Skip to main content

Ik ben Niek en ik zit in een rolstoel. Ik vindt mezelf een behoorlijke bink omdat ik me vandaag bijzonder sterk voel. Ik maak zelfstandig transfers, duw mezelf de hele dag voort en beschouw dat als een hele prestatie. Ik sjans met de zusters, probeer mijn mede revalidanten zoveel mogelijk te helpen, ik let op mijn voeding en probeer op tijd de komen op al mijn therapiën. Ik kijk in de spiegel en zie een mooie lach, haartjes netjes geknipt en de spieren beginnen enigszins terug te komen. Ik kan nu al op huisbezoek, zie veel vrienden en begin mezelf wat meer te accepteren. In de ochtend vertel ik mezelf dan ook dat ik er mag zijn, gewoon Niek = Niek.

Als jullie me vragen hoe ik me vorige week voelde dan kreeg u het volgende antwoord: Ik ben Niek en zit in een stomme rolstoel. Ik vind mezelf de grootste loser van de wereld, want ik lig alweer op bed met heel veel pijn. Het trieste is dat ik dit mezelf steeds aan doe. Grensen overschrijden noemen ze dat hier mooi. Hier ben ik een koning in. De revalidatie gaat me niet snel genoeg, voornamelijk ten opzichte van de revalidanten om mijn heen. Oja, ik ben te dik, nou goed? Ik als voornaamste emo-eter kijk in de spiegel en zie een hele grote buik. Kut ,nog steeds te zwaar denk ik dan. Mijn spieren zijn weg, mijn jogging broek en t-shirt maken het er niet sexier op, en ik stink naar ziekenhuis. Ik zie op tegen het huisbezoek, confrontatie noemen ze dat hier.Ik sta elke ochtend op en zeg: Eikel, wakker worden, weer een dag om te verpesten…Gelukkig schrijf ik mijn blog nu, van bovenstaand verhaal  hier wordt het er immers niet veel leuker van. Pieken en dalen.

Raar toch al die stemmingswisselingen, ik lijk wel zwanger grap ik af en toe, aan mijn buik zal het immers niet liggen…(misplaatst pijnlijk grapje)  Mijn fysieke toestand heeft zo’n impact op mijn denken. Ik voel me nu namelijk echt echt echt onoverwinnelijk. “Ff dimmen Niek, niet zo hoog toppen, matigen in je therapie anders lig je zo weer in bed met pijn” bijt ik mezelf toe.  Ook mijn omgeving helpt me hier aan herrinneren. Het blijft zo moeilijk, hier stabiliteit in te vinden merk ik. Zeker omdat IK in mijn hele IK, besta uit vele hoge pieken en lage dalen, Gematigd leven is voor het gepeupel, zeg maar… Voorbeeldje: 300 is mijn favoriete film. Mannelijk, stoer en onoverwinnelijk. Deze film kijk ik in de avond met pizza en bier tesamen met vrienden. Samen delen we deze euforie, dus hoge piek! Matigen voelt alsof ik Grey’s Anatomy moet gaan kijken met kennissen in de middag, samen aan een sapje…Zo gematigd bedoel ik….En toch zal het me moeten gaan helpen….

NEEEEEEEEEEE, roept mijn lichaam bij gematigdheid, ik wil toppen en niet bij de middenklasse horen. Saai is angst, saai is maar gewoon en daar hebben we er al genoeg van. Maar misschien, heeeeeel misschien kan dit me wel eens helpen tijdens mijn revalidatie, een beetje matigen. Een beetje rusten af en toe, wat matigen in de energie, eten, drinken enzovoort… Potverdorie denk ik, das ook niks. Hey maar als ik dat doe dan heb ik wellicht minder pijn volgende week….Hey, das wel een erg goed motivatie momentje, jullie horen de afloop nog.

Ik ben Niek en ik ben daar trots op!  (moet ik wat vaker van mezelf zeggen )

Tot snel,

Dikke knuffel Niek

26 Comments

 • Itsme schreef:

  Hoi Niek,

  Als ik je blogs lees dan komt er een groot gevoel van bewondering in mij boven. Bewondering voor jou. Regelmatig word ik geattendeerd dat er weer een nieuw stukje op je blog staat. Ja inderdaad, je hebt hier in huis meer fans die je niet niet kennen maar wel volgen. Ook zij hebben een mateloze bewondering voor je doorzettingsvermogen, eerlijkheid, oprechtheid, fijne manier van schrijven en wat al niet meer…….
  Ik ben helemaal niet zo’n schrijver, maar ook voor niet schrijvers is het wel eens nodig dat ze iets van zich laten horen.
  Houd je haaks, gozer.

  Een knuffel en een groet….

 • Kim schreef:

  Je mag het niet alleen vaker tegen jezelf zeggen, je mag het ook echt zijn, trots op jezelf!! Trots op iemand die zo veel mensen inspireert met gewoon wie hij is. Een situatie heb je voor je kiezen gekregen waar je mee om moet leren gaan. Dat doet pijn, geeft verdriet en frustratie, maar brengt ook enorm veel mooie dingen met zich mee. Mooie momenten met familie, vrienden, kennissen en alle mensen om je heen die aan je denken. Je inspireert mensen door de manier waarop jij er mee omgaat. De positieve kijk die je er elke keer weer op hebt. Dat kan niet altijd en dat hoeft ook zeker niet altijd. De tranen mogen (en moeten misschien) ook rollen. Dat hoort er bij en brengt je alleen maar verder. Ga zo door!

  Trots ben ik op jou!

  Veel liefs en een dikke knuffel!

 • Ursula schreef:

  Hoi Niek,

  Wat een ontzettend mooie berichten ontvang jij hier allemaal, wat kan ik hier nou nog aan toevoegen? Dit dacht de oude Ursula tot vorige week. Nu ben ik klaar met de opleiding en denk ik “Fuck it”, ik wil wat van me laten horen!
  Dus Niek, geen wijze raad, gewoon alleen een hele dikke knuffel!

 • Yuna schreef:

  taketaketak

  (mooie foto!)

  je hebt het te pakken Niek, gematigdheid, dat gaat hem worden. En natuurlijk wordt je niet gewoon. ik bedoel, je zal nog altijd vieze scheten laten, alleen nu dan met een excuus erbij; onder de afwas naar de wc gaan misschien niet, maar hem smeren weer wel; grapjes om jezelf en iedereen maken die absoluut net niet, volgens de rest, en net wel, volgens jou, kunnen; een verschikkelijke hekel aan gezeur houden, en dat met een straal van 50 kilometer van je af laten komen, en ga zo maar door. Kortom de Niek = Niek waar we zo van houden!!

  Liefs

 • een stille fan schreef:

  Hoi Niek,

  Gelukkig…………… je schrijft weer. Begon me echt zorgen te maken.
  Wanneer je niet schrijft is daar een reden voor. Pijn…… je slecht. voelen….. en het niet delen met “anderen”. Kan ik me helemaal voorstellen …….
  Jij bent jij, Niek is Niek. Maaaaaar, je bent wel een heel sterke persoon, die het nu weer helemaal verwoord hoe het met je gesteld is. Je bent inderdaad nu gematigd , maar wel ONOVERWINNELIJK!!!!!!! Ennn….. saai zul je naar mijn idee nooit worden.
  Je krijgt gewoon een dikke knuffel.

  Oh ja, je rolstoel is inderdaad stom, maar ……. brengt je wel waar je wilt zijn.

 • Philippe schreef:

  Ja, super Niek, dit komt goed.
  Wat een leuke tekst en wat een stijl.
  Ik lees je teksten steeds meerdere malen en wacht met spanning op het vervolg.
  Hou je taai en tot zeer binnenkort.
  Groetjes van Marianne, de ganse familie uit Antwerpen en een dikke knuffel…

  PS De belgen zijn sinds een week weer aan het voetballen.
  We gaan voor een tweede overwinning sinds drie jaar.

 • Ilona schreef:

  Jij wordt NOOIT gewoon!

 • Vincent schreef:

  Wees trots, blijf trots! Respect

 • Lisette schreef:

  Goed bezig!

  Niek=Niek

  En zo is het!

  Dikke knuffel!

 • Peter W schreef:

  Niek oude knuffelbeer.

  lees (net als velen) je verhalen vol verbazing.. de Niek die het kopje laat hangen die ken ik ook niet, dus daarom kan ik ook zeggen dat het helemaal klopt.. Niek = Niek en daar zal verder niks aan veranderen.. vind het ook bijzonder knap allemaal hoe je overal mee omgaat en ben daarom (naast jezelf) ook trots op je..! Moeten snel een keer afspreken om ééns bij te praten.. gr van je (oude) knuffelbeer!!

 • Eeg schreef:

  Ups and downs, het ritme van het leven Niek.
  Zo gaat het altijd, en zo zal het altijd gaan, denk ik. In bepaalde situaties wordt het echter alleen maar uitvergroot en geconcentreerder. Hogere pieken, diepere dalen…

 • Gin schreef:

  Jij bent Niek en ik ben daar trots op! Love youx x

 • Mieke schreef:

  …. en wat dacht je van “onoverwinnelijk gematigd” ?

 • Sanne schreef:

  Niek,

  Jij blijft speciaal en jij blijft bijzonder voor mij. Al vanaf de dag dat ik je zag liggen in dat bed, toen nog een zielig hoopje mens met veel pijn, maar toch vol positiviteit!

  Jij gaat er komen, iets minder snel dan je zou willen, maar jij komt er!

 • Monique schreef:

  Wow… gave foto!!!

 • Ilse schreef:

  Hey Niek,

  Misschien moet je dan ipv Grey’s Anatomy iets als My name is Earl proberen?

  Heb je al jaren niet gezien of gesproken, maar blijf je blog volgen. Klote dat je lichaam niet doet wat je wil, maar weet dat jij daar niet minder mens (en minder Niek) van wordt! Stoer zit niet in je benen, maar in jou!

  Als je weer eens in Leeuwarden bent, dan kom je maar eens een oranjekoek / suikerbrood oid en/of een Beerenburgh bij me halen!
  Ik heb nl inmiddels Utreg ingeruild voor het mooie Leeuwarden. En als je wilt weten waar je heen moet in Utrecht, dan laat ik het je graag zien!

  Liefs en een dikke knuffel,
  Ilse

 • BEN schreef:

  Ik vind je echt een onwijze bink. Maar da wiste gij al!

 • Ninke schreef:

  Hoi Niek,

  Dat was heel gezellig zo´n biertje drinken. Moeten we vaker doen.
  In het kader van sport en dan in het bijzonder zeilen. Kijk eens op:
  http://www.robinson-crusoe.nl/

  Ik ben daar 2x mee geweest naar de Watersportdag met dwl revalidanten. Super gaaf! Heb er ooit voor mogen zorgen dat ze een 1 persoons zeilbootje konden aanschaffen waar je lekker in je eentje over de plas kan zeilen.

  En…neem dus een keer contact op met Els Duijn. Ze kan je veel over de mogelijkheden qua sporten vertellen.

  Heb een gezellige dag met je broer!

  Tot volgende week.
  Ninke

 • Marinde schreef:

  Jeetje Niek, wat sterk dat je alles zo kan verwoorden en opschrijven! Echt heel erg knap hoe je anderen erbij betrekt. Even laten weten dat ik je ‘volg’ en aan je denk. Heel veel sterkte, houd vol! Liefs Marinde

 • Chris schreef:

  ‘Gematigd leven is voor het gepeupel, zeg maar…’

  Niek=Niek=Tof

 • Cindy schreef:

  Hey Niek

  My first comment on your blog 🙂 and now that I have a translator nearby to help make more sense of it, definitely not the last! Your persistence and tenacity is such an inspiration – Keep on training hard so that you can come and visit us all again soon 🙂 we miss u lots!

  BIG kiss,

  C

 • just a visitor schreef:

  Succes is the ability, to go from 1 failure to another without losing your enthusiasm. You are not losing your enthusiasm in life Niek, you know why? Cause life, people and friend love you for the way you are, not the way you look like. Its the person inside of you that make you strong, loving and ambitious. Remember that nobody told it would be easy, but that you will always be the most handsome, caring and funniest mother fucker we know.

 • Karin schreef:

  Je bent gewoon een topper! Heerlijk!

 • Lisette schreef:

  he niek! 🙂

  nu al zin in 15 januari! (ok, ook omdat elles en lars dan gaan trouwen, maar ook om JOU te zien!!)
  succes met de voorbereidingen!

  liefs liset

 • Legos for Girls schreef:

  After reading this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time and effort to put this post together. Once again I find myself spending way to much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

  Pregnant schreef:

  I wanted to let you know how impressed I am with this content. You’ve cleared a lot up for many readers in this article. Thanks for all this great information.