Skip to main content
schrijver niek van den adel crash

Schrijver veerkracht

Niek van den Adel staat als podiumbeest graag als spreker veerkracht, zorg, leiderschap, klantgerichtheid en inspiratie voor een groot publiek. Jaarlijks vind je hem spreken op meer dan 100+ bedrijfsevenementen van the big guys zoals ABN AMRO, Albert Heijn, Douwe Egberts, Heineken en Unilever. Dat Niek een geboren verhalenverteller is, is geen woord aan gelogen. Maar toch is er op het moment dat hij op een podium staat, vaak maar kort de tijd om zijn verhalen te delen. En ook al ga je na zijn talks gegarandeerd met een rugzak vol tips en tricks naar huis, Niek wilde meer doen…

Spreker veerkracht
Schrijver veerkracht

Daarom besloot Niek de pen (lees: het toetsenbord) te pakken en al zijn ervaringen en bevindingen op (digitaal) papier te zetten. Dit begon met het autobiografische boek Crash en heeft inmiddels geleid tot 4 andere boeken die niet alleen inspirerend zijn, maar vooral ook motiveren en activeren op het gebied van omgaan met veranderingen, wendbaar zijn en veerkracht tonen in moeilijke tijden.

spreker schrijver niek van den adel crash boek

Crash

Zijn besteller Crash is niet het zoveelste boek van iemand die een ongeluk kreeg en het licht zag. Het is het verhaal van Niek. Een man die in 16 juli 2010 ten val kwam met zijn motor, verlamd raakte en in een rolstoel terecht kwam. Een man die elke dag moet dealen met ondragelijke fysieke en mentale pijnen, 43 pillen per dag moet slikken en het feit dat hij nooit meer zijn benen kan gebruiken. Maar geluk zit niet in je benen. Niek werd een man die gelukkiger werd ná zijn ongeluk. Hij leerde omgaan met veranderingen, het werd zijn nieuwe levensmotto om dat ook teweeg te brengen bij anderen.

MEER OVER CRASH \ BESTELLEN

cirkel
spreker niek van den adel zet de patient op twee

Zet de patient op 2

Door het ongeluk bezocht Niek vaak diverse zorginstellingen. Daar viel het hem op wat personeelstekort, werkdruk en verloop doet in de zorg. Zorgmedewerkers cijferen zichzelf volledig weg en raken uitgeblust. Dit kon zo niet meer en moest anders, vond hij. Samen met Arjen Banach sloeg hij de handen in één en schreef het boek ‘Zet de patiënt op 2’. In dit boek laten ze zien dat zorgmedewerkers pas op duurzame wijze zorg kunnen verlenen als ze allereerst goed voor zichzelf zorgen, want ‘zorgen voor anderen’ begint bij jezelf.

MEER OVER ZET DE PATIENT OP 2 \ BESTELLEN

spreker schrijver boek zet je leerlingen op twee

Zet je leerlingen op 2

Arjan Banach heeft een grote passie voor het onderwijs. Ook daar staat men voor grote uitdagingen en vraagt hij onderwijssysteem veel van de medewerkers. Net als in de zorg neemt daar de werkdruk toe, is er veel uitval en ligt een collectieve burnout ligt op de loer. Een branche die zo belangrijk is voor onze maatschappij en de sleutel is voor de ontwikkeling van een kind én van de samenleving. Daarom wilde Niek ook voor deze mensen een rol van betekenis zijn. Het boek ‘Zet je leerlingen op 2’ kent praktische en toepasbare oefeningen om direct mee aan de slag te gaan.

MEER OVER ZET JE LEERLINGEN OP 2 \ BESTELLEN

cirkel
de lamme leidt de blinde

De lamme leidt de blinde

In maart 2020 ging de wereld op slot. Het coronavirus zorgde ervoor dat men thuis moest gaan werken, winkels werden gesloten en evenementen werden geannuleerd. Je begrijpt Niek zat in zak en as. Of beter gezegd: wegkwijnend onder zijn dekbed. Zijn opdrachten verdwenen, gezondheid bedreigd, al het nieuws was negatief en knuffelen mocht ook al niet meer.
Na een tijdje kon Niek zijn aangeboren optimisme toch niet langer onderdrukken en besloot samen met goede vriendin Joyce de Ruiter een zoektocht te starten om zich nuttig te maken en hun verhalen te vertellen. Een proces met vallen en opstaan, maar wat uiteindelijk wel ergens toe leidde en een hoop nieuwe inzichten opleverde. Al deze verhalen beschreven zij in het boek ‘De lamme leidt de blinde’: een hilarisch hart onder de riem voor iedereen in een tijd van crisis.

MEER OVER DE LAMME LEIDT DE BLINDE \ BESTELLEN

Bestel boeken eenvoudig online

Al Nieks zijn boeken zijn online te bestellen en in verschillende boekhandels te koop. Wil je als bedrijf je medewerkers of relaties ook motiveren, inspireren en vooral activeren? Naast Niek boeken als spreker veerkracht, zorg, leiderschap, klantgerichtheid en inspiratie, raden we je ook aan om ze één van onderstaande boeken cadeau te doen. Als bedrijf kunnen we dit eenvoudig voor je regelen in een grotere oplagen. Neem daarvoor contact op.

2500

op het podium

30.000

volgers op LinkedIn

61.000

verkochte boeken

5/5

sterren op Google

Inspiratie voor meer veerkracht

Het delen van zijn verhaal doet hij niet alleen als spreker. Duik in Nieks wereld van komische en ontroerende blogs, inspirerende podcasts en verhalende video’s. En volg je hem al op LinkedIn of Instagram?

Volg Niek

Dagelijks je feed vullen met een flinke dosis inspiratie? Volg Niek dan via LinkedIn. Meer dan 25.000+ volgers gingen je al voor.

Liever je portie inspiratie ontvangen in je mailbox?

Een samenvatting van alle nieuwe content door Niek himself gecreëerd, ontvang je elke maand in jouw mailbox. Handig toch?!

    Niet verplicht, wij vinden het wel leuk om te weten!

    Niek volgen als spreker

    Spreker • Veerkracht • Klantgerichtheid • Zorg • Onderwijs • Inspirerend • Motiverend • Spreker • Keynote • Crash • Lang zal ze laesie •  

    Spreker • Veerkracht • Klantgerichtheid • Zorg • Onderwijs • Inspirerend • Motiverend • Spreker • Keynote • Crash • Lang zal ze laesie •