Skip to main content

potverdorie daar ga ik weer, ik zap langs een ziekenhuis serie en de waterlanders staan ver in mijn ogen. De buurman komt terug van een operatie en ik houd het niet meer droog. 2 zoenenden verliefde pubers voor het UMC, telefoontjes uit curacao, berichtjes op de site, ik sta overal te huilen. Harde tranen, schokken, zachte gelaatstrekken, stiekeme tranen alsof alles ineens geselecteerd binnenkomt. Het voelt alsof mijn verdedigingslinie weg is en alles maar zo binnen komt. Waar is de tijd gebleven dat ik nog een stoere mannelijke vent was? Dat huilen voor het zwakkere geslacht bedoeld waren 🙂 en ik fishermens nodig had voor een schamele traan? Dat huizen nog van hout waren en een ferme tik op de bil genoeg was als dankjewel voor het eten schat. Dat op tranen nog de doodstraf stond en manennliefde niet vies was!

Het lukt soms even niet meer, dan sluit ik de gordijnen hier op mijn kamer en kijk ik stiekem extreme home makeover om keihard te grienen als de bus weg rijd. Ik weet nog niet zo goed wat ik daar van moet vinden, wordt ik nu de echte metro sexueel? Ik heb weinig tranen gekend om mijn eigen trauma, kennelijk zitten die nog ergens verstopt, maar voor de rest kan ik overal wel om huilen. Ik vind het ook helemaal niet zo erg geloof ik, behalve dat ik me zo’n ongelooflijk watje voel dan.

Hier moet ik nogeens over nadenken, voor nu een goede nachtrust…

dikke knuffel

niek

10 Comments

 • sisko schreef:

  Niek,

  Als echte metroman kan ik niet laten, als eerste?, te reageren.
  Als er een geen watje bent, ben jij het wel.
  En ben je er toch een, dan wel toch wel weer een stoer watje, met op zijn tijd komische verhalen. Wie weet, ga ik ook nog eens huilen bij tv-series. En in elk geval huil ik weleens van binnen, om wat jij allemaal moet doorstaan en van trots hoe jij ermee omgaat. Hou je taai, Sisko

 • Vincent schreef:

  Ach, lekker janken als het opkomt. Ken het gevoel, periode van ontspanning na veel stress? Laat maar komen, laat maar gaan: Driver, MOVE THAT BUS!!!

 • Sylvia schreef:

  Ty is ook erg goed 😉
  Tranen zorgen voor ontspanning en bij ontspanning komen tranen makkelijk los. Huilend of niet huilend, je bent en blijft een held. Dikke knuffel!!!

 • maarten schreef:

  “ferme tik op de bil genoeg was als dankjewel”

  Niek ik jank elke dag dat deze tijd voorbij is…..

 • Mieke schreef:

  in tranen zit zout: dat bijt (doet pijn) maar geeft ook smaak !
  en zoals ze in Vlaanderen zeggen: ge zijt goe bezig Niek !

 • Ilona schreef:

  Zodra er naar adem gehapt wordt om “move that bus” te gillen, begin ik aan mijn tweede pakje papieren zakdoekjes. Het is niet anders. Daar kan ik ok wel weer om janken. Maarrrrr: als je gemakkelijk je gevoel kunt laten zien bij films of tv (of bijv de Unox reclame) dan ben je psychisch gezonder en is er minder kans op dat je pak em beet seriemoordenaar wordt ofzo. Dat dan weer wel! Lekker blijven janken dus!

 • Lisette schreef:

  he wauw, 🙂

  dan wordt je dus ook zo’n vent die van romantische komedies houdt enzoooo,
  weet je wel hoe aantrekkelijk vrouwen dat vinden?!
  ik zeg; ‘Groot pluspunt!’.

  Niek, misschien ervaar je het nog niet helemaal zo, maar je creëert wel ruimte op deze manier, laat maar stromen die waterval….
  het is allemaal erg heftig, en ik weet echt helemaal niet wat het is om jouw te zijn, in deze situatie waar je in zit….
  het enige wat ik op maak uit je verhalen is dat je jezelf wel onwijs goed leert kennen.
  en dat raakt me…
  dat vind ik echt heel veel waard….
  je bent een mooi mens niek van den adel.

  x

 • Jeroen schreef:

  Broerlief,
  Tranen en emotie’s zijn altijd al voor echte mannen geweest. Is stoerder om puur te zijn in je emotie dan ze weg te drukken.
  Dikke zoen en veel liefs,

  Jeroen

 • Michiel schreef:

  Luister naar de wijze woorden van je broer… ;-). En die fishermans friends, die kunnen natuurlijk ook een helpende hand bieden!

 • Riet en Jos schreef:

  hoi Niek,
  konden we allemaal een klein beetje van jouw volle rugzak afhalen. Maar helaas!! We denken heel vaak aan jou en vinden je een kanjer hoe je met alles omgaat. Het beschrijven van al je emoties en belevenissen is werkelijk aandoenlijk en ook hier stromen de tranen rijkelijk. Maar ook een lach komt regelmatig op ons gezicht. Hopelijk is het UMC vaan zeer tijdelijke aard. Heel veel liefs vanuit Zevenaar.