Skip to main content

Niet meer geld, dat is goed zo. Niet meer liefde, die is er meer dan genoeg. Niet meer werk, dat is er ook voldoende. Nee, ik wil meer van hetzelfde. Vandaag is een dag dat ik ineens weer dingen begrijp. Door alle mooie hectiek de laatste maanden, de dip voor kerstmis een orkaan in januari, was de koers iets te ruim. Tot nu. Vandaag luister ik naar Ilco van der Linde. Wij spreken gezamenlijk op een congres, ik ga vast iets eerder. Gewoon om even te luisteren naar deze inspirator. Ik luister. En hoe.
Soms komen de woorden gewoon precies op het juiste moment. Precies op de goede plek, precies op de juiste snaar. Zo’n dag is het dus vandaag. Wie hij is maakt eigenlijk niet zoveel uit. Wat hij doet is veel belangrijker. Met dance for life, de bevrijdingsfestivals en Masterpiece bereikt hij dagelijks zoveel mensen met als doel de wereld mooier te maken. Das mooi dat wil ik ook. Ik wil dus hetzelfde als ik nu doe, alleen meer.

Nou weten de mensen die Crash hebben gelezen, dat mijn bucketlist bijna leeg was. Ik kan u vertellen, die is weer gevuld. Onder de tonen van ‘if I ever leave this world alive’ vraag ik mijzelf af of gastvrijheid nu de lading dekt van wat ik wil vertellen. Het is wel de juiste koers, alleen gaat het mij niet snel genoeg. Als ik er straks niet meer ben, heb ik de wereld dan voldoende gegeven? Heb ik echt verandering gebracht? Is Nederland eigenlijk wel groot genoeg? Het antwoord heb ik nog niet. Maar ik ben toe aan een wijder publiek, een grotere boodschap een grotere impact. Niet voor het geld, niet voor mijn ego, niet voor de roem. Gewoon omdat ik er ongelooflijk gelukkig van word en er compleet in geloof dat ik alleen dan de wereld wat mooier maak.

Ik wil op het podium de wereld nog meer verbazen. Ik wil mensen nog meer verbinden, ik wil liefde brengen waar de pijn de overhand heeft. Ik wil verwonderen waar angst heerst. Altijd en overal ver buiten onze grenzen. Gastvrijheid is het mooiste goed wat er is, maar dekt dit de lading van geluk, welzijn en een betere wereld? Voeg ik hiermee wel genoeg waarde toe of wil ik meer praten over de keuze die geluk heet. Maak ik daarmee de wereld mooi genoeg?

De koers, windrichting en stroming zijn meer dan duidelijk. Ik moet allen wel een keer de keus gaan maken dat ik die kant op ga. Het heeft geen zin om door de wind te gaan als ik de zeilen niet goed zet. Vandaag is een dag die de keus weer dichterbij brengt voel ik. Het kan niet anders. Ik koers er al recht op af. Maar het wordt wel tijd om de zeilen aan te trekken. Al heeft dat geen zin op een koers voor de wind besef ik mij al te goed.

Eerst maar opschrijven en hulp vragen. Voor mij is het duidelijk.

Meer van hetzelfde dus.

3 Comments

  • piet hein schreef:

    Toch maar snel met jou afspreken…

  • brenda schreef:

    Hostmanship ( Gunnasson) 24/7 hospitable as a way of live. Not only during your professional life. For everybody. Dus voor jou..mij..asielzoekers..ninwoners v Heesch…artsen..gastheren..voetbalsupporters ..kortom alle wereldburgers. Dan wordt de wereld mooi verdraagzaam en beter.

  • Ed Slatman schreef:

    Welke hulpvraag heb je Niek? Ik draag graag mijn steentje bij!!