Skip to main content

We gaan nog even een paar dagen terug. Kim en ik logeren al heel even op onze Penthouse in het verloskunde hotel te Blaricum. In de volksmond ook wel bekend als het Tergooi ziekenhuis hierin het Gooi. Het is hier goed toeven, gratis verblijf met kost en inwoning.

Kim is even ten einde raad. De baby’s willen er nog niet uit, die liggen veel te lekker te chillen in haar buik. Nouja chillen, volgens Kim dansen ze de lambada als ze wilt slapen, denkt baby 1 dat ze gabber piet is als ze wilt rusten en baby 2 word wereldkampioen kickboksen, aldus de blaas van Kim. Rustig zijn ze dus niet, maar goed wat wil je, het zijn ook kinderen van mij. “Het zit ons ook altijd mee” roep ik als ze er doorheen zit. Kim vindt mijn humor wel leuk, de rest van de afdeling denkt daar geloof ik wel anders over. Ik ben gewoon gewend geraakt slechte grappen te maken op momenten dat het eigenlijk niet kan. Tijdens haar ruggeprik na 3 uur stormweeën geef ik haar een box. “Zo, nu weet je ook eens hoe dat voelt” De anesthesist kan er weer niet om lachen. Kim wel, die vindt nu alles lollig wat ik zeg, ze is namelijk zo stoned als een kanarie.

Tijdens een gesprek met de gynaecoloog vanochtend. “Anders gebruiken wij gewoon een kiwi als het niet lukt tijdens de bevalling” hoor ik haar zeggen. “Pardon?” antwoord ik. Ik hoor bij de selecte groep mannen die echter niets over het fenomeen bevallen weet, laat staan over kiwi’s. ”Een kiwi? Probeer ik nog. “Waarom geen banaan?” Ik vind dat grappig. De rest van de vrouwelijk aanwezigen in de kamer wederom niet.

Een kiwi, zo leer ik, is een soort ontstopper van de wc alleen dan voor baby’s. Rare wereld als je het mij vraagt, maar het wordt nog leuker. “Ja, met die kamelen-weeën van jou kunnen wij nog niet zo veel” zegt ze daarna. Nu word het mij teveel en beland ik in een bulderend lachsalvo. Het gesprek wordt afgesloten met: “Als de baby’s er dan uit zijn dat gaan ze nog even in een panda” Mijn dag is weer goed. Iemand is hier in Blaricum bedenkt de hele dag grappige woorden, geniaal vind ik dat! Later leer ik dat een panda gewoon een soort shavingdish voor baby’tjes is. Zeg dat dan…

De kinderen zijn er inmiddels uit, daarover ongetwijfeld meer. Ze zijn knap, poepen veel en kunnen niet lopen. Maar goed, het zijn ook kinderen van mij.

5 Comments

 • alie van egdom schreef:

  Dag Niek en Kim,
  Ik heb je blog steeds gevolgd en zie nu dat de baby´s geboren zijn.
  Van harte gefeliciteerd met jullie dochters.
  De hartelijke groeten van Evert en Alie van Egdom.

  • Kim van den Adel schreef:

   Wat lief, dankjewel Alie!! Het zijn echt dotjes van dochters!

 • Ellen schreef:

  Niek en Kim,

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie meisjes! Geniet ervan & veel geluk samen!

  Groetjes,
  Ellen ten Have

 • Elly Braamhaar schreef:

  Van harte gefeliciteerd met jullie dochters.
  Geniet van deze nieuwe wereldburgers.
  Vandaag viert Kim, de dappere moeder haar verjaardag: proficiat Kim.