Skip to main content

Daar sta ik dan, met een hart vol trots en een glimlach die niet van mijn gezicht te branden is, vers uit het pas aangelegde liftje op het podium. Ik neem jullie mee naar een bijzonder moment in mijn leven – de opening van het Neherlab Auditorium, het kloppende hart van onze geliefde Speakersclub. Het is meer dan zomaar een clubhuis; het is een broeinest van woorden, een tempel van tonaliteit, en een oase voor degenen die de kunst van het spreken willen beheersen.

Het is een plek waar sprekers thuis zijn

Heilige grond

En mijn ego blijft het gewoon heel cool vinden om op een verjaardag te zeggen dat ik een eigen theater heb. Het heeft jaren van bloed, zweet en inwendige woordspelingen van mijn partner Mandy Schild gekost om dit rijksmonument van spreken te creëren. Maar, oh, wat is het de moeite waard! (goede podcast ook😊)

En bedoeld of niet, door de verhoging van het podium (waaronder het kantoor huist) is deze heilige grond het meest intense theater (echt briljant eng) van Nederland geworden om te spreken, je kijkt iedereen recht in zijn bakkes. Je kan je niet verschuilen, je ziet elke vorm van mimiek, elke lichaamsbeweging omdat je bijna IN je publiek spreekt. En je ziet dus ook gelijk hoe ze op jou reageren… Nu snap ik waarom het op nr. 5 van de grootste angsten van de mens staat.

Het is een lab om te experimenteren op het podium

We doen aan Videomapping (echt té cool), doen onze eigen Keynote; het perfecte praatje met Nancy Rademaker, we vliegen een drone naar binnen, live podcasten on stage met Glenn Vergoossen, Jos Burgers, Joyce de Ruiter en Hans Janssen. De kracht van je stem met Mariska Wessels en Rico Bakker en Nicolaas Duin die muzikaal afsloten.

Sprekersbureaus zoals Quality Bookings van Robert de Vries en Kees Veer van Despreker zijn aanwezig, evenementenbureaus, sprekers, iedereen komt kijken zodat wij konden laten zien hoe we met hét opleidingsinstituut van Nederland, met een eigen theater sprekers opleiden en deze lessen vertalen naar het bedrijfsleven.

Verhalen het podium geven dat ze verdienen

Tips voor een inspirerende spreker

Hier zijn 3 tips om je presentaties naar een hoger niveau te tillen, rechtstreeks uit het epicentrum van eloquentie. Dat is chique gezegd maar vooral goed gejat uit de podcast op het podium:

  • Zorg voor een paar pareltjes in je verhaal: Jos Burgers legt uit dat je in je Keynote een paar pareltjes van verhalen, zinnen of stijlfiguren moet hebben die je publiek onthoudt. Net zoals een chef zijn gerechten verfraait met kruiden, zo kan een inspirerende spreker zijn speech kruiden met metaforen, verhalen of vergelijkingen of zoals Jos zegt; pareltjes.
  • Doe iets unieks wat iedereen onthoudt: Hans Jansen, niet de minste seminar organisator van Nederland vertelt over een event wat hij nooit vergeten is. De spreker had zijn verhaal over beïnvloeding door laten sijpelen tot aan de ontvangst, boekverkoop en receptie van het event. Als jij praat over klantgerichtheid, kan je het menen dan ook laten ervaren bij binnenkomst? Zo heb ik ooit tijdens een speech over pijn, de directie stroomschokken toe laten dienen (komt in een andere column😊 ) Praat je over seks, kan je mensen dan… Okay misschien een verkeerd voorbeeld.
  • Als je techniek het niet doet, ben jij de sjaak; Joyce de Ruiter, leert ons dat een droeftoeter van een directeur nog even snel de techniek veranderde waardoor haar presentatie het niet deed. (Zijn altijd directieleden) Het maakt het publiek echter niet uit wiens schuld het is, als spreker ben jij verantwoordelijk dat alles klopt… Ook de techniek.

Komt dat zien!

Dus daar heb je het, lieve lezers. Het Neherlab Auditorium is nu officieel geopend, en ik kan niet wachten om jullie allemaal daar te zien, microfoon in de hand, klaar om de wereld te veroveren met jullie woorden.
Verhalen het podium geven dat ze verdienen. Wowie.

Nieuwsgierig geworden en wil je zelf de heilige grond van het spreken een keertje van dichtbij bekijken? Of wil je meer weten over de mogelijkheden en/of onze inspirerende sprekers boeken? Neem even contact met mij op. Gaan we regelen!