Skip to main content

Ik heb zojuist voor de derde keer vandaag in mijn broek gepoept. Helaas is dit geen uitzondering op de afgelopen week. Vloekend kruip ik weer naar mij bed, het kost me buiten de enorme energie, 45 minuten om de boel weer allemaal schoon te kruipen. Zachtjes huil ik van binnen, klote dwarsleasie, klote leven klote poep.

Het sneewt buiten! Ik wordt er helemaal blij van, ga sneeuwballen maken en genieten dat ik niet in de 900 km file sta! Mijn verpleging beweert het tegendeel, sneeuw is helemaal niet leuk! Ik kan namelijk niet vooruit komen in de sneeuw. Daar geloof ik natuurlijk niks van, vanavond nog even proberen!

Ik heb pijn, veel pijn, teveel pijn eigenlijk. Mijn zenuwpijnen nemen toe in het kwardraat, heftige felle pulserende pijnscheuten in mijn rechterarm. Ook nu, nu ik weer stil zit beginnen ze weer. Ik kan er helaas niks aan doen, niet te remmen, niet te stoppen. Vannochtend weer met de doktor nieuwe pijn medicatie voorgeschreven, ik heb er weinig hoop in helaas… Leven met die dwarleasie is 1 ding maar die verrotte dingen die erbij komen zijn zo moeilijk.

Aanstaande dinsdag gaan we naar de Ardennen! 4 dagen vol lol, nieuwe ervaringen en genoeg uitdagingen. Ik heb er zo veel zin in, laat maar komen die trap, laat maar komen die hot tub, laat maar komen die stijle hellingen. We zitten in een half aangepast huis met fire pit, dus dat wordt roken en drinken bij het kampvuur!

Vandaag hoor ik tijdens de teammeeting dat ik weer ingestuurd wordt naar het UMC. Er wordt een nieuwe MRI gemaakt op te kijken waar de intense toename van mijn pijn vandaan komt. Als de arts het woord MRI uitspreekt gaan al mijn haren overeind staan. Ik bibber van binnen, de angst voor alles wat komen gaat komt weer even tot leven.

Als ik het bovenste lees dan zie ik daar mijn moodswings in, vrolijk – down, enthousiast- angsitg.Ik voel me prima nu. Raar is dat dat die moodswings zo snel kunnen gaan. Nu is nu en nu is het prima. De pijn die vanavond gaat komen zit nog niet in mijn systeem, alsof je computer de pijnlijke en moeilijke gegevens wist als je iets leuks aan het doen bent…Dus als het er niet is heb ik er ook geen last van. Als een kind dat zijn handen voor zijn ogen doet en denkt dat die onzichtbaar is. Facinerend die grijze hersenen…

Ik ga slapen ben bekaf.

Een dikke knuffel Niek

12 Comments

 • Reinder schreef:

  Erg knap hoe jij het altijd allemaal op papier kunt zetten, Niek – respect!

  Veel succes met alles,

  Reinder

 • anja schreef:

  Shit,die pijn beheerst en is teveel
  Pak de momenten die je zelf wil en aankan
  Hee dikke kus
  Anja

 • Vincent schreef:

  Onvoorstelbaar hoe jij je af en toe moet voelen. Geniet van de Ardennen. May the force be with you!

 • Dustin van Nijkerken schreef:

  Niek, alvast heel veel plezier gewenst in de Ardennen! Nieuwe omgeving, dus nieuwe ideeën, dus frisse moed lijkt mij!

  Ik blijf je verhalen volgen!

  Dustin

 • Harmen schreef:

  He Niek,

  Veel plezier in de ardennen! Geniet ervan! En natuurlijk kom jij wel vooruit in de sneeuw! Blijf erin geloven en houd de moed erin!

  Groeten,
  Harmen

 • marco polman schreef:

  mooi geschreven man misschien moet je deze verhalen eens een boek laten maken, voor de andere mensen met een dwarslesi je schrijft erg mooi.

  gr marco

 • Yuna schreef:

  Die shit gaat wel weer over Niek, pijn – duim duim duim- hopelijk ook. Maar de shit gaat over. Hopelijk voor de Ardenne, dat zou toch wel fijn zijn. Benieuwd of dat extra wiel voor je rolstoel ook de sneeuw goed begaanbaar maakt. Tot vanavond. Gaan we er weer wat energie tegenaan gooien!

  • Tata schreef:

   Walkers,Nog even het schema de ulpaod is nog mogelijk al denk ik dat we bijna iedereen hebben.Worldwide Photo Walk ScheduleWalkers can ulpaod images starting October 3rd at 9am EDT October 1-2 Official Worldwide Photo Walk Days October 10 Extended Deadline for photo ulpaods (12pm EDT) October 13 Leaders select winning photos by 12pm EDT October 17 Honorable Mentions and Grand Prize winners October 17 People’s Choice Voting opens October 24 All Voting Closes 12pm EDTGroetjes,Jantheo

 • Kim van b schreef:

  Een dikke knuffel voor jou! Ik denk aan je! Kus

 • Gin schreef:

  Lief.! Verschrikkelijk die toenemende pijn… Wel helemaal gaaf 4 dagen Ardennen… Iets heerlijks om naar toe te leven… Kim en ik denken aan je hier… Leef met je mee. Dikke kus voor jou

 • sisko schreef:

  Niek,

  Het leven is soms echte shit ! We leven met jou mee. Hopelijk verloopt komende week, met Sinterklaas en de Ardennen, zonder al te problemen en levert dit nieuwe energie op !

  Groet, Sisko

 • Lianne schreef:

  volgens mij was dit de dag, gedeelde matsmart is halve matsmart, enne ik stond in die 900 km. maar relax, van opwinding gaan we toch niet sneller, kost alleen maar broodnodige energie! dikke X