Skip to main content

Het is een regenachtige donkere dinsdag avond in September. Drie jonge mannen zitten voldaan drie grote domino pizza’s weg te werken op hun kamer….Genietend geven we elkaar complimenten hoe bijzonder goed ons idee het was om deze onzedelijke lekkere monsters te bestellen. Ik bevind mij in goed gezelschap, namelijk; mijn 2 kamergenoten, die gister al rolstoelend laveloos in het café  zijn geworden zonder mij. De gemeende bekende deler van vanavond is pizza, bier en vrouwen. De goede gesprekken volgen elkaar in rap tempo op, zoenen in een rolstoel, een bijkomend voordeel van de rolstoel hoogte 🙂  en ongekend misbruik maken van onze handicap. Hoe mannelijk we deze avond ook willen houden, hoe groot de verhalen ook gaan worden, uiteindelijk maakt het allemaal niks meer uit, als softe pubers eindigen we zoals altijd toch weer bij  onze prachtige Anne. Deze bijna mytische figuur, zo moet ik jullie eerlijk vertellen, is bij ons een liefelijk besproken onderwerp. Ze zorgt voor rode blosjes op onze wangen, zij doet onze hartjes overslaan en heel stiekem zijn we allemaal een beetje verliefd op onze Anne.

Anne werkt bij ons in het centrum, wij concluderen dat zij eigenlijk staat voor al het moois dat onze revalidatie te bieden heeft. Deze drie mannen op deze kamer vinden troost in de gemeende opvatting, dat elke revalidant ook een beetje verliefd behoort te zijn op zijn verzorgster. Anne bied licht in duistere tijden, Anne is de hagelslag op onze pindakaas, Anne is de schuimkraag op ons pils, maar Anne is nog zoveel meer dan dat…Helaas is Anne heel verliefd op  een ander en dat vinden wij dan alle drie ook heel jammer…Anne is namelijk ook een beetje van ons, ze biedt buiten het 24 uur per dag samen eten, drinken en slapen een bevestiging van deze band of brothers…

Mannen hebben dat zo, samen verhalen vertellen over stoere onderwerpen, grote auto’s, vrouwen versieren, vieze sex en grote hoeveelheden bier. Gewoon alleen maar vertellen, even niet luisteren naar elkaar, het gaat om het mooiste verhaal, bottomline; wie heeft de grootste piemel eigenlijk. De verhalen mogen meerder malen worden verteld op verschillende avonden en toch lachen we er elke keer weer om. Deze wedstrijd stopt ook niet en neemt in hevigheid toe na de gedronken hoeveelheid bier, elke man herkent deze situatie. We laten elkaar niet meer uitpraten en we vechten voor de pitchers stoel, dit creeërd samenhorigheid, we zijn allemaal stoer, onbesuisd en dapper. Wij kijken films zoals 300, braveheart en de gladiator. Ons oerinstinkt komt naar boven, testesteron level stijgt maar de climax komt nooit… er blijven maar betere verhalen komen. We doen dit graag op verjaardagen, in de kroeg en nu zojuist ook op onze kamer. De verhalen mogen ook worden aangedikt en het allemooist is als we herkenning vinden in elkaars verhaal. “JAAAAA!!! Dat heb ik ook gedaan….” Een hard gelach volgt. Nu hebben we dus samen de grootste piemel…Heerlijk, allerlei grote verhalen komen op in mijn hoofd; welke zal ik kiezen? Ik verklap over dates die nooit op kwamen dagen terwijl ik romantisch in het vondelpark wachte, ik vertel over afgeshoren borsthaar en hoepels van vuur. Over duiken met haaien, zoenen met BN’ers en de grote auto verzin ik er gewoon bij! Ik weet niet of ik de wedstrijd win maar ik zit in de buurt. Dit beloofd een mooie avond te worden…

Oja, het revalideren gaat goed, bedankt voor al die vragen…

Dikke knuffel

Niek

18 Comments

 • Michiel. schreef:

  Mooi gesproken!

 • Wendy jongelie schreef:

  Hè Niek,

  Jemig man ik ben onder de indruk van jouw verhalen. Ik wist al lang dat je een bijzonder persoon was maar wat je allemaal op papier zet overtreft alles. Sinds afgelopen maandag weet ik dat je een eigen site hebt en daar kijk ik elke dag effe op. ( ik had van Mathe gehoord over jouw site) weet je nog die bewuste avond dat we deden of we getrouwd waren en dat we een mega fooi kregen. Dat zijn dingen die je niet snel vergeet. Maar Niek ik was hefig geschokt (zoals een van de vele) toen ik hoorde wat jou was overkomen. ( Oké zal niet stoer doen deze keer

 • Wendy jongelie schreef:

  Maar de tranen waren er. Maar wat een kerel ben je man. Ik heb grote bewondering voor je doorzettings vermogen. Dat bewijst maar weer wat voorn bijzonder positief mens je bent. Niek vanuit Gendringen stuur ik je heel veel warme lieve knuffels toe. Hou je taai. X Wendy

 • Jesse schreef:

  Wat kan je toch geweldig schrijven…

  dikke zoen Jesse

 • Sylvia schreef:

  Het lijkt bijna leuker om een man te zijn…

 • Henri van der Land schreef:

  Fantastisch verhaal en goed om te weten dat ik niet de enige ben. Blijf vertellen. Het is genieten!

 • Niels Buijs schreef:

  Wat zijn je verhalen mooi Niek! Ik heb zo veel bewondering voor je en ik volg al je verhalen. Blijf schrijven!

  Niek wat ben jij een geweldige vent!

  Ik bewonder je!

 • Vincent schreef:

  …and he’s back, ladies and gentleman. Niek’s big mouth! Haha, goed om weer eens zo’n verhaal van je te mogen lezen. Stay positive…

 • Pp schreef:

  Hey Niek,
  ik verwacht dat je tzt de lijst blogs/columns in een boek gaat vatten en dan een bekende rijke schrijver wordt. Dan krijg je Anne vast wel om. Is dat ff een goeie tip – Graag gedaan. En ik koop dan jouw eerste exemplaar. beloofd. (is overigens puur eigenbelang want eerste druk = collectors item). Wordt ik ook een beetje rijk 😉
  gr uit 7aar

 • Philippe schreef:

  Back in town. I like your style. Super Niek.
  Dit is pas maf, maar 100% juist.
  Ik voel helemaal mee en zal waarschijnlijk nog straffere verhalen aanbrengen.
  Tot later.

 • Monique schreef:

  Hahaha wat een stoere verhalen.
  Volgens mij moet ik jou de “notulen” even sturen van de Verleidingsworkshop die we vorige week hadden.
  Niet dat jij ze nodig hebt, maar om je verhalen nóg stoerder te maken 😉
  Even op zoek naar email adres.

  groetjes Moniekie

 • Monique schreef:

  Hoe mail ik jou iets???

 • tamarisk schreef:

  hilarisch! erg handig ook die inzicht in het mannelijke ‘brein’ – over stoere mannen gesproken, ik kan me ook nog een blauw oog herinneren na het verdedigen van de eer van een meisje! 🙂
  XXX Tam

 • Lisette schreef:

  🙂

 • Daniel Horn schreef:

  Hey Niek, mooi stuk!

 • martine koning schreef:

  He lieve Niek,

  Wat een prachtige verhalen!
  Ben net terug van vakantie en ben snel naar je weblog gegaan om te lezen hoe het met gaat.
  Heb je mooie en inspirerende updates gemist.
  Niek je doet het zo super!

  lfs Martine

  ps Leuke foto’s!

 • Objectively and professionally. More such information!