Skip to main content

Het is een plek vol met magie, echte magie, echt contact tussen mensen. Het gras is groen, zo groen als het gras van de lente, misschien een beetje vochtig, dat zo lekker voelt tussen je tenen. De zon schijnt, het is warm, een graad of 25.  De plek is niet makkelijk te zien, je moet er eerst naar toe via een landweg door de natuur. Weg, weg uit de drukke wereld, terug naar de roots.  Het terrein ligt aan het water, er ligt een boot en de horizon is goed te zien. Er staan verschillende hutjes op het plein waar mensen verblijven, niet al te veel. Back to basic, hier geen luxe. In het midden bevind zich een grote firepit, het centrale punt van deze magische plek. Ik sta in het midden in mijn korte broek uiteraard. Hier train ik mensen, gaan de stropdassen af en ervaren we hoe lekker het hier is met elkaar. In de avond gaat het vuur aan, de elementen versterken de gesprekken, vuur, water, aarde en lucht. Ik leef hier ook, veel kinderen en veel honden, lekker buiten, veel buiten. Hier leven we in eenvoud, puur en echt.

Wat een droom, ik heb deze visualisatie al jaren, en ineens weet ik dat deze er gaat komen. Afgelopen weekend veel bijzondere mensen ontmoet en ineens kwam het inzicht: Het gaat gebeuren. Woh! Heftig, nu moet ik ook echt. De angst voor succes loslaten en najagen die droom, doen. Ik zoek me suf op het internet na geschikte terreinen, begin met schrijven hoe het nu precies er uit komt te zien en waar het plaats gaat vinden. Woh! wat ontzettend cool, ik kies zojuist alweer de tijdlijn die mij echt gelukkig gaat maken. Het kan, ik sta versteld van de eenvoud. Het kan, omdat ik wil, als ik iets heb geleerd van mijn revalidatie periode is dat het wel.

Dus, ik wil graag dat jullie weten dat dit mijn toekomst gaat zijn, hier wil ik oud worden en leren, leren van mensen. Mijn eerste goal is gelukt en dat is het delen met jullie. Het leven lacht me nog steeds toe, alsof de horizon wijder is, de zon langer schijnt. Geluk zit niet in mijn benen…

Voor nu een hele dikke knuffel,

Niek

7 Comments

 • Tim Emmelot schreef:

  Niek,

  goed te horen !
  Dromen hebben is fijn
  Dromen nastreven is nog mooier
  Dromen laten uitkomen is geweldig en maakt het leven zo mooi

  Laat ze uitkomen

  Groeten tim

 • Kim van Broekhoven schreef:

  Weer een mooie verwoording van je gedachten Niek! Geluk zit van binnen en maak je zelf! Elke keer weer maak jij ons dat duidelijk en laat je dat als geen ander zien! Dat maakt me trots, blij en laat me daar elke keer ook weer in geloven!

  Ook een dikke knuffel voor jou!

  Liefs Kim

 • Arjen Luijendijk schreef:

  Niek, het was een geweldig weekend vol nieuwe ervaringen! There’s no limit… zolang je je droom maar volgt. Droom, durf, doe en deel! Niet origineel maar deze zin zegt zoveel!! We spreken elkaar heel snel.

  Groeten Arjen

 • Arno schreef:

  Niek ook al ben ik je hier effe in kwijt (not really an insider) het klinkt goed. Put your mind to it and make things happen! Ben nu al nieuwsgierig naar het vervolg.

 • Rinske schreef:

  Mooie droom, de toekomst aan jou voeten, ongelovelijk wat voor stappen jij maakt. Ben benieuwd of ik je nog herken als we terug zijn 😉 Ben er bij op jullie housewarming! Tot over een maandje! Dikke kus Rins

 • Top! schreef:

  Top! Mooie droom, wat niet meer magisch zal blijven.. Maar echte realiteit!

 • Elly schreef:

  blijf scoren, een wedstrijd is pas gespeeld als het laatste fluitsignaal heeft geklonken!
  Goed te lezen dat jij jou leven zo inhoud wilt geven.