Skip to main content
spreker onderwijs veerkracht niek van den adel

Niek is
spreker onderwijs

Veel onderwijsinstellingen staan voor grote uitdagingen. Als spreker onderwijs helpt Niek docenten, managers, bestuurders en HR uit deze branche met als thema’s als werkgeluk, omgaan met verandering en werken op afstand. Oftewel hoe leer je beter doceren door te leren doseren?

cirkel

Spreker onderwijs
Wat kun je verwachten

Op een inspirerende en prikkelende manier neemt Niek als spreker onderwijs onderwijsprofessionals mee in hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen, zodat ze er ook voor de ander kunnen zijn. Want als de hele wereld op jou lijkt te steunen, waar leun jij dan op? Tijdens deze talks en inspiratiesessies:

Als spreker onderwijs:

 • Deelt Niek de 4 aandachtsgebieden waardoor jij weer meer energie van je werk krijgt
 • Leer je hoe we meer grip krijgen op ons werk
 • Leer je hoe je door beter te doseren je kunt leren weer beter te doceren
 • Word je niet alleen geïnspireerd maar ook geactiveerd
 • Ga je met voldoende handvaten naar huis om de leerlingen op 2 te zetten
spreker klantgerichtheid niek van den adel gastvrijheid
cirkel

Als spreker bekend van en bij

Je zou het haast niet verwachten, maar Niek staat graag in de schijnwerpers. Wel alleen om zijn inspirerende verhaal en boodschap met de wereld te delen. Dit heeft hij als spreker met veel trots gedaan bij grote instanties zoals ABN AMRO, Albert Heijn, Douwe Egberts, Heineken en Unilever. Tevens is Niek vaak als gast gevraagd op tv bij RTL Late Night, BNN, NPO1, op YouTube en in podcasts.

Laat je inspirerenReviews over Niek

De leerling op 2?
Ja, want in het onderwijs gaat het om jou

Ondervond je een gevoel van verbazing, ongeloof of voelde je zelfs een lichte vorm van agressie opkomen toen je de woorden ‘Zet de leerlingen op 2? Top, dan zit je hier goed.

Het onderwijssysteem vraagt veel van jou en je collega’s. Je bent een onderwijsprofessional in hart en nieren, je staat altijd aan en constant klaar voor anderen. Collega’s en de leerlingen kunnen op jou rekenen. Het onderwijs is de mooiste baan ter wereld, toch? Of moeten we zeggen de mooiste baan die het zou moeten zijn?

Niet zo gek, want het onderwijs staat onder druk. Er is veel uitval en verloop, de werk- en regeldruk nemen toe. De cijfers liegen er niet om. Het percentage burn-outklachten onder docenten ligt in september 2020 op 27,4%. Dat is ver boven het landelijk gemiddelde van alles beroepsgroepen, dat ligt namelijk op ‘slechts’ 17%. In 2021 steeg het ziekteverzuim met 77%(!). En de omstandigheden waar onder gewerkt wordt in het onderwijs, worden alsmaar uitdagender.

cirkel
spreker veerkracht niek van den adel rolstoel crash quote

Verander wat je niet kunt accepteren, accepteer wat je niet kunt veranderen

Is door je werk in het onderwijs je tank leeg? Ga niet hard rijden, maar ga tanken

Kan dit anders? Als trainer en spreker onderwijs is Niek daar heilig van overtuigd. Als de brandstofmeter in je auto aangeeft dat de tank bijna leeg is, moet je niet harder gaan rijden, maar gaan tanken. Het is belangrijk om af en toe even stil te staan, te kijken hoe het beter kan en daarbij te focussen op wat jij voor jezelf kunt doen.

Tijdens Nieks inspirerende talks helpt hij jou je werk weer zo in te richten dat je het als zinvol ervaart en er grip op hebt. Want hoewel het soms voelt alsof het werk je door de vingers glipt en je het even niet meer kunt overzien, is er altijd een mogelijkheid om weer meer energie te krijgen van je baan. Maar het begint wel bij jou. Kun jij omgaan met verandering? Is er genoeg veerkracht en bezit jij over voldoende persoonlijk leiderschap? Niek weet als geen ander dat, als je de omstandigheden niet meer kunt veranderen, je alleen jezelf nog maar kunt veranderen.

2500

op het podium

30.000

volgers op LinkedIn

61.000

verkochte boeken

5/5

sterren op Google
cirkel
spreker schrijver boek zet je leerlingen op twee

Zet je leerlingen op 2

Als docent sta je voor iedereen klaar en constant aan. Jouw collega’s kunnen altijd op je rekenen en dat geldt zeker voor je leerlingen. Die staan op nummer 1, zo hoor het toch? Maar hoeveel aandacht geef je jezelf nog?

Het onderwijssysteem verlangt veel van jou en je collega’s. Er is veel uitval en verloop in personeel, de werkdruk neemt toe, de regels en protocollen rijzen de pan uit en een collectieve burn-out ligt op de loer. Dit onderwijssysteem zoals we het kennen kun jij niet in je eentje veranderen. Maar hoe beweeg jij dan steeds mee met al die veranderingen? Als de hele wereld op jou lijkt te steunen, waar leun jij dan op?

MEER OVER ZET DE PATIENT OP 2 \ BESTELLEN

Als spreker onderwijs gaat Niek met je aan de slag

Veerkrachtig worden én blijven vergt wat oefening en een nieuwe mindset. Niek adviseert als inspirerende spreker veerkracht al meer dan 15 jaar het Nederlandse (en internationale) zakenleven bij leiderschapsvraagstukken [link naar spreker leiderschap] en op het gebied van verandermanagement. De lezingen van Niek zitten hoog in de energie, vol humor en zijn erg interactief. Allemaal om te zorgen dat het publiek de inspiratie gelijk in de praktijk kan gaan toepassen. Boek Niek als spreker onderwijs. Samen gaan we aan de slag!

Niek als spreker aanvragen

Als spreker inspireert Niek je ook graag over de volgende onderwerpen

Naast spreker onderwijs staat Niek tevens graag op het podium als inspirerende spreker, klantgerichtheid, leiderschap en veerkracht.

Mr. Featherforce?
Niek? Wie?

In 2010 verandert het leven van Niek in een hel (en zelfs dat is nog zacht uitgedrukt). Op 16 juli gaat hij onderuit met de motor en loopt een hoge dwarslaesie op met een zeer pijnlijk extraatje, een buisvorming in het ruggenmerg (syringomyelie). Die de 10% van zijn lichaam die het nog doet, constant bedreigt. Toch viert hij elk jaar ‘Lang zal ze leasie’, want die dwarslaesie heeft ook voor een positieve verandering in zijn leven gezorgd. Hij ontmoette de liefde van zijn leven, kreeg 3 prachtige dochters en (her)vond zingeving in het helpen van anderen.

Niek zielig? Nee hoor! Met onstopbare energie weet Niek zijn leed om te zetten naar iets anders: veerkracht. Mr. Featherforce was (her/ge)boren! De hevige pijnen in de ochtend en die 37 pillen per dag zijn er nog steeds, maar hij weet een heftige gebeurtenis te transformeren naar liefde, moed, doorzettingsvermogen, humor en succes. Niek helpt en inspireert als spreker al meer dan 10 jaar veel verschillende doelgroepen met o.a. klantgerichtheid, leiderschap en omgaan met verandering.

Meer over spreker Niek

Anderen over spreker Niek | Mr. Featherforce

Als spreker veerkracht heeft Niek al voor diverse bedrijven inspirerende talks gehouden en op grote evenementen gestaan. Zijn opdrachtgevers delen maar al te graag hun ervaringen met dit podiumbeest.

MEER REVIEWS BEKIJKEN

Samenwerkingen met Spreker Niek

Niek is, ondanks zijn rolstoel, zeker niet iemand die graag stil zit. Niek is naast spreker, auteur van diverse bestsellers, oprichter en mede-eigenaar van Speakerclub en Team Heartbeats en partner bij Ongehinderd Gastvrij en Growing Stories.

Inspiratie voor meer veerkracht

Het delen van zijn verhaal doet hij niet alleen als spreker. Duik in Nieks wereld van komische en ontroerende blogs, inspirerende podcasts en verhalende video’s. En volg je hem al op LinkedIn of Instagram?

Volg Niek

Dagelijks je feed vullen met een flinke dosis inspiratie? Volg Niek dan via LinkedIn. Meer dan 25.000+ volgers gingen je al voor.

Liever je portie inspiratie ontvangen in je mailbox?

Een samenvatting van alle nieuwe content door Niek himself gecreëerd, ontvang je elke maand in jouw mailbox. Handig toch?!

  Niet verplicht, wij vinden het wel leuk om te weten!

  Niek volgen als spreker

  Spreker • Veerkracht • Klantgerichtheid • Zorg • Onderwijs • Inspirerend • Motiverend • Spreker • Keynote • Crash • Lang zal ze laesie •  

  Spreker • Veerkracht • Klantgerichtheid • Zorg • Onderwijs • Inspirerend • Motiverend • Spreker • Keynote • Crash • Lang zal ze laesie •