Skip to main content

Zweten, daar ben ik goed in geworden de afgelopen dagen. Daar waar mijn ichaam genoegen nam met enkele liters per dag, kan ik nu zwembaden vullen met het rijkelijke vocht dat zich via de linker kant van mijn lichaam aan de wereld ten toon spreid. Vegetatieve disregulatie heet dat mooi, oftewel mijn lichaam snapt er net als ik ook niet veel meer van en geeft dat te kennen via deze weg. Dit is ongeveer het enige signaal waar ik me aan stoor. De rest wordt onderdrukt door een stevige portie lirica, amytriptiline, oxycontin, oxynorm en diclofenac, jawel u leest het goed dit is de complete voorraad van uw apotheek die hier dagelijks naar binnen gaat. Normaal gesprekken voeren, denken danwel typen is uit den boze vandaar ook ditmaal maar een lekker slordig blok, mij kunt u hier dan ook niet de schuld van in de schoenen schuiven.

Wat is het toch? De afgelopen 3 dagen krijg ik in de avond rond 10 uur een bizar gevoel. Alsof alles klopt, mijn lichaam geheel gevoelloos wordt en er geen pijn geen verschrikking bestaat. Dit het lekkerste moment van de dag, alsof ik net een beetje typsy ben ben, alles wordt helderder, maar ook weer niet. Ik wil weer typen over alle nieuwe ideeën die ik ten uitvoer ga brengen. Alle leuke dingen die ik met mijn dame ga doen, mooie gesprekken die ik heb met mijn kamer genoot over weer leren op je bek te gaan, weer leren waarvan ik kan genieten. Accepteren dat ik nu werkelijk niks meer krijg, en dat ik nu overal maar een beetje bij hang. Wat? Ik ben zo stoned als een garnaal! Dat is het, maar toch wil ik weer zo snel mogelijk van dit gevoel af. Ik wil weer ‘normaal’ Niek kunnen zijn…

Ik ben sinds vandaag weer terug op de Hoogstraat, een nieuwe kamer een nieuwe start. Het kost me nog een hoop moeite om normaal te functioneren, maar wil mezelf wel de tijd geven om rustig aan in bed weer voorzichtig op te starten. Meer zinnigs krijg ik er niet uit momenteel..

Dikke knuffel

Niek

4 Comments

 • Chris schreef:

  Heftige shit!

  Ik blijf voor je duimen mate.

 • Henri van der Land schreef:

  Tjonge, Niek; vooruitgang, terugslag, vooruitgang, terugslag……het houdt gewoon niet op. Klasse van je dat je het zo open en eerlijk blijft delen. In het laten zien van je ‘zwakheden’, zit je duidelijk je kracht.

 • Jolanda Hidding schreef:

  Fijn dat je weer terug bent op de Hoogstraat! Heel veel sterkte en een hele dikke knuffel! X Jolanda

 • Renate Hilhorst schreef:

  Lieve Niek,

  Fijn om al je berichten weer te lezen. Ben dagen erg druk geweest en werd midden in de nacht wakker denkend aan jou. Meteen mijn laptop gepakt en ik ben gelukkig weer op de hoogte.

  Tijd vliegt, heb je het door? Ik ben alweer een halfjaar in het buitenland, bijna naar huis!
  Jij bent ook alweer een half jaar verder Niek. Blijf zo doorzetten he!
  Ik hoop dat ik snel eens langs kan komen.

  De onzekere en spannende periodes die je meemaakt zijn herkenbaar. Dommigheid van artsen, die eeuwige ziekenhuizen. Gelukkig ben je weer op de Hoogstraat.
  Vooral flink door blijven zweten daar! kom op he

  Heel veel liefs vanuit Curaçao.