Skip to main content

10am, auw auw auw, wat een klote apparaat. 2 uur stil liggen, het is warm, en de herrie is ondragelijk. Niet opgeven denk ik, overwinnen en trots terug kijken dat je deze rit ook weer overleefd hebt. “Meneer er zit wat ruis in de opname, we doen hem even overniew” Overnieuw? Als ik niet vastgesnoerd had gezeten in deze ruimte waar nauwelijks mijn lichaam in past, had ik haar wat aangedaan. Bezweet en kapot druip ik weer een half uur later de benauwde tunnel uit. Paps en mams zijn er, das fijn … Hopelijk dat de doktoren nu kunnen vinden wat er mis is met mij. Eigenlijk is dat vertrouwen wel weg, de oplossing gaan we niet vinden geloof ik. Enkel de best mogelijke keuze om de schade te beperken. In de avond spuug ik alles er uit, gaat met erg weinig kracht, het lichaampje is op merk ik. Beroerd kruip ik onder de wol, mijn rechter arm doet zo’n pijn, ik betwijfel mijn keuze om te stoppen met mijn pijn medicatie….Zoń oxynorm klinkt zo aantrekkelijk nu…ik junk.

Raar eigenlijk, hoe snel ik ogenschijnlijk mij er bij neer kan leggen dat het nou eenmaal zo is. Ik lig nu eenmaal in het UMC, er is nu eenmaal iets mis, take it and leave it. Laat de doktoren maar hun werk doen, mijn energie gaat naar mijn herstel (of nu even de MRI..) De dingen komen en gaan, ook deze dag gaat over, het is alleen niet altijd even leuk. Het voelt dan ook dat het geen zin heeft om me druk te maken over deze complicatie, ik geniet liever van de tijd met fam en vrienden. Morgen komt de zon echt weer op.

Update: Dokter is net weer langs geweest, ben verdrietig dus stop even met typen. Morgen een experimentele MRI, jahoe, nu al zin in, hopen dat daar wat uitkomt 🙁  Ontsteking en tumor zijn inmiddels uitgesloten… Op naar diagnose 1455643233, verdikking van mijn ruggenmerg, hypotetisch gevormd door slechte doorstroming van het vocht dat door langs mijn merg stroomt. Hierdoor holte vorming in mijn ruggenmerg. Nu dus uit te vinden waar de dam is, waar stroomt het niet? Goede nieuws de syrinx bij mijn hersenstam neemt af, hopelijk zet dit door en komt er nog iets van herstel….

Dikke knuffel, en kom maar op met die energie..

Niek

26 Comments

 • sisko van der land schreef:

  Hoewel in net 2 dagen ziek ben geweest (griep) straal ik al mijn rest-energie naar je toe. Jij hebt het meer dan hard nodig !!! Hou vol, het zal toch goed komen. Groet, Sisko

 • Jelmer schreef:

  Vervelend dat dit er ook weer bij is gekomen. Heb er vertrouwen in dat je je er weer door heen slaat.
  Sterkte man

 • Gin schreef:

  100 duzend kusjes voor jou…!!!

 • Elke schreef:

  Alle liefde van de wereld, alle duimendraaiers, alle positieve energie, alle kracht die men kan vinden, alles… wat maar kan helpen jou er door heen te slepen! Zet hem op kanjer! Hoewel je zelf even twijfelt weet ik zeker dat ook jij hier weer bovenop komt en dat die arm het straks weer helemaal doet zoals het hoort… Tot die tijd stuur ik je al mijn liefde, draai ik heel de dag door mijn duimen voor je (autorijden gaat best lastig merk ik ;-)), stuur ik je mijn grote lach en positieve energie en al mijn kracht die ik kan vinden…

  Hopelijk helpt het een heeel klein beetje!

  Sterkte stoerste man van het UMC!

  Liefs Elke

 • Laurie schreef:

  Lieve lieve Niek,

  Wat ben jij een vechter!! Al mijn energie is naar JOU onderweg!! HOU VOL!! Lots of hugs & kisses

 • Peerke schreef:

  WE ZIJN ER WEER!

  Helemaal opgeladen om jou extra-mega-hysterische porties energie toe te dienen.

  Hoe wil je het hebben? Anaal, oraal of banaal?

  Tot snel, amigo.

  Laat die witte jassen hun werk doen, daarna is het aan jou!

  KUS

  Daantje & Peer (+ Jean-Marietje)

 • Sanne schreef:

  ‘Neem’ je rust..’geef’ je lichaam rust..dat heeft het nu nodig!
  Daarna weer bikkelen, met twee armen die super werken en je alle kracht geven om te herstellen!

  XxX Sanne

 • Lisette schreef:

  ***********************************************************

  Er komt een peloton aan engelen naar je toe!

  ************************************************************

  XX-jes!
  🙂

 • anja schreef:

  hoe halen ze het in hun hoofd. 2 MRI, ik werd al gek na een half uurtje alleen met me been erin.. en dat nog op je lievelingsbroer zijn verjaardag.
  Ik sla ze neer met me energie
  zodat jij kan rusten
  met een hele dikke kus van die tante

 • Saskia schreef:

  Hey Niek,

  lees trouw alle updates over hoe het met je gaat.
  En bij deze stuur dus even een mentale energieboost jouw kant op! Just keep going!

  Groetjes,
  Saskia (YCF)

 • Antoinette & Maurits schreef:

  lieve Niek

  Alle energie die wij hebben sturen wij naar jou,
  maar neem ook je rust die heb je heel hard
  nodig.
  De rest komt vanzelf,fijn dat je ouders en vrienden er zijn en de witte jassen zijn ook nodig

  Groetjes en sterkte
  uit Zevenaar

 • Mae schreef:

  Hang in there….Ik kom je snel knuffelen! Dikke kus, Mae

 • Brandon schreef:

  Niek. I love you. I don’t care, I will still kiss you on the mouth.

 • Lisa schreef:

  ♥X♥X♥X♥X♥X♥X♥X♥X♥X♥X♥NIEK♥X♥X♥X♥X♥X♥X♥X♥X♥X

 • Wilfred schreef:

  Hoi Niek,

  Ga maar goed in je bed liggen want er komen een heleboel goede bedoelingen, liefde en sterkte wensen over je uitgestort. Ik hoop niet dat het pijn doet want het zijn er wel veel.
  Groeten Fam Schutter uit Doetinchem.
  Denk nog maar aan de vakantie in Mexico dat geeft misschien wat postive energie.

 • Niels Buijs schreef:

  Klote dat dit erbij komt! Maar het komt goed en dat weet je ook! Maak je niet te druk en relax zoveel mogelijk!

  Net zoals jij die mat klein krijgt, kan je dit ook aan! Je bent een ontzettende topper en wij zijn super trots op je!

  Een energievolle groet, Niels Buijs!

 • steffen schreef:

  Vol verbazing en trots hoe sterk jij hierin staat!
  Hou vol en sterkte man!

  knuffel
  Steffen

 • Frans en Marian schreef:

  Lieve Niek,

  Je krijgt het wel heel erg voor je kiezen zeg, wat je zelf ook al schreef, alsof een dwarsleasie niet genoeg is. Wij leven met je mee, lezen elke week je blog en we zijn steeds zeer onder de indruk hoe je met alles omgaat en elke tegenslag ook steeds weer te boven komt. Ook je openhartigheid en je kracht, zijn ontroerend en inspirerend. We hopen dat alle positieve energie die wij en alle anderen je digitaal toesturen een beetje helpt om je lot te dragen.
  Heel veel sterkte, houd moed en blijven klimmen ook al is de top nog niet in zicht.

  Liefs Frans en Marian

 • Mieke schreef:

  ik stuur je sterkte met vleugels, energie in zeven-mijls-laarzen en liefde aan-de-lopende-band.
  kies maar wat je nodig hebt !
  liefs
  Mieke

 • een fan schreef:

  Lieve Niek,
  Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen na 2 trieste verhalen, maar ……….
  Als ik kon toveren ……….
  donkere wolken zou ik laten verdwijnen,
  zodat de zon weer voor je zou gaan schijnen.
  Je schrijft zelf “en morgen komt de zon weer op”.
  Ik kan niet toveren,
  jij hebt zelf de kracht om de zon te zien, moedig hoor!
  Ik stuur je al de energie dit ik bezit.
  Gewoon weer een dikke knuffel

 • jan en joke schreef:

  Lieve Niek,
  Met bewondering en respect lezen wij steeds weer jouw verhalen en hebben erg veel bewondering voor de manier waarop je dingen kunt beschrijven. Elke keer weer de kracht opbrengen om er weer voor te gaan, geweldig.
  Het zal je ongetwijfeld ook erg goed doen hoe al die mensen zo liefdevol om je heen staan maar je doet het toch maar allemaal. Voel je omarmt en haal daar alles uit wat je nodig hebt, wij geven het met liefde.
  liefs en dikke knuffel

 • Yvette schreef:

  Een hele dikke knuffel met energie en liefde gaat nu richting UMC

 • Olaf schreef:

  Hey knappe jongen,
  Jeetje man, wat ellendig allemaal.
  Ik wens je wijsheid, rust, kracht en acceptatie toe!
  En daarnaast natuurlijk heel veel positieve energie.

  Maar dat is ook iets wat jij mij geeft. De manier hoe jij je uit, hoe jij en je familie en je vrienden hiermee omgaan vind ik echt bewonderenswaardig!

 • een onbekende schreef:

  Laat die tranen maar gewoon lekker rollen Niek, dat mag ook bij een “nietwatje” : ) Heb ontzettend veel bewondering voor jou……….

  Lieve groet van een onbekende……..

 • SYl schreef:

  Shit Niek wat een gedoe zeg! Wat een beproeving en wat sla je je dapper een weg door deze jungle. Ik ben apentrots op je en hoop dat je snel je welverdiende rust weer vindt…
  Mijn vader heeft operatie goed doorstaan en begint nu aan een rustig herstel. Heel goed nieuws, want nu kan alle energie weer naar jou!!!! Knuffels moeten nog wel gedeeld worden. Gelukkig krijg ik daar nooit genoeg van 😉
  Heel veel liefs en een dikke zoen!

 • yuna schreef:

  Niek, zet hem op. Sterkte.

  X