Skip to main content

Zo, lieve lezers, aangezien het alweer even geleden is dat ik jullie met een update heb verblijd, hier vanuit Hilversum de eerste officiële post. Vertellen wat er allemaal is gebeurd is niet mijn stijl zo weet u al, echter ik maak even een kleine uitzondering. Er is zoveel, zoveel, zooooveel de revue gepasseerd de laatste weken dat het teveel is om op te noemen/ te bevatten. Ik laat dan ook maar in kleine beetjes de geweldige dingen die mij overkomen toe.

Het is vroeg in de ochtend, ik word wakker en realiseer me ineens, dat ik in mijn eigen slaapkamer lig. Geen zusters, geen snurkende kamergenoten geen vaste tijden meer. Ik gun mezelf wat extra nachtrust de laatste dagen en ik geniet van onze stille slaapkamer. Ik geniet van wat er gebeurd, ik dank de dag en neem me voor dit altijd te blijven doen. De vogels, maken me wakker omdat de bovenbuuf broodkruimels blijft strooien in de tuin en ik geniet. Opstaan, laxeren, douchen en ontbijten met mama’s cruesli. Ik ben alleen vanochtend en realiseer me dat het 8 maanden geleden was, ook hier ben ik dankbaar voor. Ik ben maar een dankbaar jongetje beslis ik…

De morgens zijn dankzij mijn spasmes nog zwaar het kost een hoop energie om van A naar B te komen maar ook hier zit vooruitgang in. Het lukt me vandaag zelf om in en uit de auto te komen met rolstoel en ik pluk de dag. De zon schijnt in het Hilversumse. Het lijkt wel of alle input output wordt en de wereld me toelacht. Dankzij de exrta moeite en de planning die ik meer moet verzorgen dwingt de dag me te genieten, alsof alles meer een slomo wordt. Het voelt wel als zeilen waarbij alles langzamer gaat en je meer in het moment leeft.

8 maanden geleden is het alweer, wat een weg, wat een inspanning, wat een hoop pijn, maar o, wat heeft het me een hoop gebracht. Vele gesprekken over of het zo had moeten zijn of dat het gebeurd is met een reden? Een van mijn eerste zinnen tegen mams was: Maak je geen zorgen het heeft zo moeten zijn. En misschien is dat dan ook wel de belangrijkste les, het is zoals het is, het gebeurd zoals het gebeurd. Accepteren wat er met je gebeurd en doorgaan. Blijven danken voor de mooie dingen want dat lukt me zeker. Kim, ons paleisje, de auto, mijn familie en mijn vrienden. Count your blessings, want er is zoveel moois.

Op omstanders reageer ik cynisch: Hey hou eens op, ik ben niet gehandicapt! Want je handicap zit net als je geluk in je hoofd en niet in je benen. Je bent zo gehandicapt als je het zelf maakt. En ik? Ik ben momenteel nog steeds de gelukkigste man op aarde dus hoe gehandicapt ben ik nou?

Hou van jullie

Een dikke knuffel

Niek

19 Comments

 • Marion Buijs Mutsaers schreef:

  Lieve Niek,

  Prachtig verhaal weer,” hier word je helemaal stil van”
  Geniet van de mooie dingen om je heen, de liefde , je familie, en je vrienden. Het gaat je goed!

  een dikke knuffel Marion.

 • Marlene schreef:

  en wij houden van jou!!!!
  dikke knuffel uit Zevenaar

 • maurits en antoinette berentsen schreef:

  Beste Niek

  Wat ben ik blij te horen dat het zo goed met je gaat, wij wensen jou Niek en Kim alle liefde en geluk van de wereld

  een dikke knuffel vanuit Zevenaar

 • Iemand die aan je denkt. schreef:

  Lieve Niek,

  Samen verder,
  een eigen huis.
  Maak van jullie plekkie,
  meer dan een thuis.

  Veel geluk en liefde in jullie woning,
  geniet maar van een eigen haard.
  Lieve Niek voel je gerust een prins of koning,
  Want een eigen paleisje is miljoenen waard.

  Een nieuw begin,
  een nieuw stekkie voor jullie twee,
  heel heel heel veel geluk ermee.

  Een knuffel van iemand die aan je denkt.

 • Maureen schreef:

  Lieve Niek, GENIET! Mooi om te lezen dat jij dit doet… en hoe jij dit doet.

  Knuffel uit het Rotterdamse!

 • Sarah schreef:

  Lieverd!

  Weer sprakeloos….wat een mooi verhaal! De levenslust spat eraf. JIj bent een dankbare jongen, maar wij zijn dankbaar dat jij in ons midden bent!
  Geniet met Kim van al het moois dat op jullie pad komt. Ik denk aan je (jullie moet ik tegenwoordig zeggen, niet?!)

  Dikke knuffel, Sarah

 • Ninke schreef:

  Ha Niek,

  Wat fijn om wat van je te horen. Ging elke keer tevergeefs naar je site. Was zo benieuwd hoe het met je gaat. Heb niet echt afscheid van je genomen, maar misschien zie ik je nog een donderdag of vrijdag als je hier nog bent.
  Geweldig hoe je de afgelopen maanden bent doorgekomen. Chapeau.
  Ik hoop dat alles in stijgende lijn zal gaan en dat jullie het samen goed zullen hebben in jullie huisje in H’sum.
  Ben je al met NLP begonnen?

  See you,
  liefs, Ninke

 • Aart Buijs schreef:

  Niek, geweldig zoals jij met je mogelijkheden weet om te gaan. Veel groeten en goeds

 • marlie vennegoor schreef:

  Hoi Lieve niek
  Wat ben je toch dapper en vol levenslust. Ik kan een voorbeeld aan je nemen!
  Heel veel succes met je eigen woonomgeving!
  Groetejs de kruisjes, Marlie

 • martine koning schreef:

  He lieve Niek,

  Ben stil na je verhaal. Wat een levenswijsheid! En wat heerlijk te horen dat het goed met je gaat. Hopelijk heb je mijn kaartje nog ontvangen. Heb hem naar Utrecht gestuurd, want had je nieuwe adres nog niet.
  Hoorde dat je er vrijdag bij bent. Wat super om je weer te zien. lfs Martine

 • Bart Jan schreef:

  Begon me al af te vragen wanneer je weer wat ging posten 😉 Mooi verhaal om te lezen, en natuurlijk super gefeliciteerd met je nieuwe huis!

  Dikke knuffel,

  Bart Jan

 • Donna schreef:

  Whaauw Niek,

  Wat een geweldig verhaal weer. Ik vind het echt fantastisch hoe je het doet en ben super trots op jou!!

  Dikke knuffel!

  En ik hoop tot snel..

  Liefs Donna

 • Simone schreef:

  Ha Niek,

  Heb al je verhalen gelezen en tot nu toe nog niet gereageerd, maar kan het toch niet laten! Wil even zeggen dat ik bewondering heb voor de manier hoe jij in het leven staat, geweldig! Ik wens jou en je dierbaren heel veel geluk en liefde toe en hoop je nog eens te zien in het mooie Zevenaar!

  Groet,
  Simone

 • Wessel schreef:

  Hey Niek,

  Hier nog een trouwe lezer… Fantastisch om te lezen dat het goed met je gaat en dat je gelukkig bent. Ik ben echt blij voor je. Na alles wat je de afgelopen periode hebt meegemaakt heb je het ook zeker verdiend. Tof dat je er vrijdag ook bij bent. Zie je vrijdag!

  Dikke knuffel Wessel

 • een fan schreef:

  Hoi Niek,

  Weer zo’n oprecht prachtig verhaal, waar je de glimlach
  van op je gezicht krijgt.
  Ik wens je/jullie dan ook nu weer veel geluk en liefde.
  Een lieve groet.

 • Marco Duin schreef:

  Niek, het doet me veel deugd om te lezen hoe het je vergaat!! Groet, Marco

 • mieke schreef:

  Klopt !

 • Kristie schreef:

  Niek, wat fijn om weer te horen hoe het met je is. Fantastisch hoe jij je hier doorheen hebt geslagen, wat een doorzettingsvermogen. Ik ben trots op je! Ik wens jullie veel geluk en nog meer mooie momenten!

  Dikke knuffel Kris

 • gijs schreef:

  hee niek

  stel je nou eens niet zo aan; je hebt triceps en handfunctie!
  dat gezeik van jou de hele dag.. tsjonge jonge.. zoals peicinovic dat zo goed kan. hehe ik dacht al die positieve comments; wel veel van het goeie.. wel leuk om weer ff wat te lezen van je.. je zit wel genoeg aan kim he?! belangrijk…
  zie je woensdag wel weer

  taco kisses xxxxxxxx