Skip to main content

Ineens overvalt het me. De laatste 5 minuten van de film ‘save haven’ vangen aan en er wordt een brief uitgedeeld, geschreven door een inmiddels overleden moeder van een gezin. Het is een aardige film maar ineens en zonder dat ik het nu door had breek ik op de bank. Uit het niets wordt ik overrompeld. de film gecombineerd met muziek brengt herinneringen zo pijnlijk realistisch van jou, mams, naar boven. Ik stort ineens uit in tranen en herinneringen aan jou overspoelen me rijkelijk. Alsof ineens er een gevoelige snaar geraakt wordt en er even niks anders is dan verdriet. Ik kan je horen mams.
Ik hoor je tegen me zeggen in de laatste week dat ik je altijd om raad mag vragen. Dat je er altijd voor me zal zijn en nu ben je er ook ineens. Hoe dankbaar ben ik je voor die laatst zorgvuldig gekozen woorden omdat wij beidde wisten dat eigenlijk alles al gezegd was. Ik heb me toen eigenlijk nooit beseft hoe belangrijk die woorden voor mij zouden zijn. Maar ik ben zo blij dat ze woord voor woord, elke intonatie en zucht in mijn systeem opgeslagen zitten. Damkjewel, dankjewel.. Ik hoor je zachte bewust gekozen woorden omdat je alleen nog maar aandacht had voor de meest wezenlijkste zaken. Ik voel je warmte van je knuffels op bed en je vertrouwde geur die alleen van jou kan zijn.En alhoewel het pijnlijk is de herinneringen toe te laten zijn ze ook fijn. Fijn, omdat jij er dan nog bent. De brief die wordt uitgereikt in de film die mij net zo raakte, herinnert mij aan jou brief aan mij. Ik ben blij dat je mij die hebt gegeven. Mijn gedachten dwalen verder naar de bruiloft en de nog onbekende brief die wij van je tegoed hebben. De beelden die daarbij naar boven komen zijn beelden van pijn en verdriet. Maar zonder pijn geen liefde…Ik mis je. Het is niet dat het niet eerlijk is, maar ik mis je gewoon.
Als ik je zie ben je een regenboog, daar ben ik blij om. Een regenboog met veel paars, waarom weet ik niet. Maar wel dat ik de regenboog altijd op kan roepen, als een soort warme deken van energie, dankjewel daarvoor dankjewel. Aankomend weekend strooien wij je lichaam uit over de plek die we samen hebben afgesproken. En als daarbij een regenboomtevoorschijn zou komen zou mij dat niks verbazen. Save haven is dan ook wel een heel toepasselijke naam bedenk ik me net. Misschien is het daarom dan ook wel dat je zo goed voelbaar bent deze avond. Want vergeten doe ik je niet en dat is fijn. Lieve mams het is fijn dat je weer even langs kwam. Dikke knuffel

One Comment