Skip to main content

Hoi allemaal,

Klote, kut, godverdomme, teringbende, tyfuszooi aaaaaaaahhhhhhhh. Hoe hard moet ik schreeuwen totdat ik gehoord word. Hoe hard moet ik schreeuwen!!!!!!!!!!!! Waar moet ik gaan staan om gezien te worden UMC??? De ongelooflijk draaimolen van een Utrechts universitair ziekenhuis laat ook nu weer zien waar de gaten zitten. Communiceer met me, praat tegen me, waarom moet ik stad en land afzoeken naar een luisterend oor? Waarom zitten organisaties, mensen zo in elkaar, ik snap dat werkelijk oprecht helemaal niet. Hoe kun je zo met een mens, mij omgaan? Hoeveel uitval, pijn en spasme kan ik er nog meer bij hebben, totdat we met zijn allen begrijpen dat ik die operatie nodig heb? Ben ik dan te bedeesd? Wint de schreeuwer het in dit geval, dit weiger ik te geloven! Maar het voelt zo oneerlijk.

Ik kom net van de telefoon met Dr. A van het UMC, oprechte man, komt een spoedje tussen, hersentumor, snap ik ook, ik heb een lastige operatie is niet zo te plannen, snap ik ook. Materialen, mensen en artsen moeten op de juisten plaats staan snap ik ook. MAAR GA NIET ZO MET ME OM!!!!! Ik ben een mens, ik sta gvd recht tegen over jullie, ik leef 24/7 in de gedachte dat maandag wellicht de achteruitgang wordt gestopt. Dat is belangrijk voor me…hallo? JA HEEEL BELANGRIJK VOOR ME! En dan krijg ik om 4 uur in de middag een secretaresse aan de telefoon dat alles, waar mijn leventje nu even om draaid wordt verzet naar de volgende week. U wordt bedankt UMC. “De 10de had nooit beloofd mogen worden, wellicht dat ik het zo heb opgepakt, maar beloven doen we echt nooit” De hele handel is warempel ook nog mijn eigen fout, choose your next words carefully bedenk ik me, want dit is onmenselijk, dit is niet eerlijk. U kunt mij niet de schuld hiervan geven, waar gaat het hier mis?

Ga je diep en diep schamen, ga in een hoek staan waar het donker en koud is net zo lang tot je ervan de juf weer uit mag. Spaanse rietjes verdienen jullie. Ga eens nadenken dat een belachelijk groot gedeelte van je zorg bestaat uit je dienstverlening. ALs u kunt voelen wat de zojuist onstane situatie met mij doet dan doet dat pijn, heel veel pijn. Ik hoop dat ik dat heb kunnen laten merken in de telefoongesprekken, want dit is niet eerlijk, helemaal niet eerlijk. En meer kan ik niet, afwachten of de volgende week gaat lukken. Ik zit in een afhankelijke kwetsbare situatie en daar maken jullie gewoon misbruik van. Energie verzamelen, vallen en weer opstaan toch? Ook hier kom ik wel overheen, maar het is niet eerlijk, het is verdomme gewoon niet fair.

Knuffel Niek

21 Comments

 • Jeroen schreef:

  Broerlief,
  Wat een K U T zooi en dat communiceren voor grote bedrijven lastig is weet ik uit de praktijk. Baal enorm en leef met je mee.
  We gaan hier zeker overheen komen en nu dus toeleven naar de 17e. Sukkels zijn her, toevallig onze Balibalzak aan de telefoon gehad?
  Hele dikke knuffel, alle kracht, gedachten en energie gaan NU naar jou toe.
  Dikke zoen en hou van je broer.

  Jeroen

 • een onbekende schreef:

  Niek, wilde je net heel veel sterkte toewensen voor de 10e en lees nu dit bericht van jou………wat een vreselijk gevoel moet dat zijn…..toch sterkte toegewenst voor nog een week van afwachten….

  lieve groet……..

 • Lotte en Hendrik Jan schreef:

  Lieve Niek,

  Dat is inderdaad zwaar kl…., echt ku…, gewoon sh…
  We duimen voor je dat het de 17de wel doorgaat.

  Dike knuffel Hendrik Jan en Lotte

 • Ninke schreef:

  LIeve Niek,

  Nou gebeurt toch waar ik al zo bang voor was en waarop ik je een beetje trachtte voor te bereiden. Een spoedje, ja hoor. Wie is nou het echte spoedje? Ik vrees inderdaad dat je toch een grote bek moet hebben en moet blijven bellen dat je aan de beurt wilt komen. Brutalen hebben de halve wereld. Maar eerder dan de 17e zal het helaas toch niet meer worden. Maar zeker niet LATER!!! Dan ga ik wel een oud hoogleraar bellen en dan gaan we er alles aan DOEN!!
  40 jaar geleden was het ook al zo toen ik daar werkte, toen begrepen ze de patiènten ook al niet en hielden te weinig of geen rekening met de (gevoelens van) de patiënt. Ik streed daartegen op mijn 18e en nu ik 58 jaar ben blijkt het helaas nog steeds niet verbeterd te zijn. Waardeloos!
  Het enige lichtpuntje is dat we nu toch deze week (morgen? overmorgen?) een Nieuwjaarsborreltje kunnen drinken samen. Doen? Ik loop wel even bij je langs.

  Liefs

 • Anja schreef:

  Ken je die spot van die man met hartklachten die binnenloopt op de IC, nee meneer nu kan het niet na 3 keer weer of zoiets, jaa tot die binnen gereden word met de Ambulance
  Toen kon het wel
  Toen was het een spoedje
  En ja het Zorgsysteem zal er met de bezuiningen niet beter van worden en daarnaast zijn de chirurgen/artsen in klinieken niet erg goed opgeleid in het verplaatsen NAAST de Patient
  Dus dat word schakelen en de 17e gaan we met zijn allen het ziekenhuis bezetten tot dat jij geopereerd word dus zet ieder dat maar in de agenda(ik meen het)zal alvast wat vriendjes uit hun slaap bellen
  Tante Anja

 • Fenko schreef:

  Niek, Slechte zaak. Begrijp dat je flink over de zeik bent. En terecht. Nu heb je wel een secretaresse aan de telefoon gehad maar probeer van de week even rustig met de behandelend specialist telefonisch in contact te komen en vertel hem luid en duidelijk dat een spoedje voor jou maar 1 keer acceptabel is gezien je historie en laat je niet tweedehands behandelen. Ik weet wel met stroop gaat alles beter maar denk er over na en maak je punt. Heb je ook een beter gevoel achteraf. Laat zien wie Niek van den Adel is.
  Sterkte fenko

 • Mae schreef:

  Wat een prutsers! Niet te zuinig.
  Hou vol Niek, enne….voel je vooral vrij het (e-mail)adres van de klachtenservice (bestaat er zoiets?) van het UMC te posten…. (of gewoon het emailadres van de CEO) Misschien dat een hoos verontwaardigde mailtjes uit alle windstreken iets uit kan richten… (misschien niet meer voor jou, maar dan in ieder geval voor een volgend persoon)

  Dikke kus, Mae

 • Ingrid schreef:

  K.U.T. Kortom Uitermate Teleurstellend

  Sterkte.

 • mieke schreef:

  test

 • mieke schreef:

  beste niek,
  mijn neuro-chirurgische assistentie-engel is zeer flexibel en multi-opgeleid: de 10de een hersenoperatie en de 17de staat zij weer geheel ter beschikking van jouw persoonlijke operatie-team !
  wij blijven parraat staan voor jou !
  Mieke

 • Iemand die aan je denkt. schreef:

  Lieve Niek,

  Het is moeilijk, onmenselijk, verschrikkelijk……
  Wanneer iemand zoiets afzegt …..

  Het is moeilijk, onmenselijk, verschrikkelijk……
  Wanneer iemand je zoveel pijn doet ……

  Het is moeilijk, onmenselijk, verschrikkelijk………
  Wanneer iemand je nog langer laat wachten…….

  Het is moeilijk, onmenselijk, verschrikkelijk………

  Lieve Niek,

  Wat moeten jij en je familie toch veel pijn, angst, verdriet ………dragen.
  Het is zoveel dat het voor een ander bijna niet te dragen lijkt.

  Ook komen er dan zoveel vragen.
  Waar geen antwoord op te geven blijkt.

  Lieve Niek je bent samen, niet alleen.
  Hou vertrouwen, blijf sterk met zoveel lieve mensen om je heen.

  Heel veel lieve knuffels voor jullie allemaal
  van iemand die aan jullie denkt.

 • maarten schreef:

  idd niek.. klote dit, maar goed nu je in alle rust voorbereiden op de operatie, ook al duurt het wachten wat langer! Zal aan je denken maatje..

 • Chris schreef:

  Niks vervelenders dan afhankelijk zijn van artsen en secretaresses met menselijke trekjes..

  Take care mate!

 • Fiona schreef:

  Wat irritant, zeg!!!!!!!! Ik zal voor je duimen op de 17e! Veel sterkte, liefs Fiona

 • Lisette schreef:

  Nou, daar zit je dan met je goeie gedrag, stoer en lief te zijn!
  Laat het ergens goed voor zijn! Uitstel is in dit geval gelukkig geen afstel……(lastig zoeken zo’n positieve speld in die grote hooiberg met shit).
  Sterkte Niek.
  Denk aan je!

  Liefs Lisette

 • Theo schreef:

  Hi Niek.
  Wat een klojo’s om je zo verschrikkelijk in de steek te laten. Natuurlijk weet je nooit precies waarom bepaalde dingen gebeuren maar ook jij weet dat voor alles een reden is. Communiceren is een kunst dat blijkt ook nu wel weer. Wij gaan met z’n allen nog een week extra energie verzamelen en naar jou toe sturen. Laat ze het niet wagen nog een keer uit te stellen want dan is Holland te klein, blijf wel in jezelf en de goede afloop geloven want jij verdiend het beste en gaat dat ook krijgen. Liefs Theo

 • Marie-Claire schreef:

  Niek, wat ontzettend kut. Ik heb er geen andere woorden voor. Om razend van te worden….
  De datum verzet ik in m’n agenda, de 17e brand ik een kaarsje voor je! Zet ‘m op kerel, veel sterkte!
  Liefs, Marie-Claire

 • oude wijnjuf schreef:

  Het grote k%$^%$%^^&^te is, dat je onafhankelijk ben in deze situatie. Jij bent de PATIENT en zij het grote logge apparaat wat zorg heet. Een reisbureau kun je de rug toekeren, een T mobile, kun je laten creperen door Youp, een taaie biefstuk kun je terug de keuken insmijten en een nieuwe eisen, maar in deze situatie moetje lijdzaam toezien totdat de weledelgeleerde heren en dames tijd voor je hebben en dan maar bidden dat er geen spoedjes komen op jouw dag. je bent sinds enkele tijd al zo afhankelijk en dit is gemeen want ze maken je nog afhankelijker!
  Nog 8 nachtjes slapen.. turf ze af op een speciaal gedownloade app op je Iphone of op een stuk tissue.. het is alsop een computer; controle alt delete jouw datum en copy paste de nieuwe en slik, huil, schreeuw en turf.

  Denk met je mee en hoop dat de wachttijd kort zal aanvoelen.

  Brenda

 • Arnold Jubels schreef:

  Hoi Niek,
  Inderdaad kut hoe er gecommuniceerd wordt. Het lijkt zo wel vechten tegen de Bierkaai. Maar houdt vol.
  Arnold

 • Martine schreef:

  Hi lieve Niek,

  Wil je alvast heel veel succes wensen voor de 17de.
  Denk aan je en duim voor je.
  lfs Martine

 • Mandy schreef:

  Wat een gedoe Niek. Kan me jouw boosheid en irritatie heel goed voorstellen. HOUD MOED! Ik wens je heel veel kracht en sterkte, elke dag weer en nog eens extra de 17e!

  Liefs
  Mandy