Skip to main content

Er is een heel groot verschil in weten wat je moet doen, en te doen wat je weet. Inspirerende sprekers over veerkracht die mij inspireren, zijn voornamelijk sprekers die hun lessen leven en ze niet enkel uit een boek hebben gehaald. Moet je daar dan iets ergs voor mee hebben gemaakt? Nee, zeer zeker niet. Mensen met een trauma zijn niet veerkrachtiger dan mensen die geen tegenslag hebben gehad, net zoals mensen met een ervaring niet per sé ervaringsdeskundig zijn. Als spreker veerkracht laat ik me graag inspireren door het laatste.

Enne, wat moeten die inspirerende sprekers dan anders doen?

Het gaat er mij om dat de inspiratie niet bij de spreker plaatsvindt maar in mijn hoofd. Oftewel als ik een uurtje naar keynote spreker Tony Robbins heb geluisterd, wil ik voornamelijk Tony Robbins zijn. Sprekers die in mijn hoofd gaan zitten die inspireren mij het meest.

Portie inspiratie nodig? Bekijk deze sprekers!

Daar gaan we, hier een top 5 van inspirerende sprekers waar ik het meeste tegenop kijk en nog regelmatig wat van kan leren.

Liever een portie inspiratie ontvangen in je mailbox?

Een samenvatting van alle nieuwe content door Niek himself gecreëerd, ontvang je elke maand in jouw mailbox. Handig toch?!

  Niet verplicht, wij vinden het wel leuk om te weten!

  1. Prince EA

  Jullie kennen Prince EA misschien van YouTube. Maar deze woordkunstenaar, rapper en spreker durft de problematieken van deze tijd aan te pakken. Waarom we veerkracht nodig hebben door onze klimaatproblematiek, het hoge aantal depressies onder jongeren, of wat social media doet met onze veerkracht (hoe ben je op dit blogbericht terecht gekomen? ;)). Meer dan de moeite waard, laat je inspireren en motiveren door zijn filmpjes en speeches. Klein voorproefje:

  1. BJ Miller

  Zijn TED werd al meer dan 22,5 miljoen keer bekeken. De rust, zijn stem, zijn inhoud… Wow, wow, wow! Hij mist twee benen en een arm maar hij gebruikt humor om de zwaarte van zijn verhaal, wat gaat over zijn relatie met het einde, af te halen. En als je daar rust in kan vinden, kan je dansen met de tegenslagen in het leven. Wat een verteller, wat een spreker, laat je inspireren!

  1. Sarah Kay

  Urenlang kan ik naar spreker Sarah Kay luisteren. Een woordkunstenaar ten top, die je door poëzie mee laat voeren in de mooie manieren om tegenslag om te buigen: veerkracht. Om te blijven kijken naar het halfvolle glas: een positief perspectief. Maar ze laat ook zien dat lijden en afzien er gewoon bijhoren en je het niet altijd hoeft te winnen. Deze hoort zeker in het rijtje! Klaar voor een portie veerkracht?

  1. Jim Carrey

  Serieus Niek? Jim Carrey als inspirerende spreker? Jep, alleen moet je er even goed voor zoeken. In de laatste jaren is Jim meer op zoek naar zichzelf dan het zijn van een cabaretier. Hij schuwt de schaduwkant van zijn leven niet en heeft zingeving naar een nieuw level getild. En laat dat nou de belangrijkste pijler van veerkracht zijn. Ik daag je uit, zoek maar eens goed!

  Oke, even wat luchtigs: Wat je niet moet doen als je partner ‘Zie je niet iets?’ vraagt Lees waar ik de fout in ging 😉

  1. Okay, hij moet er gewoon bij: Tony Robbins

  Misschien krijg jij jeuk van Tony Robbins als spreker, misschien is hij iets te heftig, maar ik daag je uit naar zijn intentie te kijken. Hij helpt mensen door persoonlijke ontwikkeling beter om te leren gaan met de uitdagingen van het leven. Hij heeft niet alleen in mijn leven een hoop betekent maar ook in dat van vele anderen. O ja, hij is gewoon de beste public keynote speaker van de wereld.

  Oke, ik heb deze inspirerende sprekers bekeken. En wat nu?

  Weet je wat het leuke is? Mijn lijstje is helemaal niet belangrijk. Hij mag je inspireren of irriteren, alles is goed. Maar ik nodig je uit op zoek te gaan naar mensen die jou inspireren om daar vervolgens jouw lessen uit te trekken. En dat hoeft niet per sé een spreker te zijn. Hoe dan? Door af en toe een mooie zin of quote op te schrijven, die helpen je weer in jouw veerkracht.

  Good times creates weak people. Weak people create bad times. Bad time create strong people. Strong people create good times.

  Tony Robbins.