Skip to main content
spreker veerkracht niek van den adel 1

Niek is nr. #1
spreker veerkracht

De naam Mr. Featherforce staat echt op Nieks lijf geschreven. Als je zo’n life changing event kan ombuigen naar iets sterks, stel je dan voor hoe dit zich uit op het podium als spreker veerkracht.

cirkel

Spreker veerkracht
Wat kun je verwachten

Zijn unieke ervaring en onvermoeibare doorzettingsvermogen over het omgaan met veranderingen maakt hem een waardevolle, gedreven spreker over veerkracht. Je kunt het namelijk deels leren. Niek weet zijn autobiografische verhaal ijzersterk over te brengen op jouw collega’s of het publiek op jouw evenement.

Spreker veerkracht

 • Een inspirerend autobiografisch verhaal met een lach en een traan, waarover maanden gesproken gaat worden;
 • Veel handvaten die je morgen direct kan toepassen als medewerker, team en organisatie;
 • Inzicht en onderzoek gespecificeerd op jouw bedrijfstak, met een concreet plan van aanpak;
 • Een rugzak vol energie en direct toepasbare tips om zelf veerkracht te ontwikkelen.
spreker zorg niek van den adel
cirkel

Als spreker bekend van en bij

Je zou het haast niet verwachten, maar Niek staat graag in de schijnwerpers. Wel alleen om zijn inspirerende verhaal en boodschap met de wereld te delen. Dit heeft hij als spreker met veel trots gedaan bij grote instanties zoals ABN AMRO, Albert Heijn, Douwe Egberts, Heineken en Unilever. Tevens is Niek vaak als gast gevraagd op tv bij RTL Late Night, BNN, NPO1, op YouTube en in podcasts.

Laat je inspirerenReviews over Niek

Hoe veerkrachtig ben jij?
Buig tegenslag om in groei!

“Reorganisatie, nieuwe technologie, nieuwe medewerkers, werkdruk en zo kan ik nog wel even doorgaan. Feit is dat de wereld om ons heen verandert. En snel ook!” En dat is helemaal niet erg. Niek vertelt als spreker veerkracht in zijn talks hoe op 28-jarige leeftijd alles voor hem veranderde. Hoe geef je vorm aan een nieuwe werkelijkheid waarin alles, maar dan ook echt álles anders is?

“Ik weet nog dat ik boos en verdrietig was, mij afzette tegen alles en iedereen en alles bij het oude wilde houden. Die strategie bracht mij echter niet zo veel. Enkel meer boosheid en verdriet. Maar waarom is het mij en vele anderen dan wel gelukt? Waarom fietsen sommige mensen en sommige organisaties door verandering heen alsof het niets is?”

5 succesfactoren bij veerkracht

Als spreker veerkracht deelt Niek graag zijn 5 succesfactoren, zodat jij er morgen direct mee aan de slag kan. Veranderingen, stress of tegenslagen kunnen ons uit evenwicht brengen en het maakt daarin niet uit of dat op je werk of thuis gebeurt. Een koffiezetapparaat wordt verplaatst, je partner heeft, zonder overleg, vrienden thuis uitgenodigd, je trouwe viervoeter heeft (ook zonder overleg) in huis gepoept. Veerkracht is het meebewegen met verandering. Het is een spier die je kan trainen en Niek leert je hoe.

cirkel
spreker veerkracht niek van den adel rolstoel crash quote

Veerkracht komt uit jezelf, ik geef je alleen een zetje

Sterk genoeg om te dansen door het leven
Dat is veerkracht!

Accepteer wat je niet kan veranderen, verander wat je niet kan accepteren. Het zorgt ervoor dat jij eigenaar blijft van je eigen toekomst. “Zolang ik ademhaal, kan ik elk probleem aan in mijn leven.” Dat is wat Niek jou het allermeeste gunt. Jij bent sterk genoeg om te dansen door het leven. Wat er ook gebeurt, je kunt linksaf of rechtsaf gaan: jij blijft in je volste vermogen. Dat is veerkracht!

Stel je voor: Alle verandering omarm je, omdat je weet dat het je plezier oplevert. Elke tegenslag verander je in een kans, weerstand ken je niet meer, want je snapt dat niet het bedrijf waar je werkzaam bent de verandering is die jouw geluk bepaalt. Nee, dat ben je echt zelf!

Download leaflet spreker veerkracht

2500

op het podium

30.000

volgers op LinkedIn

61.000

verkochte boeken

5/5

sterren op Google
spreker veerkracht niek van den adel mr featherforce

Stap voor stap Veerkracht gaat met vallen en opstaan

Misschien lijkt het alsof Niek zijn tegenslagen alleen heeft doorstaan en hij zelf zijn gedrag heeft veranderd. Natuurlijk kan dit niet. Niemand heeft ooit overnacht succesvol zelf zijn gedrag veranderd. Het gaat met vallen en opstaan en een goede omgeving. En soms duurt dat vallen eenmaal wat langer en stoten jij en je ezel je vele malen aan dezelfde steen. Het is keihard werken om met kleine stapjes succes te boeken, oude valkuilen liggen altijd op de loer. Hoe verander je dit? Soms is het een kwestie van acceptatie. En dat is het allermoeilijkst. Een stap terugzetten en accepteren dat dit gewoon mag. Elke dag is weer een mogelijkheid om een andere richting te kiezen. Het enige wat je kan doen is kiezen voor een ander gedrag.

Het kunnen ervaren van tegenslagen, veranderen in het kunnen aanvaarden van tegenslagen: veerkracht. Een ontwikkeling in vertrouwen dat wanneer er zich iets voordoet je er wel uit zal geraken. Mensen die goed met veranderingen kunnen omgaan, zijn nieuwsgierig en optimistisch. Als spreker veerkracht roept Niek het vaak: Wees één met je ezel: Durf fouten te maken. Stel vragen. Geniet ook van het leren en probeer oplossingen te verzinnen die niet alleen voor jezelf goed zijn maar ook voor anderen.

Als spreker veerkracht gaat Niek met je aan de slag

Veerkrachtig worden én blijven vergt wat oefening en een nieuwe mindset. Niek adviseert als inspirerende spreker veerkracht al meer dan 15 jaar het Nederlandse (en internationale) zakenleven bij leiderschapsvraagstukken en op het gebied van verandermanagement. Hij begeleidt leiderschapsprogramma’s en coacht topondernemers en bestuurders. Wil je jouw collega’s helpen veerkrachtig(er) te worden? Boek Niek als spreker veerkracht. Samen gaan we aan de slag!

Niek als spreker aanvragen

Als spreker inspireert Niek je ook graag over de volgende onderwerpen

Naast spreker veerkracht staat Niek tevens graag op het podium als spreker zorg, inspirerende spreker, klantgerichtheid en leiderschap.

Mr. Featherforce?
Niek? Wie?

In 2010 verandert het leven van Niek in een hel (en zelfs dat is nog zacht uitgedrukt). Op 16 juli gaat hij onderuit met de motor en loopt een hoge dwarslaesie op met een zeer pijnlijk extraatje, een buisvorming in het ruggenmerg (syringomyelie). Die de 10% van zijn lichaam die het nog doet, constant bedreigt. Toch viert hij elk jaar ‘Lang zal ze leasie’, want die dwarslaesie heeft ook voor een positieve verandering in zijn leven gezorgd. Hij ontmoette de liefde van zijn leven, kreeg 3 prachtige dochters en (her)vond zingeving in het helpen van anderen.

Niek zielig? Nee hoor! Met onstopbare energie weet Niek zijn leed om te zetten naar iets anders: veerkracht. Mr. Featherforce was (her/ge)boren! De hevige pijnen in de ochtend en die 37 pillen per dag zijn er nog steeds, maar hij weet een heftige gebeurtenis te transformeren naar liefde, moed, doorzettingsvermogen, humor en succes. Niek helpt en inspireert als spreker al meer dan 10 jaar veel verschillende doelgroepen met o.a. klantgerichtheid, leiderschap en omgaan met verandering.

Meer over spreker Niek

Anderen over spreker Niek | Mr. Featherforce

Als spreker veerkracht heeft Niek al voor diverse bedrijven inspirerende talks gehouden en op grote evenementen gestaan. Zijn opdrachtgevers delen maar al te graag hun ervaringen met dit podiumbeest.

MEER REVIEWS BEKIJKEN

Samenwerkingen met Spreker Niek

Niek is, ondanks zijn rolstoel, zeker niet iemand die graag stil zit. Niek is naast spreker, auteur van diverse bestsellers, oprichter en mede-eigenaar van Speakerclub en Team Heartbeats en partner bij Ongehinderd Gastvrij en Growing Stories.

Inspiratie voor meer veerkracht

Het delen van zijn verhaal doet hij niet alleen als spreker. Duik in Nieks wereld van komische en ontroerende blogs, inspirerende podcasts en verhalende video’s. En volg je hem al op LinkedIn of Instagram?

Volg Niek

Dagelijks je feed vullen met een flinke dosis inspiratie? Volg Niek dan via LinkedIn. Meer dan 25.000+ volgers gingen je al voor.

Liever je portie inspiratie ontvangen in je mailbox?

Een samenvatting van alle nieuwe content door Niek himself gecreëerd, ontvang je elke maand in jouw mailbox. Handig toch?!

  Niet verplicht, wij vinden het wel leuk om te weten!

  Niek volgen als spreker

  Spreker • Veerkracht • Klantgerichtheid • Zorg • Onderwijs • Inspirerend • Motiverend • Spreker • Keynote • Crash • Lang zal ze laesie •  

  Spreker • Veerkracht • Klantgerichtheid • Zorg • Onderwijs • Inspirerend • Motiverend • Spreker • Keynote • Crash • Lang zal ze laesie •