Skip to main content

Een hoog/laag keuken, aparte douche en toilet en een auto met handgas en lift. Wat wil een man nog meer? Niks eigenlijk. Volgens Kim wil ik echter ook een onderrijdbare commode. Aangezien ik nu snap wat het verschil is tussen een ledikant en een commode, besloten wij het laatste maar tegen de muur te plakken. Op mijn hoogte wel te verstaan. “ff uitproberen Niek!” hoor ik mijn vader zeggen. Ik rijd onder de commode en kom tot de verschrikkelijke ontdekking dat ik straks echt 5 cm met mijn hoofd boven de volgepoepte luiers van mijn dochters kom te hangen. Voor het eerst baal ik van een aanpassing in mijn huis.

Gelukkig krijg ik meisjes, die schijnen minder hard omhoog te piesen. Bij de gedachte dat ik straks onder de poep en de pies zit, krijg ik het even teveel. Ik bedoel, ik ben helemaal niet vies van een beetje poep en pies. Sterker nog vanochtend besloten mijn darmen zich te legen nadat ik gedoucht en aangekleed was. Kwestie van meer aan Vitens betalen volgens mij. Maar die commode lijkt een beetje te zeggen dat het nu toch echt gaat gebeuren. Point of no return is nu wel bereikt meneer van den Adel.

Dus dan word ik weer recalcitrant

Door al deze veranderingen begint bij mij ook heel langzaam het besef te groeien dat er straks 2 kleine  Niek & Kimmetjes op deze aarde rondwandelen. Heel langzaam begin ik het ook steeds leuker te vinden. En dat mag ook wel eens. Het mooie aan dat hele vader worden is, dat je wordt geconfronteerd met allerlei artikelen die volgens mij helemaal niet nodig zijn.

Dus of de wereld is gek geworden of ik. Volgens Kim is het laatste de laatste het juiste antwoord. Maar ergens wil ik het ook niet snappen. Ik wil gewoon niet bevatten dat baby’s zoveel moeilijk dingen nodig hebben. Special baby kammetjes, slaapzakjes voor in de winter, zomer, herfst, voorjaar en najaar en een luieremmer…Eigenlijk alles waar je ’tjes achter kan zetten moet je kopen

Sterker nog, ik begrijp net dat er mensen van de kraamzorg bij mij thuis komen, om te controleren of ik al die dingen, die ik eigenlijk niet wil kopen, wel in huis heb gehaald!  En ik ben gek geworden?

Positief feitje

Positief feitje om mee af te sluiten. Baby nr A, genaamd, Jut of Jul (die haal ik altijd door elkaar), loopt nu 2 weken voor qua hoofdomvang voor op de statistiek. De arts kijkt zorgelijk. Ik glimlach van top tot teen. Het is 100% een Niek van den Adel. Jahoe!

One Comment

  • eduard diepstraten schreef:

    Gefeliciteerd Niek en Kim, mooi dat jullie een dubbele prijs gaan winnen!