Skip to main content

10pm Auw, auw, auw…het doet zo’n pijn vanochtend..Leegte, hol, angst, tranen, tranen, tranen, ik ben zo verschrikkelijk verdrietig..Ik voel me zo klein…Ik wil niet zo zijn, was het maar een droom, ik wil niet meer dingen niet kunnen doen, ik wil niet meer ergen buiten staan, ik wil weer deelnemen aan het leven.  Waarom kan ik niet meer bij die basket, waarom kan ik niet meer voetballen, waarom let iederen op me, waarom, waarom waarom…Janken, janken, janken het doet zoveel pijn vannochtend…auw, auw, auw…Ik kan zelfs niemand aanspreken zonder dat er een waterval van tranen uitkomt….wat gebeurd er met me???

Ik heb afgelopen weekend familie weekend gehad, ons jaarlijkse weekend in Dwingeloo. Erg geslaagd trouwens. Paps en mams hebben me super verzorgd, ik heb weer met mijn neven bijgepraat, gelachten en ook wel genoten van de spelletjes..Waarom ben ik dan nu zo ongelooflijk verdrietig?  Machteloos toekijken naar de familie die aan het sporten is, snel weer naar binnen omdat ik nog zoveel lichamelijke hulp nodig heb. Zelf niet meer kunnen plassen, leven op vaste tijden, het zuigt alle spotaniteit uit mijn leven. Het is zo f^&*cking confronterend…

Ik heb het gevoel dat het eindelijk in begint te zinken, het rouwprocess begint, het begint duidelijker voor me te worden wat er is gebeurd, maar sterker nog wat er nog gaat gebeuren. Het werd dan ook welleens tijd dat de eerste tranen kwamen,  maar leuk is anders. De hoeveelheid hulp en pijn lijkt me minder op te vallen hier in het veilige centrum, in de buitenwereld wordt deze echter hard om de oren geslagen. Wellicht is dit dan de tijd dat ik er achter ga komen wie ik nu ben…dus: ZELFACCEPTATIE, wat een woord, ik kon het al moeijlijk voor mijn ongeluk, laat staan dat het me nu gaat lukken… Ik wil zo niet zijn!!!! Ik wist dat die ging komen, maar niet zo snel al…

Thom en ik bespraken dit deze week al, daarbij kwam de irritatie en boosheid die ik hier ervaar. Naar mede revalidanten, familie  of anderen, waar komt deze toch vandaan? Wat is het in mij dat dat oproept! Waarom mag niemand van mij anders zijn dan de gemiddelde mens, of wellicht is de vraag waarom mag ik het niet zijn?…Ik ben erg goed in het aanpassen in verschillende situaties, ik zal dan ook nooit helemaal uit de dans springen. Ik zorg daarbij ook nog altijd dat ik me aan de top van de rangorde begeef, zwak zijn is geen optie … Ik was de pester op school vroeger, niet de gepeste, in mijn ogen dus altijd niet de zwakke.  Jammer genoeg heb  ik dit dus meegenomen in de rest van mijn leventje. Nu ik in mijn ogen de zwakke wordt, heb ik het dus verschrikkelijk moeilijk, dit kan mijn hoofdje niet aan. Zelfacceptatie….grrrrrrrrrr

4pm  Ik trek het niet meer alleen, dus Nieko gebeld, het was erg mooi om het samen even te kunnen delen. Ik merk dat het me goed doet om het en het eruit te kunnen gooien. Het is een process, dat ongetwijfeld nog even duurt, de tranen mogen er zijn, het geluk ook. Geknuffeld en lang gepraat en samen naar fysiotherapie. Mezelf compleet afgebeuld, heerlijk! Wel 5 keer omgegedraaid! Ik krijg die mat wel klein! Nu afgemat achter de computer. Het hoofd voelt weer wat rustiger, ik merk dat de dag me toch goed heeft gedaan. Stiekem denk ik terug aan beelden van  gisteren, want wat daar gebeurde houd ik met een grote glimlach voor jullie nog even geheim…

Het wordt pittig en lastig voor me deze week, dat voel ik aan alles. Graag vele gedachten, energie, berichten en liefde deze kant op! Ik heb jullie nu even echt harder nodig dan ooit….

Dikke knuffel Niek

58 Comments

 • Mae schreef:

  Zet m op Niek! Liefs!

 • Gijs IJpma schreef:

  Vol bewondering volg ik nog altijd je blog, ik ben diep onder de indruk van je doorzettingsvermogen en je vermogen je gevoelens en gedachten op papier te zetten. Je mag dan af en toe door een diep dal gaan, maar zolang je het vermogen tot zelfreflectie behoud (en natuurlijk onvoorwaardelijk steun van zo ongeveer het hele land en daarbuiten) ben ik ervan overtuigt dat je je er doorheen kan slaan. En van alle reacties is het duidelijk dat je daarbij ook nog eens een hoop andere mensen helpt.

  Doe je ook aan knuffels van (grote) afstand?

 • Philippe schreef:

  Hey niek,

  Hier de ex zuid Afrikaners. We volgen je blog al n hele tijd en lezen steeds vol bewondering hoe je jezelf er telkens weer doortrekt en steeds houvast vindt aan kleine dingen, ongelooflijk denken we dan…hoe open je bent over heel je ervaring die je nu mee maakt, knap, Vandaag lijkt het wat moeilijker dus dacht ik we sturen eens wat Belgisch/Afrikaanse steun! Blij te lezen dat je de mat klein begint te krijgen. Mijn vrouw heeft een boek voor jou gekocht van Marc Herremans, een trialtleet die dezelfde weg heeft afgelegd die jij hebt te gaan, met succes! Graag sturen we die jou op, geef me je adres eens?
  Nog heel veel succes sterkte en vooral moed!
  Anke en Philippe

 • Kim Bosga schreef:

  Lieve, lieve Niek!

  Met tranen in mijn ogen je blog gelezen en bij deze heel veel knuffels en liefde en alleen maar goede en positieve energie voor de komende week!

  Dikke kus!!

 • Bram Dingemans schreef:

  Hi Niek,

  ik heb nog niets geschreven, maar ik volg al je verhalen. Heel veel sterkte en kracht voor de komende tijd!

  Bram

 • een stille fan schreef:

  Hoi Niek,

  Ik volg vanaf het begin je weblog. Je kent me niet, is ook niet belangrijk, maar ben zo langzamerhand wel een stille fan van je geworden.
  Vreselijk wat je is overkomen, maar wat een respect heb ik voor jou, zoals je jouw gevoelens
  op papier kunt zetten. Er zijn verhalen die ik lees met tranen in mijn ogen, maar dan is er toch weer een verhaal met weer tranen, maar dan van het lachen.
  Zo eerlijk alles op papier zetten, laat zien wat een sterk persoon je bent.
  Je hebt een moeilijke weg te gaan en er zullen nog heel wat tranen vloeien.
  Iemand uit jouw geweldige familie heeft mij geleerd om ze te laten vloeien, het lucht op en het geeft ruimte.
  Blijf je verhalen schrijven, je zult het misschien niet geloven, maar er zullen zeker mensen zijn die hier kracht uit halen. Je bent een voorbeeld.
  Ik wens je veel moed, je bent al moedig.
  Ik wens je veel kracht, je bent al krachtig.
  Ik wens je veel knuffels, je krijgt er van mij ook een.

  Een stille fan.

 • Bewonderaar schreef:

  Hoi Niek,

  Ook ik kijk regelmatig even op je site. Ik heb respect en bewondering voor wat je allemaal schrijft en deelt! Ik zou willen dat ik dat iets beter kon… ik heb je al jaren niet meer gezien of gesproken, maar als ik je nummer had, had ik je gebeld… en als ik daar de moed voor had… Het is echt goed dat je alles zo van je af schrijft. Wees maar boos en verdrietig. Dat mag! Als je maar niet vergeet wat er allemaal nog wel is! En je kunt steeds meer! En moet je eens zien wat anderen over je schrijven, uit welke hoeken mensen met je bezig zijn. Daar kan ik jaloers op zijn… Haal daar je kracht uit!

  Zet ‘m op en geef niet op! Jij kunt heel veel.

  Dikke kus en knuffel

 • Jesse schreef:

  Dikkkkke ZOEN

 • Lisa schreef:

  Ow lieverd, wat is het toch ook heftig!
  Je weet donders goed dat de cliché-fases komen en gaan, maar voor 4 van de 5 fases is het echt te K*T als je er eenmaal in zit!
  Er zit helaas niets anders op dan bewust door deze fases heen te gaan en naar die acceptatie te werken!
  Het is al heel wat als je daar nu al in zit.
  Ik weet dat je het zo ver mogelijk voor je uit wilt schuiven, maar hoe eerder je door deze shit heen gaat, hoe eerder je er weer uit bent!
  Dat kan je je voorhouden 🙂
  En anders bind ik mezelf wel aan een stokje en houdt Ben die voor je bed. Dan kom je er wel uit toch? Hihi.

  Dikke kus en knuffel Niek. Ik kom deze snel weer in het eggie brengen!
  XX

 • steffen schreef:

  Lieve Neef!

  Ik heb genoten van je aanwezigheid tijdens Familieweekend! Hoe we weer keihard konden winnen met (bijna) eerlijk spel, konden lachen en ook serieus konden praten!
  Hou vol, sterkte en je doet het verdomt goed!

  Knuffel en kus

  Steffen

 • Rines schreef:

  Lieve Niek,

  Heel veel knuffels, kusjes en vooral veel liefde!

 • Frank & Nienke schreef:

  Niek,

  Biet ze in de rugge! (oost nederlands voor laat je niet gek maken).Je tanden in die mat en opvreten dat kreng!

  Zet hem op. Je doet het al zo goed.

  Liefs, Frank en Nienke

 • Jan en Joke schreef:

  Lieve Niek,

  We sturen alles wat we over hebben door de kosmos.

  veel liefs

 • Mieke Kenis schreef:

  ….. en ik zit hier maar baat en steun te hebben aan jouw openhartigheid !!
  het is een eenzaam proces, die zelfacceptatie. gelukkig zie je (en roep je !) jouw “dragers” en kan je wat op hun schouders achterlaten waardoor het voor jou wat lichter kan worden.
  ik stuur je een klein maar dapper stralend sterretje.

 • Hey lieve Niek!
  Ik lees je blog altijd met een lach en een traan! Geweldig om te lezen hoe jij je hier doorheen slaat!! Onmogelijk om voor te stellen wat er elke keer door je hoofd gaat als je wakker wordt. James zijn ouders waren hier vorige week en je moet vooral de groetjes en veel love van ze hebben!!
  En heel veel positieve energie, liefde, knuffels, kusjes van James en mij!!
  Ok, misschien geen kusjes van James! haha

 • kjell schreef:

  heeey niek
  jammer dat de negatieve kracht meer naar jouw toe komt.
  eerst dacht je er niet zo overna.
  toen dacht je alleen maar positief(:
  nu komt de negatieve kracht naar je toe en denk je er meer aan.jammer ):
  gelukkig kunnen je andere neven ook niet basketballen
  anders was het nu nog rottiger voor jou!!!
  nja hopelijk zit je veel aan het gamen!!!!!
  dan heb je aflijding
  van je aller aller aller liefste neef……. KJELL!!!!!!!!!!!!!!!

 • Henri van der Land schreef:

  Je was er toch maar bij en wij niet! Voor oma was het een hoogtepunt dat je erbij was (heeft ze me zelf verteld!). Ze heeft zelfs niet gemerkt dat je verzorgd moest worden dus het is maar hoe je er tegen aan kijkt (of nog ziet en hoort). Heel veel sterkte en liefs van ons deze week.

 • martine schreef:

  He Niek,

  Wat een kanjer ben jij! Heb met tranen in mijn ogen en met zoveel bewondering jouw weblog gelezen. En ik werd helemaal stil van het commentaar van jouw stille fan en je bewonderaar….
  Heb alle positieve energie en liefde jouw kant opgestuurd.

  Succes met alles deze week en tot snel,
  lfs Martine

 • ruth schreef:

  Je bent nog steeds de beste!!!! Je hebt zoveel kracht: mentaal en fysiek. Ik geloof in je! Dikke kus

 • Renate schreef:

  weer een cyberknuffel van mij aan jou!

 • Yvette schreef:

  Heej Niek,

  zet `m op de komende week, want jij bent sterk en kan dit!

  Dikke knuf uit Gaanderen 🙂

 • ingrid schreef:

  lieve Niek,
  ik lees met verwondering en ontroering je blog, Wat een kracht! Vooral ook omdat je je kwetsbaarheid zo kunt laten zien….
  Veel positieve gedachten en een dikke knuffel voor jou van Ingrid uit Didam

 • Marlene schreef:

  lieve Niek,
  wat maakt je verhaal toch veel los bij alle mensen, dat moet je toch héél, héél veel energie geven. Dat diepe dal van je wordt echt wel een keer wat minder diep met zo veel lieve mensen om je heen, dat kan niet anders. een hele dikke knuffel geef ik aan onze Niek, die geeft het wel weer door aan jou.

 • Karin schreef:

  Lieve Niek,
  Ik heb lang getwijfeld of ik iets zou posten…. Zit je er wel op te wachten? Zou ik er op zitten te wachten als ik in zo’n positie zou zitten? De schok en de impact die het bericht van jouw ongeluk bij mij en de familie al teweeg heeft gebracht, doet mij alleen maar meer beseffen hoe groot de schok moet zijn voor jou en je directe omgeving. De behoefte om je toch even te laten weten dat ik aan je denk en ik ongelooflijk trots op je ben hoe sterk je in het leven staat, wint het uiteindelijk van mijn twijfels. Dus vergeef me mijn egoïsme in deze, maar de woorden zijn zeker niet minder gemeend. Je verhalen zijn zo echt, eerlijk en raken tot op het bot. Je bent een prachtig persoon, van binnen en van buiten, altijd al geweest en daar verandert zeker nu niets aan . Je bent echt een kanjer en hoop dat dat er de komende periode weer volop positieve energie jouw kant op zal komen. Oh en mocht ik je ook tegenkomen in onze home-town dan krijg je ook van mij een hele welgemeende dikke knuffel.
  Veel liefs, Karin en de rest van de familie Beuker

 • Dineke schreef:

  Hoi Niek,

  Wat een heftig verhaal weer. Het feit dat je juist die momenten besluit te delen met ons, laat zien hoe sterk je bent. Kracht tonen aan de buitenwereld is niet zo moeilijk, zwakte des te moeilijker. Maar je voelt je misschien zwak, je bént het niet! Ga er gewoon doorheen Niek, deze periode, je komt er nóg sterker uit.

  Liefs, Dineke

 • Yuna schreef:

  Lieve dappere, lieve, proberende, liefhebbende, knorrige, struikelende, opstaande, rollende Niek

  Ik stuur je energie. Zachte, helende energie die het ondraagbare draagbaar mag maken. Al het ondraagbare in alle levendigheid en heftigheid toelatend,
  zodat het voldoende aandacht krijgt,
  en langzaam mag afbrokkelen, het ondraagbare dat draagbaar wordt.

  Je bent dapper Niek. Door alles op te schrijven, door alles intens te beleven, door open te zijn, hulp te vragen, kwetsbaar te zijn.

  Een mens zijn kracht wordt zichtbaar wanneer het leven op z’n moeilijks is:

  ”It is easy enough to be pleasant
  When life flows by like a song,
  But the man worth while
  is the one with a smile
  When everything goes dead wrong.”

  Dat laat jij zien.
  Je hebt nog steeds regelmatig een lach. Je gaat naar een reunie, familie weekend of verjaardag. Je rolt 1 keer op de mat en weet 1 keer is meer dan geen. Je laat mensen je helpen, je laat zien wie je bent, je ontwapend, je hebt lief, je houdt vast aan positieve gedachten, je doet het op jouw manier, je verzet, je gaat mee, En, je voelt.

  Dat is dapper.

  Hou vol. Je komt er doorheen.
  De stroom neemt je vanzelf mee als je er niet tegen vecht.

  Ik hou heel veel van je

  Kus knuffel liefs

 • Dustin van Nijkerken schreef:

  Niek jongen,

  Stond afgelopen weekend met Ben wat te drinken en we zijn beide tot de conclusie gekomen dat heel veel mensen (waaronder ikzelf) jouw blog op de voet volgen. Meer dan jezelf misschien denkt! Ongelooflijk, je bent een inspiratiebron voor velen!

  Ik wens je veel sterkte, hopelijk heb je ons kaartje goed ontvangen!

  Groeten, Dustin

 • The Noordhoekers schreef:

  27 comments, well SOMEONE’S popular! Chin up beautiful friend, “when life throws you lemons, make lemonade” (don’t grab the tequila just yet!). Yes you have a long road ahead of you, but it wont all be lemons. As always your strength and determination are more than inspiring. We are behind you every single step of the way. Love and miss you more than you know, us xxxxx

 • marion buijs schreef:

  Lieve Niek, bewondering en respect dat je jou verhaal zo met ons deelt.Je openhartigheid, en kwetsbaarheid.
  Je bent een kanjer.Zet ‘m op .
  dikke knuffel en veel energie
  Marion Buijs.

 • Saskia schreef:

  Hoi Niek,

  Kreeg vandaag in eens te horen wat jou is overkomen.
  En natuurlijk, zoals vele, schrok ik hier behoorlijk van.

  Wil je bij deze alle kracht van de wereld sturen, heel veel positiviteit en steun van alle lieve mensen om je heen!

  Liefs, Saskia Fonteijn

 • sisko van der Land schreef:

  Niek,

  Jij hebt ons weer veel gegeven door er te zijn in het familieweekend. Jij laat elke keer zien wat een kracht een mens in zichzelf kan mobiliseren. Hoeveel pijn, energie en doorzettingsvermogen dit jou kost, wordt via jouw blog wel duidelijk. Hopelijk kunnen wij jou ook kracht geven, door mee te leven, aan jou te denken, er (af en toe) te zijn en deze reacties.
  Niek, jij bent goud waard, voor jezelf en ons allen.

  Liefs, je oom Sisko

 • Mandy schreef:

  Lieve Niek,

  wat een kracht en moed, open en eerlijk laat je ons steeds een kijkje nemen in je leven, in je proces. Je windt er geen doekjes om, vertelt gewoon zoals je het ervaart, daar heb ik respect voor.

  Niek, ik wens je vooral heel veel goede en liefdevolle dagen toe, maar als het even minder gaat, is dat oké. Onthou dat gaat ook weer voorbij.

  Een warme knuffel,

  Mandy

 • Linde schreef:

  He lief, go for it deze week, veel succes! Ik heb altijd al gehad, maar nu helemaal erg veel bijwondering voor je! Tot heel snel! Love you, dikke kus lin

 • Miranda schreef:

  Hi Niek,
  Wat een bijzondere reacties weer van iedereen. Zelfs ‘stille fans’ en bewonderaars. Je hebt het voor elkaar, Niek. Ik blijf het bijzonder vinden om je blog te lezen en je te volgen. Ik schaar me dan ook onder de bewonderaars van jou. Ik vind het super stoer dat je zo openhartig over de situatie schrijft. De zelfacceptatie die keihard binnenkomt, je moet het maar kunnen. Chapeau!

  Houd vol en blijf schrijven. Ik blijf je volgen en kom binnenkort echt een keer een dikke vette knuffel geven.

  lfs Miranda

 • Sanne schreef:

  Hoi Niek,

  Ook wij van het AMC lezen nog altijd je blog..Ik vroeg me al af..wanneer komt de dag dat Niek zo gigantisch met z’n neus op de feiten wordt gedrukt, dat het allemaal even teveel is…Nou, daar is ie dan! En ik moet zeggen Niek, je pakt hem met beide handen aan; die rotdag waarop je op de hele situatie zo boos bent.
  Goedzo Niek. Ja..ik zeg goedzo..Een dagje flink janken, veel tranen en veel boosheid mag ook weleens!
  Stop die dag in je linkerbroekzak en kijk er af en toe naar, maar vergeet de goede dagen in je rechterbroekzak niet, die moet je vaker bekijken, want anders zit die zak zo vol (het worden er namelijk steeds meer)!

  Succes topper!

  XxX Sanne

 • Lisette schreef:

  Lieve Niek,

  Liefde heeft vleugels en vliegt nu jouw kant op…

  X

 • Philippe schreef:

  Zet hem op Niek. Ik heb giga veel respect voor jou. Ik was enkele dagen in Hong-Kong en heb je super teksten gemist.
  Tijdens de vlucht heb ik zelf over jou gepraat met mijn Nederlandse kollega. Morgen skype ik weer met onze beste vriend en mijn zoon Serge. Uiteraard praten we over jou en je moed en wilskracht. Hopelijk zijn we vlug weer samen om een lekker glaasje Kaapse wijn te drinken of een pintje.
  Tot zeer binnekort. Ik meld me als ik voorbij Utrecht kom.
  Hou je taai.
  We love you
  Marianne en Philippe.

 • Lotte en Hendrik Jan schreef:

  Hoi topper,

  Het heeft lang geduurt voor ik wweer een keer schrijf, maar ben nou eenmaal niet echt en computerwonder. Gelukkig vandaag Gijs aan de telefoon en vertelde hoe het moet. Dus maar meteen achter de computer.

  Gezellige avond gehad bij de verjaardag van je schoonzus?
  Ja, hoe weet ik dat??? Gisterenavond hebben onze ouders gezellig doorgezakt in Enkhuizen.
  Dus zoals je ziet ga je ook hier over de tong (in de goede zin van het woord).
  We lezen je blog met regelmaat en verbazen ons er over hoe mooi jij alles beschrijft, je kunt er wel een boek van maken. Ik ben de eerste koper.

  Laatst op mijn werk een artikel gelezen over een vrouw die door een huisongeluk ook een dwarsleasie opliep. Zij vertelde dat het ook een verschrikkelijke hard werken was geestelijk en lichamelijk maar woont nu in een aangepast huis, werkt weer en doet allemaal leuke dingen met man en kinderen.
  Ik moest meteen aan jou denken met een brok in mijn keel maar ook met een glimlach. Ik dacht meteen, dit gaat Niek ook lukken!!!!!!!

  Kom op topper, elke stap is er 1 vooruit hoe klein die ook is.

  Veel liefs en natuurlijk heel veel knuffels van ons alle 5.

  Hendrik Jan, Lotte, Myrthe, Jasper en Niels

 • Ben schreef:

  Hey buddy,

  No one said it was gonna be easy, maar dit lukt jou. Dit kun jij! Ik hou er nog steeds rekening mee dat je mij eruit kajakt in het voorjaar. Ik hou je namelijk aan die belofte! Dikke knuffel

 • Fenko schreef:

  Beste Niek,
  Dit keer een wat somber stuk van je maar ik denk dat je daar door heen moet. Het is natuurlijk negatieve energie maar daar heb je recht op. Ik denk dat je er hierdoor sterker uit komt. Als ik je zo via de blogs volg weet ik zeker dat het jou gaat lukken. Je mag natuurlijk een tranendal hebben. Laat het maar gaan. Daarna voel je je met energie van al die lieve mensen om je heen gauw weer wat beter. Hard werken is het motto. Met alle belemmeringen kan je nog veel bereiken. Daar zijn wij zeker van! Lieve Niek een dikke zoen vanuit Den Helder.

  gr
  Fenko

 • een stille fan schreef:

  Hoi Niek,

  Je bent weer een week verder en ik heb natuurlijk alle messages voor je gelezen. Ik hoop echt dat het wat beter met je gaat. Geweldig hoe op jouw verhaal gereageerd wordt, hier moet je toch een kick van krijgen. Een ding “Hoe slecht het ook gaat, het wordt altijd anders”.
  Ja, ja …… je krijgt weer een knuffel!
  Het volgende verhaal van je, kijk ik weer naar uit.

  Een stiile fan.

 • Eric schreef:

  Niek jongen, je bent een prachtgozer!
  Keep it up!

  Liefs Eric

 • Harmen schreef:

  He Niek!

  Mooi dat je er was tijdens het familieweekend, iedereen heeft erg genoten van je aanwezigheid! Sterkte de komende tijd en ik kom snel weer langs.

  Harmen

 • Monique schreef:

  Lieve Niek,

  poe wat een prachtig stuk heb je weer geschreven. Intens ook.

  heel veel sterkte en misschien tot bij t laatste blok

  moniekie

 • jackie schreef:

  Hallo Niek,

  Ik ben de moeder van Renate(collega Ottenhome)
  regelmatig lees ik jou blog,ik reageer omdat je laat weten dat je het fijn vindt als mensen iets laten horen.Omdat je mij totaal niet kent,vond ik het een beetje vreemd om een reactie te plaatsen.Vanavond gebeurde er iets bij ons thuis,waarin ik jou herkende.Misschien weet je dat onze zoon Tijmen geboren is met een hartafwijking.Inmiddels 4 open hartoperaties en 5 catheterisatie en interventies verder gaat het nog steeds niet goed met hem.hij is conditioneel erg beperkt.Vanavond brak hem dat op, hij is inmiddels 14 en gaat beseffen wat zijn beperking is.Zijn vrienden belden om te vragen of hij nog naar buiten kwam.Hij wilde graag, maar was na 5 uurtjes school té moe.Dehuilbui waar ik al jaren op wacht kwam eindelijk vanavond.Wat een verdriet.Net als jij moet hij het gevecht met zijn lichaam aan.De beperking, het anders zijn.zo zwaar.Bewondering voor jullie, voor jou , voor mijn zoon..Dit is niet wat wij willen,maar dit is wat het is.

  Vecht Niek, ga door.
  Jacqueline http://www.tijmensverhaal.punt.nl

 • Friedo schreef:

  Hi Niek,
  Weet dat er veel mensen met je meeleven. Jouw verhalen inspireren, doen glimlachen, wekken bewondering, maken een mens klein en nederig. Deze blog gaat over de keiharde realiteit. Je zegt dat dit een fase is waar je doorheen moet. Tranen en verdriet voeren de boventoon.
  Weet dan dat jouw verdriet wordt begrepen en gedeeld. Soms kun je alleen maar meehuilen. Ik hoop en bid dat je gesterkt wordt om deze fase goed te doorstaan. Probeer je snel ik herpakken!!!! Veel sterkte kerel. Voor mij ben je een super KANJER. Friedo

 • Ger schreef:

  Niek, superneef !

  Je kent de credo’s:
  Pijn is fijn,
  Bloed moet,
  Au is flauw,
  Jeuk is leuk,
  Rek is te gek,
  Zeer vraagt naar meer,
  én ……
  Spastisch is fantastisch !

  Boven het bed met die handel en volhouden!

  Houdt vast dat je al veel hebt bereikt (het gaat niet vanzelf en verdomme, je krijgt het ook niet langs de eenvoudige weg) terwijl dit nog maar het begin is! Opa zou zeggen: ‘Aan het eind van de baan hangen de prijzen’ ……..

 • Hanneke schreef:

  Lieve, sterke Niek,

  Het kon natuurlijk niet uitblijven, dit klotegevoel. Ik hoop met heel mijn hart dat je ook daar weer kracht uit kunt halen. Je bent tenslotte ook maar een mens (maar dan wel een heel bijzondere)! Het besef van wat je is gebeurd en wat je nog te wachten staat, moet je ook af en toe teveel worden, dat kan gewoon niet anders. Het is zo heftig! Maar als iemand er doorheen komt, ben jij het. Straf jezelf dus niet en voel je zeker geen loser als je het niet ziet zitten. Het zijn juist de momenten waarop je wel weer door wilt en kunt, waaruit je de kracht moet halen. Ieder moment, iedere dag, iedere (kleine) stap vooruit is er weer één. En samen worden deze momenten uiteindelijk hele grote stappen vooruit, daar ben ik volledig van overtuigd!

  Niek, hou vol, want dat kun jij!

  Heel veel liefs,

  Hanneke

 • Theo schreef:

  Hey KANJER. Net als al die andere ben ik er nog steeds en lees vol bewondering je vechtkunst. Ja kunst, dát is het en om zo te kunnen vechten moet je wel een enorm karakter hebben. Dat had je al en zet je nu op een wonderbaarlijke wijze in. Ik hang elke dag de slingers voor je op want ondanks de dalen waar je doorheen gaat klim je telkens weer een stukje verder. Tot je aan de top bent en dan staan wij allemaal klaar om de medailles uit te reiken. Komen zul je er dat weet ik zeker. Liefs en tot gauw.

 • Wencke schreef:

  Jahoe, je 50ste bericht 😉

  Liefs

  Ps. sorry kon het niet laten….

 • Ilona schreef:

  Hi snuitje,
  Aan al die berichtjes kun je zien hoeveel er met je wordt meegeleefd en ik hoop dat je iets van die vibe voelt doorkomen op je donkere dagen. En ja, die zijn er. Iedereen zou het bij je weg willen nemen maar je moet erdoor. En je kunt het ook. Je hebt zoveel positiviteit in je, dat gaat winnen van de pijn en het verdriet.
  Veel knuffels en liefs, ilona.

 • Charlotte Helmink schreef:

  Lieve Niek,

  Geschokt waren we toen we hoorden wat er met je was gebeurd. Het heeft ons daarna niet losgelaten!
  Lars wees ons vandaag op je site en met tranen in m’n ogen heb ik al je blogs gelezen. En wat heb ik een diep, diep….zeer diep respect voor jou en de manier waarop je met de hele situatie omgaat!
  Je verhalen over het revalidatiecemtrum raken mij diep. Te meer ook omdat het bij mij een gevoel van herkenning oproept (mijn moeder heeft 6 maanden in een revalidatiecentrum gezeten). Met mijn moeder heb ik vele therapie-sessies meegemaakt en heb gezien wat een gevecht het is om kleine vooruitgangen te boeken.
  Ik ben ervan overtuigd dat jouw positieve houding je herstel ten goede zal komen! Als het in je koppie goed zit, heb je al zo veel gewonnen!

  Wij blijven aan je denken en volgend je blogs en sturen al onze positieve energie jouw kant op!

  Heel veel liefs vanuit Zevenaar,
  Charlotte en Roy Helmink
  (en kids: Myrthe, Jasmijn en Lotus)
  …dat zijn dus alle positieve gedachten maal 5!!!!

 • Marlene schreef:

  hoi Niek, jammer dat we er zaterdag niet waren. Had je graag zelf een knuffel willen geven en willen zeggen hoe trots ik op je ben. Maar hou ons op de hoogte via je site, we missen het dat je niet schrijft.
  een héle dikke knuffel van Jan en mij

 • Chris schreef:

  Hey maatje,

  Keep up the good work! Het talent voor inspireren zal je altijd houden.

  Met gastvrije groet, 😉

  Chris

 • Lisette schreef:

  He Gozer!
  Deze is voor jou! Gewoon omdat jij, jij bent!

  http://www.youtube.com/watch?v=XuTq3luWSFY&feature=player_embedded

  😀

  XX

 • elite insurance schreef:

  The most interesting page I read all year.

 • Els schreef:

  Niek,

  Van jouw vader, bij wie ik in behandeling ben geweest, heb ik “jouw verhaal” gehoord.
  Je staat voor een hele zware opgave in je leven.
  Alle kracht toegewenst.
  Hierbij word je geholpen hoe dan ook.
  Laat maar los. Hoe moeilijk ook.

  Groet van zo maar iemand die met je meeleeft.