Skip to main content

NEE eigenlijk niet!Ik heb het wel gehad hiermee, ik vond het eigenlijk wel mooi geweest met die dwarsleasie. Lig ik hier gvd weer in het ziekenhuis.Waarom is gewoon revalideren niet genoeg? Moet dat nou al die complicaties? Grrrrrrrr…. Nou, for the record: Ik lig dus de as week nog wel in het UMC op de neurologie. Helaas is nog niet duidelijk wat er aan de hand is maar de chief in command, bemoeid zich nu geintresseerd tegen het probleem aan. Is het een serinx, een ontsteking aan mijn ruggenmerg of een tumor? Eigenlijk weet niemand het, meer scans en MRI’s zullen volgen deze week. Dan buigen de hoge heren zich over dit ogenschijnlijk interessante probleem. Dat het zo interessant is baart me enigszins zorgen want hier heb ik even helemaal geen trek in. Weer mijn mindset dusdanig verbuigen dat het ook deze tegenslag op zal nemen. Weer ziekenhuisvoer moeten eten, weer zelfstandigheid verliezen en weer in die stinklucht van medicijnen en schoonmaakmiddelen. Bah, bah,bah. En ik mis mijn zusters van het AMC ook nogeens…

Oja, lieve mensen ik lig in het UMC, niet AMC, de eerste foutreider is al gesignaleerd:) Maarja, dat terzijde, hier komen we ook wel weer in de goede richting. Het leven bestaat uit tegenslagen toch? Hoe moeten we anders de mooie dingen blijven herkennen? Schouders eronder en klimmen maar, af en toe wordt alleen die rugzak zo zwaar. En dan schrijf ik jullie, zodat ik er wat af mag gooien. Alsof ik het gevoel heb dat ik hem niet alleen hoef te dragen. Zoals nu. En ook dan komen de mooie dingen naar boven zetten en is de top even in zicht. Vanmiddag bezoek van mijn maatjes, veel geleerd van mijn zuster afgelopen week. Gister als een puber zo blij zitten zoenen met een wel heel mooie dame, mijn liefste vrienden in SA weer gesproken dus ook hier komen weer mooie dingen uit voort.

Gister scande ik even langs een documentaire over chinezen die zich vrijwillig tijdelijk op laten sluiten in een doodskist om te overdenken wat voor gevolgen dit in het echte leven zou hebben. Ervaring leert dan dat mensen anders tegen hun leven aankijken nahevige trauma’s of bijna dood ervaringen. Boeiende gedachte vindt je niet? Herkenbaar voor mij in ieder geval, blijven klimmen maar voornamelijk genieten van de klim en het uitzicht. Niet alsmaar denken aan de top of kijken naar het dal waar ik uitkom. leuk zo’n documentaire. Ja, dat hoop ik te leren van deze tijd.

Nou, wish me luck, eens kijken hoe de OK er hier uit ziet.

Dikke knuffel

Niek

15 Comments

 • Daniel Horn schreef:

  Niek sterkte man! Alweer een hobbel maar je komt boven dat weet ik zeker…

 • Antoinette & Maurits schreef:

  Beste Niek,

  Leuk al die reactie’s van al de mensen die met je meeleven,moet je toch sterkte geven om ook deze tegenslag weer weg te poetsen,en als wij een toverstokje zoude hebben was die nu gebruikt.

  dikke knuf

 • Elke schreef:

  Lieve Niek,

  Nogmaals heel veel sterkte in het UMC! Blijf genieten van de kleine mooie momenten, hoop dat het helpt de mindere momenten het hoofd te bieden. Ik heb vertrouwen in jou als persoon dat je het aan kan en ook hier nog sterker uit komt dan dat je al bent! Wat ben je toch een topper!
  Denk aan je!

  Liefs

 • Marleen Holtkamp schreef:

  Sterkte Niek,.. ook dit ga jij trekken! Samen met iedereen die aan je denkt!

 • Thz schreef:

  Je kan het.
  komop rockstar.

 • een fan schreef:

  Hoi Niek,
  Wat een schrik om te lezen wat je nu weer door moet maken. Het is gewoon niet te geloven.
  Wat ontzettend dapper om het ook nu weer zo duidelijk op je weblog te zetten. Ik heb je al eerder een sterk persoon genoemd, ik doe het nu weer.
  Ik wens je alle sterkte en ……..het lukt je.
  Je krijgt gewoon weer een dikke knuffel.

 • jan en joke schreef:

  Lieve Niek,

  Van ons mag het wel een pondje minder zijn. Wij branden ons kaarsje voor je en denken aan je. Heel veel sterkte met alles volgende week.
  liefs en ga er weer voor.

 • martine schreef:

  He lieve Niek,

  Wat een heftige berichten. Alsof je niet genoeg op je bordje hebt. Hopelijk voel je iets beter als je weet dat iedereen nog steeds aan je denkt, bewondering voor je heeft en met je meeleeft.
  Heel veel sterkte deze week. Hopelijk wordt de pijn snel minder. Lfs Martine

 • henri schreef:

  Vallen en opstaan;beide een beweging waarvan de ene als negatief wordt ervaren en de ander als positief. Knap dat je het anders weet te ervaren. Kom deze week nog even langs. En je vooral niet laten kisten?

 • Kristie schreef:

  Lieve Niek,
  leeg die rugzak af en toe maar even aan je trouwe fans, want alleen dragen hoef je hem zeker niet!
  Heel veel sterkte in het UMC!
  Denk aan je!
  Dikke zoen

 • Maureen schreef:

  Sjonge Niek… dat klinkt als een fikse tegenslag… Ik hoop dat je snel je positieve ritme van één stapje terug – drie stapjes vooruit terugkrijgt!

  Grande beso y abrazo!

 • Mieke schreef:

  …..wij hebben altijd nog wat plaats in onze rugzak !!! laat maar komen dus …..

 • Iris schreef:

  Tjonge Niek, wat jij allemaal moet doorstaan! Ik blijf het knap vinden hoe je je weet te houden! Heel veel sterkte!

 • sisko schreef:

  Jouw berichten geven mij elke keer veel inzicht in jouw situatie en zieleberoerselen.
  Bedankt voor de energie en moed om ons steeds te informeren. Hou de lichtpuntjes vast, dan hebben wij die ook. En delen met elkaar, maakt de keten sterk. Hou vol!, groeten Sisko

 • Nicole schreef:

  Lieve Niek, ben blij dat het schrijven je helpt wat van de bagage te delen met ons allemaal. blijf vooral schrijven, want het is grappig, ontroererend, bijzonder en zet eenieder aan het denken volgens mij.. Ook vanuit Italia leven we met je mee. Bacio Grande, Nicole