Skip to main content

Rust, Kim is weg de hond slaapt en ik kan even aan je schrijven wat ik je wil vertellen. Momenteel heb je het zwaar zo hoor ik van paps en de rest van de kids. Spugen, misselijk bah bah bah….Iets mooiers is er dan ook niet van te maken. Het raakt me dat je pijn hebt, dat je je niet lekker voelt. Ik kan het letterlijk voelen in mijn lijf, het zit in mijn systeem zo lijkt het. Weet dat ik de chemo met je beleef. Veel nare dromen hier, veel pijn, maar die neem ik graag, ik heb namelijk de deal gesloten met de kosmos dat ik iets van je over mag nemen. Ik hoop dat je dit van me aan neemt want ik kan er makkelijk nog wat bij hebben. Dus kom maar op die chemo kunnen we wel aan! Je bent niet alleen, nooit geweest eigenlijk put daar kracht uit.

Ik schrijf het nummer op de muziek van Gabrielles Sang (as it is in heaven) Er zit zoveel kracht in het nummer en ik voel dat je die wel kan gebruiken. Pijn is vergankelijk zo vertelde ik laatst al, voor mij is dat de enige manier hoe ik er mee om kan gaan. Weten dat die over gaat, weten dat er weer een betere dag is. En als dat eenmaal ingedaald komt er een moment dat je weet dat je deze eerste chemo hebt gehad en dat het ergste is geweest! Mooi is dat dan weet je ook dat je de 2de en de 3de aan kan! Dit is een heel belangrijk besef, weten dat de pijn vergankelijk en voorwaardelijk is. Voorwaardelijk omdat ik weet dat alle pijn psychisch is, dank dan ook je lichaam dat je misselijk bent, dat je pijn hebt dan je moet spugen tot je niet meer kan. Je lichaam geeft aan dat er iets uit moet dat er iets niet klopt,eigenlijk heel mooi toch? Wees dankbaar voor de signalen die je krijg wetende dat als je die bodem van de put bereikt er iets heel moois aan de bovenkant is. Dat door deze enorme rot situatie je nog intenser kan genieten van hetgeen je zelf geschapen hebt op deze wereld. Een uniek gezin die je nergens anders ziet. Waar liefde en genezing de boventoon voert waar allemaal grote auto’s op de oprit staan. Nou zijn die niet zo belangrijk maar ze voeren wel mooie mensen mee naar een huis wat overspoelt is met acceptatie, eerlijkheid, oprechtheid, openheid en diversiteit. Die heb je neergezet mam, die heb jij geschapen. Een wereld prestatie al zeg ik het zelf! Buiten dat heb je de knapste kerel uit gekozen als man, waar ik gelukkig de genen van mee mag dragen….

De pijn dwingt je enorm te genieten van de momenten dat er even minder pijn is of misschien wel wat ruimte voor humor is en genieten. De pijn leert mijKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA de mooie momenten zo hard te leven alsof er geen morgen bestaat. En misschien bestaat die ook niet, misschien gaat het wel sneller dan we allemaal willen. Maar doet dat er werkelijk toe? Ik denk het niet, de angst gedachten die we voor de toekomst hebben dwingen ons eigenlijk nog intenser in het hier en nu te blijven. Nu genieten ook door de pijn heen. Mij helpt het dan ook om de pijn te bekijken, waar zit die, in mijn longen in mijn buik, boven mijn hoofd? Wat voor kleur heeft die? Ruikt die? Beweegt die? Is het een vierkant een rondje? En dan zo zwevend boven mijn lichaam kijk ik neer op mezelf. De pijn zie ik lopen door mijn lijfje en ik merk dat ik sommigen modaliteiten kan veranderen, ik kan hem ineens wat verder weg zetten, een andere kleur geven, buiten mijn lichaam plaatsen. Het is een bezigheid waar ik me uren, danwel dagen mee bezig heb gehouden…Werkt het? Soms, soms ook niet soms is het gewoon klote, K.U.T en dan is er maar 1 weg, en die is er recht door heen….Maar weet er komt een dag dat de zon weer schijnt. Er komt een dag dat we de pijn weer vergeten zijn en er nog meer ruimte is voor liefde en genezing.

Ik hou nog meer van je dan ik altijd al heb proberen te laten blijken. Je bent een levend en sprankelend voorbeeld van alles wat ik in een vrouw zoek. Helaas ben ik de leeftijd gepasseerd dat ik met mijn moeder wil trouwen maar de gedachte is er nog steeds…Je bent mams, de gastvrouw van een huis vol kinderen en gezelligheid. De koningin die mij zachtheid, luisteren en ontvangen leerde. Die mijn veters strikte en leerde open in het leven te staan en waarmee ik nu zo ontzettend verbonden mee ben.

Wat zou je doen als morgen de laatste dag is mam, vertel het me en ik doe met je mee….

Een hele dikke knuffel

Niek

18 Comments

 • Hanneke schreef:

  Liefde met een hoofdletter L. Sprakeloos van je mooie woorden aan je moeder. Het kan niet anders dan dat hier kracht uit gehaald gaat worden.
  Heel veel kracht samen!
  KUS

 • Jessica schreef:

  Lieve niek, kim en familie,

  Voel jullie liefde en kracht hier aan de andere kant van de oceaan! Ik wens jullie heel veel kracht en liefde toe! Denk aan jullie…. Kus Jess

 • Charlotte Helmink schreef:

  sprakeloos…

 • Iemand die aan je denkt schreef:

  Lieve Niek en familie,

  Ik brand een kaarsje voor jullie.

  Een kaarsje branden,
  is denken aan ,
  hopen dat,
  het morgen iets beter zal gaan.

  Een groet van iemand die aan jullie denkt.

 • sylvia schreef:

  Prachtig, eerlijk, moeilijk, mooi….

 • Iemand die aan je denkt schreef:

  Lieve Niek en familie,

  Ik brand een kaarsje voor jullie.

  Een groet van iemand die aan jullie denkt

 • Gineke schreef:

  Denk aan jullie lieve vd adeltjes! X

 • Kim van Broekhoven schreef:

  Wauw, wat een mooi stuk! Ik denk aan jullie! Dikke kus Kim

 • Mandy Jacobs schreef:

  Niek, jij weet steeds weer te raken, inspireren, je liefde, je kwetsbaarheid en daardoor je kracht te tonen… Je moeder zal enorm trots zijn op jou! Iedere moeder wenst zich toch zo’n zoon! Ik wens jullie heel veel sterkte en hoop dat het gauw weer beter met haar zal gaan!

  Knuffel
  Mandy

 • een onbekende schreef:

  Als ik lees…. kan ik de liefde voelen Niek, tussen jou en je moeder…..wat is dat heel erg mooi, daar vloeien wel een paar tranen bij…..

  Sterkte……

  Een lieve groet…..

 • Theo schreef:

  Hoe gaaf neergezet! Dit voelt zo goed, dit gaat weer goed komen. Toppers

 • Coen van Veendaal (Alpe d'HuZes) schreef:

  Op deze met elkaar leven is het ultieme geluk. Altijd te kort. Dank voor deze zuiverste liefdesverklaring die ik ooit gelezen heb. Dit is leven, dit is liefde
  Coen

 • danielle schreef:

  Wat ben ik toch ook een huilenbalk…. Mooi geschreven niek, ik kan ook geen bericht lezen zonder te huilen, hoe krijg je het voor elkaar… Trea ik denk aan je. Ik houd van jullie (en Tijs ook) tot snel x

 • Janneke de Jong schreef:

  Wow! Een traan biggelt over m’n wang.. Sprakeloos. Sterkte lieve familie.
  Kus Janneke

 • Frans en Marian schreef:

  Lieve Niek,
  Met tranen in mijn ogen de brief aan je moeder gelezen, geweldig zoveel liefde, en zoals jij , jullie je er doorheen slaan. Dat zoveel ongeluk ziekte en pijn in één familie, ook zoveel mooi liefdevol intens contact en immense levenskracht teweeg kan brengen.
  Geniet van Joep en van de mooie momenten samen en alleen.
  Liefs en sterkte
  Frans en Marian

 • Wessel schreef:

  Niek, ik kan de liefde voelen. Het laat me niet ongeroerd. Bedankt dat je dit wilt delen. Ik wens jullie het allerbeste en veel sterkte.

  Knuffel

  Wessel

 • Yuna schreef:

  He lief broertje,

  zo samen doen we het he…
  Ieder op z’n eigen plek,
  ieder op zijn / haar eigen manier,
  maar we zijn wel samen.
  Dan staan inderdaad al die auto’s op de oprit
  (en een klein fietsje in de garage)
  en weet ik weer… we zijn weer thuis.
  En langzamerhand horen daar ook meer bij.
  Wat ben ik dankbaar dat Kim er dan is,
  dat Sanne er is,
  dat Ton er is.
  Het lijkt wel alsof we soms naar dezelfde medaille kijken,
  jij ziet yin,
  ik zie yang (of andersom, want ik weet niet wat welke kant betekend;)
  Jij ziet samenheid, jij ziet delen, jij ziet liefde
  Ik zie anders zijn, ik zie pijn, moeite, elkaar niet vinden, niet delen.
  En het is er beide. Er zijn momenten waarin we zo dichtbij elkaar zijn. Er zijn momenten waarin we zo ver weg van elkaar zijn. En als we dichtbij elkaar zijn, voel ik zo’n kracht. Dat is voor mij god, alles.
  Ik ben dankbaar voor dat we door de ziekte van mama deze momenten ervaren. Die zijn alles. Daar draait het allemaal om. Zoveel echtheid, zoveel diepe openheid, contact, samen, verbondenheid tot in de ziel.
  Ik ben dankbaar dat we in een gezin leven waarin beide kanten er mogen zijn. Dat het verdriet er mag zijn, de beperkingen er (steeds meer) mogen zijn, en de dankbaarheid voor liefde er mag zijn. Zoals jij het ook zei toen we bij elkaar waren, er is een rust, weten dat het goed is. Dat doet niks af van de pijn. Maar die is er wel.
  Zo gaan we maar door. Soms ben ik zo bang voor dagen die komen gaan. Dat ze meer pijn gaat hebben,
  en dat ze weg gaat zijn. En soms ben ik zo verward dat we niet delen kunnen. Ik kan niet wachten tot meer van de waardevolle momenten, zo waardevol zijn ze.
  Als Peer een arm om me heen slaat en me vasthoudt en zegt: ik heb je vast,
  als papa zegt, het is goed, iedereen doet het op zijn eigen manier, maar mama weet wat er bij ieder onder zit, en het is goed
  als ik jou kan bellen en je begrijpt wat ik zeg
  als ik bij mama kan liggen en bij haar ben
  als ik naar anja kan
  als ik jeroen zijn liefde voel,
  sanne haar liefde,
  kyra, ton, kim, jij, papa, mama,
  als we delen,
  als we huilen, lachen, praten, maffe familie gein hebben, als we elkaar zien, voelen, verstaan.
  Dat het niet uitmaakt wat je voelt, wat je zegt, wat je doet, want er is delen.
  Dag lief broertje.
  op de waarde van het leven.

 • Gerda schreef:

  Wat een ontroerend mooie brief……

  Op de opleiding werd afgelopen dinsdag door de docenten een brief van Trea aan ons voorgelezen, die raakte me ook diep. We hadden het erover hoeveel we ook nu weer van jullie konden leren….en we leven mee.

  Geef je moeder een dikke knuffel van me en geniet van alle kostbare momenten met elkaar!

  Gerda