Skip to main content
spreker zorg niek van den adel mr featherforce

Niek is
spreker zorg

In 2010 verandert er door Nieks ongeluk veel. Dankzij zijn dwarslaesie heeft hij geleerd om geluk te mogen ervaren. Hij doet daarom het liefst niets anders dan metaforen en verhalen vertellen over zijn ervaringen in de veranderende zorg wereld, waar de werkdruk enorm hoog is, de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt en het werkplezier nog weleens naar de achtergrond dreigt te verdwijnen. Het is tijd voor verandering!

cirkel

Spreker zorg
Wat kun je verwachten

Niek was zijn hele leven werkzaam als gastheer en ineens werd hij zelf gast in de zorg. Als geen ander ervoer hij wat personeelstekort, werkdruk en verloop doet in de zorg. Juist daarom is hij zo gepassioneerd om in deze branche zijn bijdrage te leveren. Als spreker maakt Niek tijdens zijn trainingen en inspiratiesessies vaak gebruik van zijn eigen ervaringen gedurende zijn revalidatieproces.

Als spreker zorg zal Niek je:

 • met een lach en een traan vertellen over zijn eigen ervaringen als gast
 • je altijd willen motiveren te werken aan veerkracht, aanpassingsvermogen en veranderbereidheid
 • leren dat de oplossing altijd begint bij jezelf
 • tegenslagen leren om buigen naar veerkracht
 • overtuigen om de patiënt op twee te zetten…
spreker zorg niek van den adel
cirkel

Als spreker bekend van en bij

Je zou het haast niet verwachten, maar Niek staat graag in de schijnwerpers. Wel alleen om zijn inspirerende verhaal en boodschap met de wereld te delen. Dit heeft hij als spreker met veel trots gedaan bij grote instanties zoals ABN AMRO, Albert Heijn, Douwe Egberts, Heineken en Unilever. Tevens is Niek vaak als gast gevraagd op tv bij RTL Late Night, BNN, NPO1, op YouTube en in podcasts.

Laat je inspirerenReviews over Niek

Wacht, de patiënt op… twee?
De zorg is een tikkende tijdbom

Niek inspireert meer dan 50 instellingen per jaar over hoe de zorg in Nederland nog beter kan. De werkdruk neemt toe in de zorg en het werkplezier dreigt nog weleens naar de achtergrond te verdwijnen, tijd om weer terug te gaan naar de bedoeling. Niet alleen aardig zijn voor die patiënten, maar weer investeren in gelukkige medewerkers. Want die zorgmedewerkers cijferen zichzelf momenteel volledig weg en raken uitgeblust. Dat kan niet langer. Het moet anders. Voor de zorgmedewerkers, en uiteindelijk ook voor de patiënt.

Zet de patiënt op twee

Daarom zal Niek als spreker zorg je de opmerkelijk boodschap willen meegeven: zet de patiënt op 2. Niek: “De mooiste baan die er is, is zorgen voor anderen. Nou ja dat zou het eigenlijk moeten zijn. Het zorgen van anderen zit verstrengeld in het DNA van zorgmedewerkers, alleen het lukt ze niet om voor zichzelf te zorgen. En door de grote werk- en administratieve druk zien zorgprofessionals niet meer hoe geweldig hun baan eigenlijk is.” Het werkplezier gaat verloren, ze raken geïrriteerd, zijn gestrest, vermoeid en gefrustreerd. Dit resulteert in een hoog ziekteverzuim en veel verloop. Oftewel: het zorgstelsel van nu is een tikkende tijdbom.

cirkel
spreker veerkracht niek van den adel rolstoel crash quote

Verander wat je niet kunt accepteren, accepteer wat je niet kunt veranderen

De zorg weer in evenwicht krijgen Als spreker zorg geeft Niek je dé tools

Tijd om het ziekenhuis weer beter te maken en van een ziektezorg naar een gezondheidszorg te gaan. Niemand is in de zorg gaan werken voor de protocollen en regels. In de gezondheidszorg werken mensen die iets willen betekenen voor anderen, juist daar ligt dan ook de mogelijke winst. Dat klinkt voor Niek als spreker zorg heel logisch: “Ik werk altijd vanuit de driehoek patiënt-behandelaar-familie, en die drie moeten altijd in evenwicht zijn. Maar doe je dat? Hoe krijgen wij het nou samen voor elkaar dat ondanks alle veranderingen iedereen blijft genieten van de uitstekende gezondheidszorg die wij in Nederland hebben? Hoe krijgen we weer die leuke sfeer terug op de afdeling en zorgen wij ervoor dat patiënten blijven kiezen voor jouw zorginstelling? Hoe betrekken we de omgeving en de familie bij het zorgproces?”

Inmiddels werkt Niek als spreker in de zorg over veerkracht, klantgerichtheid en leiderschap en staat hij op 100+ evenementen per jaar in binnen- en buitenland. Van GGZ tot PG-afdelingen, van UMC’s tot de periferie, van huisartsen tot apothekers. Door zijn inspirerende manier van vertellen over zijn eigen ervaringen in de zorg, in combinatie met dat wat hij als expert ziet gebeuren tijdens zijn mystery visits, zorgen zijn talks voor momenten om nooit meer te vergeten.

2500

op het podium

30.000

volgers op LinkedIn

61.000

verkochte boeken

5/5

sterren op Google

Naast spreker zorg ook schrijver
Zet de patiënt op twee is echt een missie!

Niek heeft aan den lijve ondervonden hoe het er in de zorg aan toe kan gaan. Hij lag acht maanden in een zorginstelling en was vaste klant bij vijf verschillende ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Niek: “Ik weet nog goed dat ik een keer op de spoedeisende hulp werd opgenomen. Ik zat er echt doorheen, had pijn en verdriet. Een verpleegkundige kwam naast me zitten en ze luisterde naar mijn verhaal. Dat menselijke contact was zo fijn. Na een paar minuten zei ze: ‘Ik moet nu weer door met m’n werk.’ Maar… dit is toch ook je werk? Zij had het gewoon zo druk dat luisteren naar een patiënt niet meer bij haar dagelijkse taken past.”

cirkel
spreker niek van den adel zet de patient op twee

Zet de patient op 2

Niek heeft niet de illusie dat hij het zorgstelsel kan veranderen. Hij wil zich richten op de mensen binnen het zorgstelsel. Daarom heeft hij, naast dat hij regelmatig op het podium staat als spreker, samen met Arjan Banach het boek geschreven dat tevens de titel draagt: Zet de patiënt op 2. Hiermee hoopt hij dat hij ervoor kan zorgen dat zorgprofessionals zichzelf minder gemakkelijk wegcijferen en dat ze weerbaarder worden. Een echte missie aan een wereld waar hij zo’n warm hart aan toedraagt.

MEER OVER ZET DE PATIENT OP 2 \ BESTELLEN \ BEKIJK ANDERE BOEKEN VAN NIEK

Als spreker zorg gaat Niek met je aan de slag

Het Nederlandse zorgstelsel is een van de beste van de wereld, maar dit vraagt wel bovenmatig veel van zorgprofessionals waardoor de werk- en regeldruk onhoudbaar is geworden. Dit moet veranderen en dat begint dat allemaal door eerst goed voor zichzelf te zorgen. Wil je jouw (zorg)collega’s helpen veerkrachtig(er) te worden en dat ze die patiënt op twee durven te zetten? Boek Niek als spreker zorg. Samen gaan we aan de slag!

Niek als spreker aanvragen

Als spreker inspireert Niek je ook graag over de volgende onderwerpen

Naast spreker zorg staat Niek tevens graag op het podium als spreker inspiratie, klantgerichtheid, leiderschap en veerkracht.

Mr. Featherforce?
Niek? Wie?

In 2010 verandert het leven van Niek in een hel (en zelfs dat is nog zacht uitgedrukt). Op 16 juli gaat hij onderuit met de motor en loopt een hoge dwarslaesie op met een zeer pijnlijk extraatje, een buisvorming in het ruggenmerg (syringomyelie). Die de 10% van zijn lichaam die het nog doet, constant bedreigt. Toch viert hij elk jaar ‘Lang zal ze leasie’, want die dwarslaesie heeft ook voor een positieve verandering in zijn leven gezorgd. Hij ontmoette de liefde van zijn leven, kreeg 3 prachtige dochters en (her)vond zingeving in het helpen van anderen.

Niek zielig? Nee hoor! Met onstopbare energie weet Niek zijn leed om te zetten naar iets anders: veerkracht. Mr. Featherforce was (her/ge)boren! De hevige pijnen in de ochtend en die 37 pillen per dag zijn er nog steeds, maar hij weet een heftige gebeurtenis te transformeren naar liefde, moed, doorzettingsvermogen, humor en succes. Niek helpt en inspireert als spreker al meer dan 10 jaar veel verschillende doelgroepen met o.a. klantgerichtheid, leiderschap en omgaan met verandering.

Meer over spreker Niek

Anderen over spreker Niek | Mr. Featherforce

Als spreker veerkracht heeft Niek al voor diverse bedrijven inspirerende talks gehouden en op grote evenementen gestaan. Zijn opdrachtgevers delen maar al te graag hun ervaringen met dit podiumbeest.

MEER REVIEWS BEKIJKEN

Samenwerkingen met Spreker Niek

Niek is, ondanks zijn rolstoel, zeker niet iemand die graag stil zit. Niek is naast spreker, auteur van diverse bestsellers, oprichter en mede-eigenaar van Speakerclub en Team Heartbeats en partner bij Ongehinderd Gastvrij en Growing Stories.

Inspiratie voor meer veerkracht

Het delen van zijn verhaal doet hij niet alleen als spreker. Duik in Nieks wereld van komische en ontroerende blogs, inspirerende podcasts en verhalende video’s. En volg je hem al op LinkedIn of Instagram?

Volg Niek

Dagelijks je feed vullen met een flinke dosis inspiratie? Volg Niek dan via LinkedIn. Meer dan 25.000+ volgers gingen je al voor.

Liever je portie inspiratie ontvangen in je mailbox?

Een samenvatting van alle nieuwe content door Niek himself gecreëerd, ontvang je elke maand in jouw mailbox. Handig toch?!

  Niet verplicht, wij vinden het wel leuk om te weten!

  Niek volgen als spreker

  Spreker • Veerkracht • Klantgerichtheid • Zorg • Onderwijs • Inspirerend • Motiverend • Spreker • Keynote • Crash • Lang zal ze laesie •  

  Spreker • Veerkracht • Klantgerichtheid • Zorg • Onderwijs • Inspirerend • Motiverend • Spreker • Keynote • Crash • Lang zal ze laesie •