Skip to main content

Niek van den Adel is de nieuwste ambassadeur, schrijver, spreker en ondernemer is, maar ook de uitdaging aangaat om ruim 600 kilometer naar Engeland te fietsen om geld op te halen voor bomen. Wat het nog indrukwekkender maakt, is dat Niek dit doet met een handbike, omdat hij voor negentig procent verlamd is door een dwarslaesie na een motorongeluk in 2010.

Ondanks deze uitdagingen heeft Niek twee bedrijven opgericht, een sprekersclub en een trainingsbureau gericht op veerkracht van mensen. Hij heeft vier boeken geschreven en deelt zijn verhaal over veerkracht op internationale podia, waardoor hij een groot netwerk van mensen en bedrijven heeft opgebouwd. Nu wil hij dit netwerk inzetten voor Trees for All om aandacht te vragen voor een bosrijke wereld en betekenisvol werk te doen.

Niek en zijn compagnon Peter hebben een ambitieus plan: van 20 tot 23 juli 2023 willen ze naar een evenement over persoonlijke ontwikkeling in Engeland fietsen, genaamd Unleash the Power Within. Ze hebben een route van 612 kilometer van Huizen naar Birmingham uitgestippeld, waarbij Niek op zijn handbike fietst en Peter op een gewone fiets. Met deze actie willen ze zoveel mogelijk geld inzamelen voor bomen, met als doel € 5.000,- om duizend bomen te kunnen planten via Trees for All.

Niek ziet deze fietstocht als een unieke manier om zijn netwerk in te zetten voor het goede doel en anderen te inspireren om zich ook voor een groenere wereld in te zetten. Hij gelooft sterk in veerkracht en vergelijkt de bomen met de longen van de aarde, essentieel voor het leven. Zijn werk in gedragsverandering sluit perfect aan bij het planten van bomen, omdat het een tastbare manier is om positieve verandering te bewerkstelligen.

Zijn grote netwerk heeft hem al geholpen om driekwart van het streefbedrag op te halen. Niek is vastbesloten om actief op social media te posten en de reis vast te leggen, zodat iedereen kan meegenieten. Op 16 juli 2023 begint zijn fietstocht, en hij kijkt ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan, waarbij hij terugdenkt aan de afgelopen 13 jaar sinds zijn dwarslaesie en beseft dat hij nu in zijn fiets ligt, niet op het asfalt.

Het team wenst Niek en Peter veel succes met hun reis en inzamelingsactie voor bomen. Voor een voorproefje van hun avontuur kun je hier [link] kijken. Samen werken ze aan een groene en veerkrachtige wereld!

Bericht via https://treesforall.nl/de-meest-negatieve-co2-reis-ooit