Skip to main content

Ik droom. Er is geen vleugje wind, de zon staat waar ik hem niet kan zien. Het is koud, wel helder, tegen een uur of zes. Ik loop door de straten, maar zie niks. De gebouwen zijn vervallen en de stoep is nat, vies, waarschijnlijk herfst. Ik loop en ik loop en ik loop maar iedereen passeerd mij zonder iets te zeggen. Alsof er een film zich afspeeld zonder mij, sterker nog alsof ik over het decor wandel . Ik loop verder zoekende naar wat ik hier doe, ik loop en ik loop maar vind het niet. Links zie ik dingen gebeuren achter gesloten ramen, rechts zie ik mensen droevig voor zich uit staren. Ik weet nog niet waarheen ik loop, maar wil verder. Mijn doel bevind zich voor me maar buiten grijp afstand. Waarom voel ik me zo droevig vraag ik me af. Het antwoord blijft ver weg. Later realiseer ik me dat ik gewoonweg ben vergeten de weg te vragen…

Ik droom, het is zomer. Alhoewel februari haar winterse temperament nog even laat zien, zijn de eerste zonnestralen mij niet ontgaan. De mensen komen uit hun huizen en kijken verwonderd de wereld in, warm en welkom voelt het hier. Ik rol en ik rol en vraag de weg aan een oude man. Hij antwoord: “Leer te genieten waar je rolt en je zult vinden wat je zoekt” Ik rol en ik rol, de mensen begroeten mij vriendelijk op straat, deuren staan open en kinderen spelen op straat. Ik hoor een vogel fluiten en geniet van de eenden in het park. Ik gloei van binnen, er gebeurd zoveel moois om mij heen als ik maar weet waar ik moet kijken. Schaarsgeklede dames wispelen vrolijk hun bilpartijen heen en weer terwijl ik geniet van mijn witbiertje. Ik ruik bloemen en voel zand tussen mijn tenen. De wereld gaat met mijn blik uit een, alsof overal mogelijkheden oppoppen, ik kijk naast me en ik rol niet langer alleen.

Dat neem ik me vandaag voor; blijven kijken, blijven voelen, blijven geloven. De wereld is mooi, mooier dan die lange tijd is geweest. Of heb ik gewoon niet goed gekeken?  Als een dwarleasie mij zoveel mooie dingen laat ervaren dan mag die er zijn. Wellicht heb ik dit nodig gehad, wellicht heeft het mij verplicht weer te leren kijken, wellicht komen al deze dingen niet zomaar op mijn pad. Het voelt goed dus is het goed, simpel maar zo waar. Vandaag vier ik de zomer en geniet van een nieuw begin.

Dikke knuffel.

Niek

12 Comments

 • Aart Buijs schreef:

  Niek, regelmatig stap ik bij jouw in in jouw gedachtenwereld. Knap van jouw om zo verder te gaan. Veel groeten en goeds.

 • Lianne schreef:

  ja laten we de laesie koesteren en nieuwsgierig kijken en verwelkomen wat het ons brengt. Kzit beetje in het zelfde stadium, grappig en fijn om dit zo te mogen ervaren.
  dikke knuffel X

 • Lisette schreef:

  Zo! Dat klinkt goed!
  Dat is een interessante gedachte ‘is er werkelijk iets verandert, of ervaar ik het anders?’.
  Als ik bier zou drinken, dan had ik er eentje op je geproost!
  😀

  Liefs!

 • Mirte schreef:

  Hey Niek,

  Vond het erg leuk om je gisteren spontaan tegen te komen! Goed om te zien dat je zo straalde. Geniet van jullie verhuizing en het samen inrichten.

  Liefs
  Mirte

 • Marlene schreef:

  lieve Niek,
  je viert de zomer, maar dat kan pas als je de winter gehad hebt. Dan pas ervaar je wat het is om te mogen genieten van de andere “jaargetijden”.
  Maar lieve Niek, je hebt gelijk, je moet het zelf zien!!!! Fantastisch ook dat je het doet en kunt.
  een knuffel vanuit Zevenaar van ons, Jan en Marlene

 • Arno schreef:

  Hoi Niek,

  Inderdaad zo waar de kracht van de eenvoud. Leef in het moment en geniet ervan. Ik lees je verhalen met regelmaat en ontroering. Zet hem op, de lente tegemoet!

 • Stille volger schreef:

  Hoi Niek,

  Fijn om weer iets van je te lezen. Het inspireert mij.

  Houd vol, je laat zien dat er altijd weer een lente komt na de winter…….

 • Chris schreef:

  Thanks Nikos! Ctrl P

 • maurits en antoinette berentsen schreef:

  Hallo Niek
  Blij te horen dat het je goed gaat.
  Blijf kijken,voelen en geloven Niek,verder wens ik jullie heel veel liefde en geluk toe
  Dikke knuffel vanuit Zevenaar.
  Maurits en Antoinet

 • Robert schreef:

  Hi Niek,

  Gisteren was ik bij je broer en ik hoorde dat je weer wat meer geluk ervaart. Wat bijzonder goed om te horen man. Je schrijft mooi, je schrijft raak. En het raakt me ook. Ik wens je (en jullie) heel veel plezier in je nieuwe huisje.

  veel liefs, en sterkte met alles.
  Zet hem op.
  Robert

 • jelmer schreef:

  Hey stoere vent,

  Was goed je zo vrolijk te zien. Kijk er naar uit om je huisje te zien als het klaar.
  Klus ze nog even.

  groet Jelmer

 • Mieke schreef:

  Beste Niek,
  zet alle ramen maar open !
  daar ligt “het” voor het grijpen !
  liefs
  Mieke