Skip to main content

Kim en ik zijn op zoek naar een huis. Een grotenmensen-huis wel te verstaan. Een huis waarin Kim een bad heeft en ik een kachel. Meer niet.

De huidige 75 m2 gaan namelijk zo direct, met een rolstoeler op gewicht, een pasgeboren tweeling, een net bevallen vrouw, 2 honden, 2 handbikes, 3 rolstoelen een beetje klein worden. Oja, en dan vergeet ik mijn schoonmoeder nog die 3 dagen per week in huis gaat komen. Op zich is dat al een reden op een groter huis te kopen.

Niet dat ik geen lieve schoonmoeder heb, integendeel. Maar ik vind het gewoon oneerlijk. Straks zijn er hier 2 vrouwen in huis. 4 zelfs als je de tweeling mee rekent. 5 zelfs als je de reu mee rekent. Daar zit ik dan helemaal alleen in vrouwenland. Nou ja Joep is er ook nog. Maar buiten de vieze scheten laten, het harde blaffen en overal tegenaan rijden, moet ik de mannelijkheid toch alleen inbrengen in huize van den Adel.

2 soorten reacties

Bij het krijgen van een van een geheel vrouwelijke tweeling krijg je dan ook 2 soorten reacties. De ooooohhhhh –reactie en de aaaahhh reactie. De oooooh is van vrouwen. Die vinden het namelijk hemels om 2 dames te krijgen. Het hele huis roze te verven en na te denken over wat ze de hele dag aan moeten. De aaaahhh reactie is vaak van mannen. Vaak gevolgd door een enorme sarcastische glimlach dan wel een volslagen afgrijselijke blik als de realiteit doordringt. Wat errugh!  Als ik er dan bij vertel dat mijn schoonmoeder 3 dagen per week in huis komt, dan is de hilariteit wel bereikt. Nogmaals, ik hou zielsveel van dat mens.

Maar, Ik weet het gewoon nog niet. Voor ik het weet gaan de gesprekken in mijn vesting ineens over maandverband, 50 fucking tinten grijs en nog erger: gevoelens. Voor je het weet domineren barbies de huiskamer en vertel ik trots aan mijn vrienden hoe goed ze het doen op turnen. Voor je het weet komen er vriendjes thuis, die op mij leken op die leeftijd. Van die jongens met een pak tissues naast hun bed en die maar met één lichaamsdeel denken. Voor je het weet, staat Gooische vrouwen op in plaats van de veel betere Rambo deel 5.

Het bad is inmiddels aangeschaft, een kachel ook. Als het mij dan teveel word, staar ik gewoon in het vuur en geniet ik stiekem van alle mooie vrouwelijke dingen die mij nu gegund zijn. Het zit mij ook altijd mee! Oja, we hebben er ook maar gelijk een huis omheen gekocht.

One Comment

  • Mariette schreef:

    Wat een heerlijk stuk om mijn dag vandaag mee af te sluiten. Kim en Niek, het gaat helemaal goed komen, zelfs met al die vrouwen of mag ik zeggen, soms ook juist door al die vrouwen? (-;