Skip to main content

hoi allemaal,

Wat gebeurd er toch allemaal? Lig ik hier in een ziekenhuis waar ik helemaal niet hoor. Vol met rare zieke mensen, waarom noemen ze het geen beterhuis, happyhuis of gewoon hospitaal? Ik word hier ziek, ik wil terug naar huis maar dat mag nog niet van de doktoren, das nie eerlijk! Ik heb hier te weinig te doen en te veel tijd om na te denken. Mijn dagschema wordt beheerst door angst en pijn. 2 begrippen die het me moeilijk maken te revalideren, vooruit te gaan. Angst voor wat ik allemaal niet meer kan, angst voor incontinentie tijdens bezoeken, angst voor simpelweg genieten, angst voor onbekenden situaties of angst voor alle pijn die nog komen gaat. Pijn regeerd alles momenteel, mijn rechterarm brand en geeft diepe zenuwpijnen. Ik slaap slecht, wordt nog slechter wakker en de hele dag maar proberen om normaal te functiioneren. Bah, stomme pijn!

Mijn gedachten dwalen af naar de toekomst en maken het me erg moeilijk om in het heden, het hier en nu te blijven. Nu is er immers nooit een probleem… Mijn problemen bevinden zich altijd in het verleden of de toekomst..Mmmm interessant vind ik, maar hoe blijf ik nu in het heden? Gelukkig heb ik daar een brilliant therapeut voor genaamd Thom. Mediteren op de flow van mijn energie en toch eens gaan werken aan het uiten van mijn verdriet. Spannend en eng, vervolg komt binnenkort…..

Verder zit ik vol met spanning, wat moet er nu verder gebeuren? Blijven mijn armen het doen? Ik hoop het zo, ik heb een duidelijk beeld hoe ik eruit zie na mijn revalidatie. Gezond in een leuk huis, dichtbij mijn vrienden en familie. Sterk, rustig en in balans. MAAR HIER HOREN ARMEN BIJ!!! Ik ben bang voor mijn reaktie als dit niet meer zo werkt, eng eng eng… Dit heeft dus geen zin, nu doen ze het nog…blijf in het heden Niek…

Vanmiddag komt de neurochirurg, das ongeveer een equivalent aan god hier in het ziekenhuis. Zo’n lekkere autistische vakidioot, maar wel heel brilliant naar horen zeggen. Wish me luck, dit wordt ongeveer mijn laatste kans op een ‘oplossing’ voor dit probleem…

Bedankt voor alle lieve berichten ze doen me erg goed!

Dikke knuffel Niek

19 Comments

 • Harmen schreef:

  Good luck! Zal voor je duimen vanmiddag!

 • Sylvia schreef:

  Ik denk aan je!
  Dikke knuffel

 • Joke Tieskstra schreef:

  Lieve Niek,

  Taal is een raar ding, sommige woorden hebben een rake betekenis, nog in het weekend Pruumsjees met een gids door Groningen langs het Dollenhuis, iedereen die niet paste in de omgeving werd er opgesloten, andere mensen gingen als vermaak langs dat huis, apies kijken! Dit deed men zeker tot in de 19de eeuw.
  Je weet vast ook dat de grootste neuroten zich specialiseren in heel secure vakken, dus laat die neurochirurg zijn werk maar doen en zorg goed voor jezelf!!

  Liefs Joke

 • Dustin van Nijkerken schreef:

  Sterkte Niek!

 • Reinder Prins schreef:

  Hey Niek,

  Veel sterkte kerel – ik zal voor je duimen!

  Reinder

 • Sarah schreef:

  Hoi Niek!
  Ik hoop dat de briljante autist je verder heeft kunnen helpen!! Ik gok dat je daar nu ook verzorgd wordt door mijn briljante en niet-zo-autistische, heel-leuk-om-naar-te-kijken, neuro-in-opleiding-clubgenootje Celine Gathier! Als dat zo is ben je zeker in goede handen en misschien verzacht een leuke dame om je heen een beetje de pijn!

  Heel veel sterkte en geluk!

  Liefs Sarah

 • Bart Jan schreef:

  Succes en sterkte!

  Knuffel Bart Jan

 • Poire schreef:

  x!

 • Lisette schreef:

  http://www.youtube.com/watch?v=wnueepJjZ90&feature=player_embedded

  wellicht kun je hier iets mee!

  dikke dikke kus!!

  liefs lisette

 • Krijn schreef:

  Hey Niek,

  Ik hoop dat je vamiddag positief nieuws hebt gehad… Ik blijf aan je denken en voor je duimen!

  Dikke knuffel uit het Haagse

 • Marco Duin schreef:

  Hey Niek,

  Iedere duim is er één: ik doe daarom ook mee met twee duimen!! Ik draai ze fanatiek rond, in de hoop daarmee een duit in het zakje van Hoop te doen…

  Marco

 • Suzanne Straatman schreef:

  Lieve Niek,

  Ik denk veel aan je en wens je heel veel sterkte toe, en ik hoop dat alles wat je hoopt dat goed komt goed komt

  Suus
  (Vida)

 • Kim schreef:

  Niek ik wens je ontzettend veel sterkte! Ik denk veel aan je… En ik hoop echt op een zo goed mogelijk herstel. Het is haast niet te bevatten wat er allemaal gebeurd. Ik hoop dat je ergens kracht uit haalt. Ik zou willen dat ik meer voor je kon doen dan een berichtje sturen waarin woorden niet te vinden zijn.

  Heel veel sterkte en ook ik duim voor je

 • Marco de Zoete schreef:

  Niek,

  Ik volg je blog vol bewondering en heb diep respect voor de wijze waarop je met alles omgaat.

  Hoop dat het equivalent goed nieuws had…!

  groet,Marco

 • Vincent Roobeek schreef:

  All the best Niek!!!! sterkte weer!!

 • mieke schreef:

  Beste Niek,
  ik zing voor goeie armen, maar vooral voor jou !
  Mieke

 • Jacqueline schreef:

  Jeetje, het houdt ook niet op he? Ben nog steeds aan het duimen voor je…

 • Willem schreef:

  Beste Niek, hoorde net van Leo dat ie weer op weg naar je ging…. Het doet me pijn al je leed en frustraties op je blog te lezen. Wat is het klote als je zo afhankelijk bent en tussen hoop en vrees balanceert. Wij leven ontzettend met jullie mee en duimen voor je!!
  Margreet en Willem

 • Sanne-Marije schreef:

  Hoi Niek!

  Ik heb net weer vol bewondering je blog gelezen. Echt Niek, ik vind het zo ongelooflijk hoe je het allemaal beschrijft. Denk veel aan je en duim voor je… dat er één deze dagen maar goed nieuws mag komen! Je bent echt een topper!

  Liefs -x-
  Sanne-Marije