Skip to main content

Weet u wat nou zo mooi is aan Nederland? Dat het zo vaak regent. Op dagen als vandaag ben ik daar zeer blij mee. Ik rol door het park met ADHD-Joep en de zon schijnt en niet een beetje ook. Die zonnu is zoveel leuker omdat het verder altijd takke weer is in Nederland. Het zit mij ook altijd mee concludeer ik.

Het is een beetje een raar weekje. Afgelopen week tijdens de kick-off van een trainingsprogramma heb ik de 15 deelnemers aan het huilen gebracht. Vandaag had ik een gesprek met een potentiële opdrachtgever en ook hier zat de dame tegenover mij in tranen. Kom ik thuis, huilen de baby’s en verteld Kim doodleuk dat ze moest huilen om de reclame van de belastingdienst. Nou goed, die laatste kan ik echt niet begrijpen/uitleggen. .

Maar de overige wel. Immers, een dag niet gehuild is een dag niet geleefd. Lachen is namelijk veel leuker als er af en toe waterlanders zijn.

Het mooie van diepe dalen is dat je alleen maar omhoog kan, heb ik ooit geleerd. Of het nou met de regen te maken heeft,met tranen in een trainingsprogramma of met de belastingdienst. Wederom, dat laatste begrijp ik nog steeds niet.

Maar zo is het toch? Ik verwonder mij er dan ook kapot aan dat wij het zo moeilijk hebben om de dalen te accepteren in Nederland. De crisis is nog niet over en wij hebben wel weer ander dramatisch nieuws. Wie is toch die grote boze meneer bij de NOS die al die negatieve en depressieve nieuwsitems verzint? Waarom vieren wij niet dat het regent ipv te klagen dat het hier zo nat is? Waarom schenken wij zoveel aandacht aan oorlog en maar 1x per jaar aan vrede? Waarom kunnen wij zo moeilijk blij zijn met wat allemaal goed gaat, ipv zo boos te zijn op wat bankdirecteuren? Waarom kunnen wij niet genieten hoe goed het leven hier eigenlijk is..

Ik ben een enorm voorstander van de jippie-we-hebben-een-crisis-gehad-dag. Nouja crisis, we hebben onze tweede televisie moeten verkopen, Het leven is erg zwaar. Maar nogmaals ik pleit voor een nationale gedenkdag. Gewoon omdat wij ons dan realiseren hoe goed wij het ook alweer hebben.

Nu maak ik mij er even niet druk om. Ik kijk naar boven en zie de zon, ik geniet en pink een traantje weg. Gewoon omdat iedereen het schijnt te doen deze week.