Skip to main content

Het is goed toeven hier op Moulin des Jarrasses in Frankrijk. Lekker kamperen (zie vorig column), we doen hier aan yoga, eten veganistisch, bestellen décafé latte macciato met havermout melk en uiteraard koken we niet zelf. Dat doen Judith en Andries. Zo vermaken wij hippe kampeerders ons prima.

“Leuk hè, kinderen”. “Je krijgt er zoveel voor terug”. “Als de kinderen het maar naar hun zin hebben dan hebben wij het ook leuk!”

Het zijn slechts enkele uitspraken die met een flinke cynische expressie over en weer worden gegooid. Laten we even eerlijk zijn; die kinderen zijn toch een onwelkome onderbreking van ons boek, onze welverdiende rust en de goede gesprekken. In de Ik-samenleving waar we nu in leven gaat het namelijk om de Ik, om mij, over mijn geluk. Die kinderen tarten daar behoorlijk aan, waar is de onbezorgde vakantie van jaren terug toch gebleven. Je weet wel. Vroeguh…toen we nog seks hadden. Die tijd. Jaaaahaaa, seks is voor mensen zonder jonge kinderen, concluderen wij.

MAMA!!!!!

Meelijwekkend maar begrijpend kijkt mijn buurman mij aan. Ons goede gesprek word onderbroken door een nog niet geheel zindelijke zoon. Mijn buurman zucht. Daar gaan we weer en met een lief stemmetje maar een geheel andere lichaamshouding hoor ik hem zeggen: “Kom maar lieverd, natuurlijk is het niet erg. “ Heerlijk zo’n vakantie van jonge ouders. Het is hier, dat ik dan van een voor mij nieuwe uitdrukking hoor:

Samsonseks

Wij, de ouders zijn het  over één ding eens, meer dan al het andere. Kleine kinderen is funest voor je seksleven. Als er voor de derde keer je orgasme word onderbroken door een huilend kind dat: “MAMA!!!!!!!!!!” roept, dan laat je het wel. Of toch niet? Daar komt Samsonseks (woord van het jaar in Vlaanderen 2016) kijken zo leer ik van Andries, de campingeigenaar. Kijk, we organiseren hier niet voor niets kinderfilm avonden Niek. Want als de kinderen rustig even met elkaar een film kijken hebben de ouders toch even 90 minuten quality time, in België noemen ze dat Samsonseks. En warempel het blijkt nog te bestaan ook. Ik besluit de proef op de som te nemen.

Het is donderdag avond 7 uur, het is filmavond en verrek, ineens is de hele camping leeg. Zouden ze dan allemaal….? Ik rijd een rondje met mijn handbike en concludeer dat al die jonge ouders in hun tent zitten maar wat maken al die mensen stille pleziertjes. Terwijl ik rond aan het rijden ben, realiseer ik mij ineens waarom ik in hemelsnaam aan het rond rijden ben en geen wipje aan het maken ben. Dus ik race terug naar de tent ik heb nog 45 minuten over! Er vanuit gaande dat Kim hier op zit te wachten rol ik vol enthousiasme de tent binnen, klaar voor een echte van den Adel actie.

Kim ligt zelfs al in bed, beter kan het niet. Maar, een licht gesnor drukt mijn vooringenomen daad naar dromenland. De Samsonseks is veranderd in een Samson slaapje. Kim ligt uitgeput van al het werk een welverdiend 90 minuten uiltje te knappen. Waarschijnlijk hetzelfde als in al die andere tenten. Ik ga maar voor de tent zitten en trek een pilsje open en tuur een beetje voor mij uit. Gedachten schieten mijn hoofd binnen; “Leuk he kinderen? Je krijgt er zoveel voor terug. Zo veel…..