Skip to main content
Spreker veerkracht Niek van den Adel

Over spreker Niek van den Adel Mr. Feather Force

Voor jou klinkt het misschien gek: elk jaar je dwarslaesie vieren. Voor Niek van den Adel niet. Op nationale en internationale podia vertelt hij als spreker graag over zijn ‘bewogen’ leven. Het was zeker niet altijd leuk, maar zonder diepe dalen geen grote hoogten, toch? Niek was een simpele horecajongen, die op een dag besloot dat hij consultant wilde worden. Wat resulteerde in een groot huis, groot salaris, grote auto en… een motor. Jep, je kunt wel raden wat er toen gebeurde. Op 16 juli 2010 gaat Niek onderuit met een hoge dwarslaesie en pijnlijk extraatje tot gevolg; een syringomyelie (een bobbel in zijn nek die zorgt voor constante zenuwpijn). Die de 10% van zijn lichaam, die het nog doet, constant bedreigt.

Lang zal ze leasie!
Mr. Featherforce is geboren!

Toch bracht het niet alleen maar pijn. Niek werd verliefd op zijn ergotherapeut en gelukkig zij ook op hem. Na drie maanden woonden ze samen, een jaar later stapten ze in het huwelijksbootje, vervolgens kwam er eerst een tweeling en daarna nog een derde dochter. Die dwarslaesie heeft hem dus nogal wat opgeleverd. In diezelfde periode realiseerde Niek zich dat hij een vak had gekozen waarbij hij de hele dag met mensen werkt, maar tijdens zijn studie Hospitality Management eigenlijk nooit iets over de mens zelf had geleerd. Niek verdiept zich in Neuro Linguïstisch Programmeren (oftewel NLP: hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop volgens reageren), psychologie, alles wat maar met persoonlijk ontwikkeling te maken heeft en bezoekt elke goeroe die iets zinnigs te zeggen heeft over deze onderwerpen.

Na een helse periode van mentale en fysieke pijn, vallen en opstaan, weerstand en acceptatie, weet Niek deze traumatische gebeurtenis om te buigen naar kracht. Eindelijk snapt hij wat hier op aarde komt doen. Lang zal ze leasie, Mr. Featherforce is geboren!

spreker veerkracht niek van den adel 2
cirkel
joep hulphond spreker veerkracht niek van den adel

Nieks doel als spreker
Terug naar de essentie van een gelukkig leven

Als spreker staat Niek met de onderwerpen veerkracht, gastvrijheid, leiderschap, klantgerichtheid en zorg op het podium. Wat dit nou allemaal met bovenstaand verhaal te maken heeft? Alles. In zijn nieuwe ‘rol’ ziet hij dingen anders en komt hij op allerlei plekken die hij eerder niet vaak bezocht. De zorg bijvoorbeeld. En dan blijkt dat de dienstbaarheid die zo gewoon is in de horeca in de grote boze mensenwereld helemaal niet zo gewoon te zijn. Vreemde parkeerwachters, boze dokters, niemand die elkaar meer groet. En ‘bedankt voor uw bezoek’ lijkt al helemaal niet meer aan de orde. Het maakt dan ook niet uit of we het nou hebben over de zakelijke dienstverlening, de gezondheidszorg of de overheid: aardig doen zou toch heel normaal moeten zijn?

En vaak is dit niet de schuld van de (zorg)medewerkers zelf. Ze hebben het gewoonweg te druk, ze zijn gestrest, de prestatiedruk is te hoog en er is te weinig tijd. Hierdoor is het werkgeluk verder te zoeken. Maar zelf kunnen ze het (maatschappelijke) systeem waarbinnen ze werken niet altijd veranderen. Je kunt alleen jezelf veranderen. Want alleen door eerst preventief voor je eigen welzijn te zorgen – te zorgen dat je dagelijkse stress verlaagt, de werkdruk afneemt en door bijvoorbeeld pauzes (uit onderzoek van de SEH blijkt dat maar liefst 75 procent van de SEH-verpleegkundigen bijna nooit pauze neemt) te nemen – kun je pas goed voor een ander zorgen. Het is mens eigen, om onze omgeving te beïnvloeden met ons gedrag. Niek denkt dat we in staat zijn van elke dag een succes te maken. “Ik weet dat wijzelf de keuze moeten maken, niemand anders doet het voor je. En dat is mijn missie!”

spreker veerkracht niek van den adel rolstoel crash quote

Wie succesvol wil zijn moet wat ongeluk hebben

Niet alleen spreker, maar ook… Ondernemer, coach, schrijver en vooral ook mens

Ondanks dat hij aan zijn rolstoel gekluisterd zit, zit stilzitten absoluut niet in Nieks DNA. Naast dat hij jaarlijks bij 100+ evenementen op het podium staat is hij ook coach en ondernemer in de zorg en het onderwijs. Zo traint hij met zijn organisatie Team Heartbeats grote onderwijs- en zorginstellingen door heel het land in veerkracht, omgaan met veranderingen en persoonlijk leiderschap.

Niek inspireert als spreker niet alleen, maar zorgt ook voor de broodnodige activatie. Daarom heeft Niek samen met Arjen Banach twee boeken uitgebracht die hierbij helpen. Zo is er voor de zorg ‘Zet de patiënt op 2′ en voor het onderwijs ‘Zet je leerlingen op 2’. Beide boeken zijn geschreven als woord van dank, als blijk van erkenning, maar ook omdat ze zien dat er nog zoveel te winnen is. Naast een changing of mindset kennen de boeken ook effectieve oefeningen die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Maar vergeet ook niet ‘De lamme leidt de blinde’. Een boek dat Niek in corona tijd samen met spreker Joyce de Ruiter schreef. Joyce lijdt aan het syndroom van Usher, dat haar langzaam doof en blind maakt. In een tijd dat voor beiden hun agenda in één klap werd leeg geveegd gaan ze op zoek naar nieuwe manieren om zich nuttig te maken en hun verhaal te vertellen. Dat gaat met vallen en opstaan. Maar hun zoektocht leidt uiteindelijk wel ergens toe en levert onderweg een hoop inzichten op.

Maar het auteurschap begon voor Niek met het boek over die intense gebeurtenis in 2010. ‘Crash’ is inmiddels al meer dan 20.000 keer verkocht, kent een Engelse vertaling en heeft een 5 sterren review op bol.com. Het is het verhaal over liefde, pijn, dood zaad, kracht, een puppy, gastvrijheid, doorzettingsvermogen, humor en succes. Het verhaal over een herboren mens.

over spreker veerkracht gezin niek van den adel
over spreker veerkracht onbeperkt ontwikkelen
over spreker veerkracht auto bus
cirkel

Mr. Featherforce
Als spreker een geboren podium beest

Niek weet dus als geen ander dat, als je de omstandigheden niet meer kunt veranderen, alleen jezelf nog maar kunt veranderen. Dit maakt Niek zo’n bijzondere en inspirerende spreker. Zijn ontwapende manier van vertellen en zijn echte adviezen maken hem een geboren podium beest. Hij laat je meevoeren in zijn verhaal, hoe hij de kracht heeft ontwikkeld om weer op te staan en weer van het leven kan genieten. En dit gunt hij iedereen, wat je verhaal ook is of in welke situatie je je begeeft.

Boek Niek als spreker en doe jouw collega’s een gunst. Geloof me, je zult er geen spijt van hebben.

Je kunt Niek boeken als:

Als spreker bekend van en bij

[vc_gallery type="flickity_static_height_style" images=" 7578, 945, 7568, 933, 774, 7586, 7574, 930, 7566, 960, 778, 7596, 940, 7562, 7608, 939, 7604, 956, 948, 7598 " flickity_spacing="30px" flickity_controls="none" flickity_overflow="hidden" flickity_wrap_around="wrap" flickity_autoplay="true" flickity_box_shadow="none" image_loading="default" onclick="link_no" flickity_img_height="80" img_size="full" flickity_autoplay_dur="5000" flickity_img_small_desktop_height="80" flickity_img_tablet_height="70" flickity_img_mobile_height="50"]

Je zou het haast niet verwachten, maar Niek staat graag in de schijnwerpers. Wel alleen om zijn inspirerende verhaal en boodschap met de wereld te delen. Dit heeft hij als spreker met veel trots gedaan bij grote instanties zoals ABN AMRO, Albert Heijn, Douwe Egberts, Heineken en Unilever. Tevens is Niek vaak als gast gevraagd op tv bij RTL Late Night, BNN, NPO1, op YouTube en in podcasts.

Laat je inspirerenReviews over Niek

2533

op het podium

32.000

volgers op LinkedIn

63.000

verkochte boeken

5/5

sterren op Google

Spreker veerkracht
Schrijver veerkracht

Niek staat graag als spreker veerkracht op het podium, maar ook als schrijver over o.a. dit onderwerp en over thema’s als zorg, leiderschap, klantgerichtheid en inspiratie, is hij succesvol! Als besteller auteur heeft hij al meer dan 40.000 boeken verkocht. En er is zoveel meer te vertellen, so more to come!

cirkel
spreker niek van den adel zet de patient op twee

Zet de patiënt op 2

Ons zorgsysteem behoort tot de beste van de wereld, maar het vraagt wel steeds meer van jou en je collega’s. Werk- en regeldruk nemen toe, uitval en verloop zijn groot en een collectieve burn-out ligt op de loer. Het zorgsysteem kun je in je eentje niet veranderen maar hoe ga jij dan om met al die veranderingen in je werk? Als de hele wereld op jou lijkt te steunen, waar leun jij dan op? De patiënt staat op 1… Maar is dat wel zo, hoe goed zorg jij nog voor jezelf?

MEER OVER ZET DE PATIËNT OP 2 \ BESTELLEN

spreker schrijver niek van den adel crash boek

Crash

Dit is niet het zoveelste boek van iemand die een ongeluk kreeg en het licht zag. Dit is het verhaal van Niek. Een autobiografie met een recalcitrante kijk op de werkelijkheid. Een verhaal over liefde, pijn, dood zaad, kracht, een puppy, gastvrijheid, doorzettingsvermogen, humor en succes. Over het feit dat 90% van je lijf niet meer werkt, het restant er elk moment mee op kan houden en je pillen per dag tegen de pijn moet slikken, kun je moeilijk doen. Of niet. Je kunt ook trouwen, vader worden, bloggen, spreker, trainer en coach worden. Niek koos voor het laatste en laat een portie veerkracht zien.

MEER OVER CRASH \ BESTELLEN

Samenwerkingen met Spreker Niek

Niek is, ondanks zijn rolstoel, zeker niet iemand die graag stil zit. Niek is naast spreker, auteur van diverse bestsellers, oprichter en mede-eigenaar van Speakerclub en Team Heartbeats en partner bij Ongehinderd Gastvrij en Growing Stories.

Inspiratie voor meer veerkracht

Het delen van zijn verhaal doet hij niet alleen als spreker. Duik in Nieks wereld van komische en ontroerende blogs, inspirerende podcasts en verhalende video’s. En volg je hem al op LinkedIn of Instagram?

Volg Niek

Dagelijks je feed vullen met een flinke dosis inspiratie? Volg Niek dan via LinkedIn. Meer dan 25.000+ volgers gingen je al voor.

Liever je portie inspiratie ontvangen in je mailbox?

Een samenvatting van alle nieuwe content door Niek himself gecreëerd, ontvang je elke maand in jouw mailbox. Handig toch?!

    Niet verplicht, wij vinden het wel leuk om te weten!

    Niek volgen als spreker

    Spreker • Veerkracht • Klantgerichtheid • Zorg • Onderwijs • Inspirerend • Motiverend • Spreker • Keynote • Crash • Lang zal ze laesie •  

    Spreker • Veerkracht • Klantgerichtheid • Zorg • Onderwijs • Inspirerend • Motiverend • Spreker • Keynote • Crash • Lang zal ze laesie •