Skip to main content
spreker leiderschap niek van den adel 1

Niek is spreker veerkrachtig leiderschap

Wat is een ‘veerkrachtige leider’? Is die er alleen om medewerkers veerkrachtig te maken? Kunnen ze dat niet zelf dan? Niek neemt, als spreker leiderschap, je organisatie graag mee in dé nieuwe manier van leidinggeven. Waarbij gestuurd wordt op eigenaarschap, aanpassingsvermogen en veerkracht.

cirkel

Spreker veerkrachtig leiderschap
Wat kun je verwachten

De term ‘veerkrachtig leiderschap’ lijkt erop te duiden dat een leider bedoeld is om de individuele medewerkers te leren omgaan met veranderingen. Een nobel streven misschien, maar is dat dan de enige toegevoegde waarde van die leider in het grotere geheel?

In zijn inspirerende en motiverende keynotes geeft Niek antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe gebruik jij je invloed op jezelf en op je omgeving?
 • Hoe houd je jezelf en je medewerkers bij je missie?
 • Hoe zorg je voor wendbare teams, waarbij jij je als inspirator en aanjager gedraagt?
 • Wat is er in tijden voor, tijdens en na verandering nodig van een leider?
 • Hoe blijf je toekomst bestendig en eigenaar van de toekomst?
spreker zorg niek van den adel
cirkel

Als spreker bekend van en bij

[vc_gallery type="flickity_static_height_style" images=" 942, 7558, 953, 959, 7568, 7560, 954, 947, 960, 940, 7574, 7590, 7592, 936, 7602, 7610, 943, 7584, 774, 7554 " flickity_spacing="30px" flickity_controls="none" flickity_overflow="hidden" flickity_wrap_around="wrap" flickity_autoplay="true" flickity_box_shadow="none" image_loading="default" onclick="link_no" flickity_img_height="80" img_size="full" flickity_autoplay_dur="5000" flickity_img_small_desktop_height="80" flickity_img_tablet_height="70" flickity_img_mobile_height="50"]

Je zou het haast niet verwachten, maar Niek staat graag in de schijnwerpers. Wel alleen om zijn inspirerende verhaal en boodschap met de wereld te delen. Dit heeft hij als spreker met veel trots gedaan bij grote instanties zoals ABN AMRO, Albert Heijn, Douwe Egberts, Heineken en Unilever. Tevens is Niek vaak als gast gevraagd op tv bij RTL Late Night, BNN, NPO1, op YouTube en in podcasts.

Laat je inspirerenReviews over Niek

Wat is sterk leiderschap?
Hoe maak je de transformatie?

Energiecrisis, klimaatcrisis, Oekraïnecrisis, voedselcrisis… we hebben zelfs een leescrisis! We leven in een tijd waarin veranderen niet meer genoeg is en een transformatie van diensten of mensen noodzakelijk is. Maar hoe transformeer je dan als mens en organisatie? Hoe breng jij de juiste boodschap over? Hoe ga je om met weerstand, veranderingsmoeheid en verbreden we ons wereldbeeld? Als spreker leiderschap houdt Niek zich vast aan de volgende wijsheid: ‘Een veerkrachtig leider kent vooral zichzelf bijzonder goed. Daarna pas zijn medewerkers.’

Bij wendbare organisaties staat het creëren van de juiste cultuur in een organisatie centraal. Voor leidinggevende en managers een steeds belangrijk wordende thema. Hoe breng je die boodschap zo effectief mogelijk over op je collega’s? Als leider ben je immers verantwoordelijk voor het creëren van een cultuur die stimuleert dat iedereen het belang van de klant inziet. Wat moet een leider doen om veerkracht in een organisatie op de kaart te zetten, te faciliteren en te stimuleren?

cirkel
spreker veerkracht niek van den adel rolstoel crash quote

Je hebt in het leven geen recht op rechtvaardigheid

Leiderschap in de praktijk
De 4 basisbehoeften

Leiders en manager zijn de echte dragers van de cultuur, zeker in tijden van verandering en een gezonde bedrijfscultuur, hét recept voor een succesvolle onderneming. De vier basisbehoeften die hierbij gelden zijn vertrouwen, zelfstandigheid, zingeving en resultaat. Heb je dat in kaart, ben je dan in staat om voor hen allen van waarde te zijn? Hoe kijk je voorbij de dagelijkse beslommeringen en bouw je aan een gezamenlijke en een zinvolle toekomst?

Download leaflet spreker leiderschap

2533

op het podium

32.000

volgers op LinkedIn

63.000

verkochte boeken

5/5

sterren op Google

Durf kwetsbaar te zijn
Dat is ook leiderschap

Vitaal leiderschap gaat dus over de mate waarin jij mensen kunt inspireren, maar ook hoe empathisch, integer, eerlijk, positief en toegankelijk jij bent. Wees naast een teamleader ook een teamplayer. Je hebt als ware een dubbelrol. Als spreker leiderschap vindt Niek het enorm belangrijk dat jij je ook kwetsbaar durft op te stellen op momenten dat er tegenslagen zijn. Natuurlijk moet je als leider veerkracht tonen, maar kwetsbaarheid is ook de moed hebben om te laten zien als je de toekomst niet onder controle hebt.

Met sterk leiderschap durf je te leiden, te hoeft niet net te alsof je alle antwoorden hebt. Het gaat om nieuwsgierig zijn en de juiste vragen stellen. Je ziet macht niet als iets om te verzamelen: je wilt je kennis delen. Moeilijke gesprekken en situaties ga je niet uit de weg, want je weet dat je kwetsbaar opstellen af en toe nodig is. Deze moed gaat hierdoor aanstekelijk voor je werken. Je creëert een cultuur binnen je organisatie waarin we moedig werk, lastige gesprekken en een open hart verwachten en waarin een masker niet nodig is en niet beloond wordt.

cirkel

Als spreker leiderschap
gaat Niek met je aan de slag

Niek weet als geen ander hoe je jouw organisatie de juiste tools kan geven om aan een gezonde bedrijfscultuur te bouwen. Niek adviseert als inspirerende spreker leiderschap al meer dan 15 jaar het Nederlandse (en internationale) zakenleven en kent de wegen naar een sterk cultuurmanagement met uitgebreide leiderschapsprogramma’s. Wil je van je leidinggevenden, managers en collega’s moedige leiders maken? Boek Niek als spreker leiderschap. Samen gaan we aan de slag!

Niek als spreker aanvragen

Als spreker inspireert Niek je ook graag over de volgende onderwerpen

Naast spreker klantgerichtheid staat Niek tevens graag op het podium als spreker inspiratie, zorg, leiderschap en veerkracht.

Mr. Featherforce?
Niek? Wie?

In 2010 verandert het leven van Niek in een hel (en zelfs dat is nog zacht uitgedrukt). Op 16 juli gaat hij onderuit met de motor en loopt een hoge dwarslaesie op met een zeer pijnlijk extraatje, een buisvorming in het ruggenmerg (syringomyelie). Die de 10% van zijn lichaam die het nog doet, constant bedreigt. Toch viert hij elk jaar ‘Lang zal ze leasie’, want die dwarslaesie heeft ook voor een positieve verandering in zijn leven gezorgd. Hij ontmoette de liefde van zijn leven, kreeg 3 prachtige dochters en (her)vond zingeving in het helpen van anderen.

Niek zielig? Nee hoor! Met onstopbare energie weet Niek zijn leed om te zetten naar iets anders: veerkracht. Mr. Featherforce was (her/ge)boren! De hevige pijnen in de ochtend en die 37 pillen per dag zijn er nog steeds, maar hij weet een heftige gebeurtenis te transformeren naar liefde, moed, doorzettingsvermogen, humor en succes. Niek helpt en inspireert als spreker al meer dan 10 jaar veel verschillende doelgroepen met o.a. klantgerichtheid, leiderschap en omgaan met verandering.

Meer over spreker Niek

Anderen over spreker Niek | Mr. Featherforce

Als spreker veerkracht heeft Niek al voor diverse bedrijven inspirerende talks gehouden en op grote evenementen gestaan. Zijn opdrachtgevers delen maar al te graag hun ervaringen met dit podiumbeest.

MEER REVIEWS BEKIJKEN

Samenwerkingen met Spreker Niek

Niek is, ondanks zijn rolstoel, zeker niet iemand die graag stil zit. Niek is naast spreker, auteur van diverse bestsellers, oprichter en mede-eigenaar van Speakerclub en Team Heartbeats en partner bij Ongehinderd Gastvrij en Growing Stories.

Inspiratie voor meer veerkracht

Het delen van zijn verhaal doet hij niet alleen als spreker. Duik in Nieks wereld van komische en ontroerende blogs, inspirerende podcasts en verhalende video’s. En volg je hem al op LinkedIn of Instagram?

Volg Niek

Dagelijks je feed vullen met een flinke dosis inspiratie? Volg Niek dan via LinkedIn. Meer dan 25.000+ volgers gingen je al voor.

Liever je portie inspiratie ontvangen in je mailbox?

Een samenvatting van alle nieuwe content door Niek himself gecreëerd, ontvang je elke maand in jouw mailbox. Handig toch?!

  Niet verplicht, wij vinden het wel leuk om te weten!

  Niek volgen als spreker

  Spreker • Veerkracht • Klantgerichtheid • Zorg • Onderwijs • Inspirerend • Motiverend • Spreker • Keynote • Crash • Lang zal ze laesie •  

  Spreker • Veerkracht • Klantgerichtheid • Zorg • Onderwijs • Inspirerend • Motiverend • Spreker • Keynote • Crash • Lang zal ze laesie •