Skip to main content

2 am, het is midden in de nacht en ik kan niet slapen. Soms heb je dat van die momenten dat je het in 1 keer begrijpt; Vanavond was er zo een. ineens begreep ik het even, met tranen overgoten keek ik een ziekenhuis serie, waarin op een sterfbed de tekst “je krijgt niet alles wat je wilt” als slotzin werd verteld. Er zal toch wel een kern van waarheid in zitten als dit je laatste zin zal zijn, dacht ik nog. Maf hoe sommigen dingen ineens zo ontzettend waar kunnen zijn. Ik begreep ook gelijk weer waarom ik niet tegen ziekenhuis series kan. De angst om daar zelf weer te liggen, terwijl ik dat niet bewust heb meegemaakt. De pijn die mijn familie en mijn vrienden hebben moeten dragen aan mijn bed. En ja, ook de angst om er nog stukken slechter uit te komen. Het zit er allemaal in. Maar goed, you cannot have it all, je krijgt niet alles wat je wilt.

Ik heb jarenlang eenzelfde droom gehad dat ik kon vliegen. Hier viel ik dan ook 7 dagen per week mee in slaap; Elke nacht vloog ik wel ergens anders heen, naar onbekende plekken, ver weg, waar ik als superheld de wereld kon redden. Terug naar de middeleeuwen, als leider van een SWAT team, onbewoonde eilanden etc etc.. Gelukkig ben ik de droom nooit kwijt geraakt, maar het hield me ook weg van het accepteren van het leven zoals het nu eenmaal komt. ik droomde nooit echt reeéle dingen. Alsof ik een uitweg zocht in de fantasy wereld. I can’t have it all, en dat is helemaal niet erg. Soms wil ik dat ik daar wat vaker genoegen mee kan nemen met wat het leven allemaal bracht en brengt. Ik kan niet meer lopen, niet meer waterpoloën, niet meer gewoon plasen en nog veel meer dingen, het is lastig om te blijven kijken naar de dingen dingen die ik nog wel kan. Potverdorie, ik wou dat het me wat vaker lukt dat binnen te laten komen, Ik wou ook dat ik die essentiële boodschap beter had begrepen voor mijn ongeluk.

Je sluit namelijk een contract af met het leven, deze heeft voorwaarden noem het hoe je wilt. Ik geloof daarom nog sterk dat mijn ongeluk iets brengt , iets goeds, hoeveel pijn er ook achter zit. Het lijkt wel alsof ik met nieuwe ogen voor het eerst blikken zie in jullie ogen, hoe graag jullie bij mij willen zijn. Ik lees het in de vele mooie reakties, hoeveel er wordt gedacht aan mij, en merk het aan de vele briefkaarten, het komt nog niet allemaal echt binnen maar ik kom er wel. Stapje voor stapje. Als ik maar accepteer dat wat gebeurd gebeurd en geniet van het hier en nu. je krijgt niet alles wat je wilt…

Welliicht allemaal wartaal en moelijk te begrijpen nog voor mij maar er zit zoveel waarheid achter. Ja , dat is echt wat ik mee wil geven vanavond, je krijgt niet alles wat je wilt, maar geniet van hetgeen er nu wel is, lastige kost…

DIkke knuffel Niek

12 Comments

 • Fiona schreef:

  Hey Niek! Ik heb enorm veel bewondering voor je kracht. Heel veel sterkte, liefs Fiona, X

 • Ilona schreef:

  Je vindt op zeker weer een manier om te gaan kijken wat je allemaal nog hebt! You cán have it all, en je bepaalt zelf wat “all” is. Zoveel liefde en steun komt er naar je toe, had je al deze mensen ook met dezelfde intensiteit in je leven als dit niet gebeurd was allemaal…? Heel veel knuffels en hoop dat ik snel weer een keertje mag komen buurten.
  Xxl, loon

 • Gijs schreef:

  Ja Niek, geeft mij ook weer een beetje stof tot nadenken, alles is zo gewoon en vanzelf sprekend.
  Je bent een kanjer, hou je haaks.

  MVGijs

 • Marlene schreef:

  onze Niek wist het al, maar wat zit er een wijsheid in Abeltje. Ik verbaas me er iedere keer weer over. Lieve Niek, inderdaad krijg je niet alles wat je wilt. Je wordt alleen wel een wijzer mens als je om kunt kunt met de fijne dingen die je ziet.
  liefs van Marlene

 • jan en joke schreef:

  Wat een stappen maak jij toch elke keer en alles wat jij zegt gaat zo voor ons allemaal op, alleen ik kan het niet zo goed onder woorden brengen zoals jij het nu doet. Dank je wel het is niet alleen dat wij jou wat willen geven maar je geeft ook zoveel terug. Ga door.
  liefs joke en natuurlijk ook van Jan

 • martine schreef:

  He lieve Niek,

  Jouw gedachten zetten me altijd weer aan het denken. En ‘je krijgt niet alles wat je wilt in het leven’klopt inderdaad maar al te zeer. En het is de kunst (of het streven) voor iedereen om te kijken naar hetgeen er wel is. Soms lukt dat beter dan een andere keer en volgens mij is dat ook hoe de mens in elkaar zit.Maar als ik dan lees hoe jij dit in de praktijk brengt heb ik daar heel veel bewondering vol. Ga zo door en hou je haaks,
  lfs Martine

 • mieke schreef:

  Niek, het is geen wartaal hoor ! helemaal goed te volgen dat het een worsteling is.
  Maar die geeft je wel een nieuw inzicht; of beter nog: een nieuw uitzicht !
  Mieke

 • Itsme schreef:

  Hoi Niek,

  Je schrijft het mooi uit het hart.

  gr. itsme

 • Thomas Zijlma schreef:

  Hey Kerel,

  Je kan misschien heel veel dingen niet meer, maar een groot denker kun je altijd nog worden. Dat gaat je geweldig af zo te lezen.

  Ik denk aan je en je krijgt een warme groet, liefs en een knuffel van Sarah.

  Big Up!

  Thomas

 • Ninke schreef:

  Ha Niek,

  Je blog even niet gelezen en dit weekend hoorde ik van NLP friends dat je opgenomen bent (was?) in het UMC. Ik was wel op zoek naar je geweest in DH, maar je natuurlijk niet gevonden.
  Bah, wat een tegenvaller, maar je ziet blijkbaar toch weer licht aan het einde van je tunnel. Zo goed van je. Houd moed en houd vol. Zie je gauw weer!

 • Sylvia schreef:

  En je wil niet alles wat je krijgt…

 • mieke schreef:

  beste Niek,
  ik zing voor goeie armen ! maar vooral voor jou !
  Mieke