Skip to main content

Jahoe! Mevr Sos is terug. De afdeling hier in de Hoogstraat straalt, evenals de zon buiten. Voorzichtig zie ik kopjes buiten de kamers steken en naar buiten spieken waar al deze tomeloze energie toch vandaan komt. Buiten ruikt het naar de lente en heel even lijkt het net alsof de geuren van deze toch klinische omgeving bezwijken bij de aanwezigheid van dit persoontje. U, als niet begrijpende lezer verdiend enige uitleg bij dit fenomeen.

Mevr. Sos, Ida voor intimie is met haar kleine postuur van ik schat 1,50 een mooie indische verschijning. In haar veel te grote rolstoel ploeterd ze de gangen door. Ze is op dagbehandeling, maar weet met haar 79 jr de geheimen en kleine details van de afdeling nog goed te herinneren. Schaterend, je aandacht vasthoudend met vele verhalen, verblijd zij deze omgeving en laat ze zien hoe het leven mag zijn in een rolstoel. Ze verteld verhalen, heel veel. Verhalen over het leven, over de mogelijkheden, over geluk, over de liefde en de dood. Ze is wijs, wijzer dan men na een eerste indruk doet vermoeden.  Een voorbeeld? Inspiratie bron? Ik weet het niet, maar ik wordt altijd zo blij als ik haar zien. Ik vertel haar over Kim en mij, ontroerd zit ze aan tafel, haar tranen van geluk spreken de woorden die ze verbaal vaak niet verstaanbaar probeerd uit te drukken.

Vandaag ben ik blij, blij dat mevr. Sos er weer even is. De zon buiten lijkt hetzelfde te denken, ik wil naar buiten, ik wil het leven in.

Mijn inspanning de afgelopen maanden om mijn angsten, problemen, schit soms letterlijk, vieringen en geluk onder ogen te zien, lijken zijn vruchten af te werpen. De wereld ziet er precies uit hoe ik deze maanden lang gevisualiseerd heb. Hey, het werkt lijkt mijn brein te denken. Ik kleed mezelf aan, vandaag klim zelf uit bed en vier dat de lente is begonnen. Ik mediteer, klim in en uit mijn auto, regel vanalles voor mijn huis, hoor van de voetreflex thereapeut dat ik nog meer naar mijn gevoel mag luisteren en voel ook dat dat klopt. Want als het goed voelt is het goed, ik ben gelukkig want daar kies ik voor.

I’ll count my blessings.

Dikke knuffel.

Niek

Lente-schaap

19 Comments

 • Thomas Zijlma schreef:

  Je bent onverbeterlijk Niek!
  Kom maar door met dat boek ’38 Nietjes’

  Graag een gesigneerde versie!

  tot 5 maart, dan zullen we je bende eens mooi uitstallen in je nieuwe woning. Wat een geluk dat ik daar bij mag zijn!

  Thomas

 • Sarah (YC) schreef:

  Hey Niek!
  Heel fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat op alle fronten. Veel geluk, plezier en mooie verhalen in je nieuwe huis!!
  Liefs, Sarah

 • Miranda schreef:

  Weer zo’n lekker bericht terwijl ik de eerste zonnenstralen probeer te pakken op mijn stoeltje in de tuin. De lente begint en wat fijn dat je lekker aan het genieten bent. Live life to the fullest/max of whatever, maar leef je dag!!
  Miranda

 • Stille volger schreef:

  Hoi Niek,

  Je vorige blog maakte me al blij, maar de continuïteit die je nu laat zien maakt mij nog meer blij. Fijn dat ik je mag volgen, blijf een voorbeeld.
  Houd vol, je bent goed bezig, man…..

  Ciao,

 • Annemieke schreef:

  Lieve Niek,

  Op de momenten dat je het minste verwacht, gebeurt het meeste.

  En als je het iemand gunt……..

  Liefs Annemieke

 • een fan schreef:

  Hoi Niek,

  Wat geeft het een goed gevoel jouw blijdschap te lezen.
  Iedereen die dit leest wordt er blij van.
  Ik gun je dit van ganser harte . Houd het vast.
  Het is nu niet “en gewoon weer een dikke knuffel”, maar je krijgt er een extra.

 • Madeleine schreef:

  Lieve Niek!!

  Wat is het fantastisch dat na al je inspanningen je daadwerkelijk ook echt resultaat ziet en voelt. Gelukkig, dat is wat je nu bent en hopelijk nog heeeeeeeeeel lang zult blijven. Hou dit vast!!

  Dikke kus

 • Laura schreef:

  Hi Niek!
  Jouw vreugde maakt me blij!
  Je schrijft: “De wereld ziet er precies uit hoe ik deze maanden lang gevisualiseerd heb. Hey, het werkt lijkt mijn brein te denken.” Dat lijkt verdacht veel op de kracht van NLP! Geweldig dat we ons brein zo kunnen beïnvloeden he? Succes & tot snel! We bellen gauw voor de herhaling van blok 1! 😉
  Liefs Laura

 • een onbekende schreef:

  Wat enorm veel kracht heb jij toch Niek en wat heel erg fijn dat je geluk voelt en gelukkig bent!

  Een lieve groet……..

 • David tt schreef:

  Gozer,

  Het doet me deugd te constateren dat je blogs met de keer positiever worden. Ik respecteer je wilskracht en levenslust en hoop dat jij en je meisje nog gelukkiger worden dan jullie nu al zijn.

  All the best and rock on!

  David ter Telgte

 • Liduine schreef:

  Hee Niek,
  Goed te horen dat er weer meer vrolijke noten in je hoofd zitten! Ik blijf je volgen, want je maakt me nieuwsgierig naar de toekomst!
  Groetjes!

 • Sanne schreef:

  Hai Niek!

  Wat super fijn om te horen dat het goed met je gaat!
  Veel succes met het leuk maken van je nieuwe huis.
  Je hebt het verdient!!

  Blijven je verhalen zeker volgen!

  Heel veel geluk!

  Liefs Sanne, Gerard, Nelleke en de rest van de familie van der Veer

 • mieke schreef:

  Beste Niek,
  geniet maar lekker van je overwinningen en van de liefde !
  liefs
  Mieke

 • Willem schreef:

  Wat kan zo’n ouwe vent als ik nou aan je verhalen toevoegen? ………. Ik ben ontzettend blij voor je/jullie en wens jullie een zonnige toekomst. Hoop nog heel veel van dit soort verhalen te lezen. En……… ik schrijf me in voor een wijntje in je nieuwe huis!

 • marion schreef:

  Lieve Niek,

  Fijn om te lezen, dat het goed met je gaat, ook in de liefde.
  Hou dit vast. Veel plezier met het klussen in jullie nieuw huis.
  Dikke knuffel Marion.

 • Gijs schreef:

  Hee Niek, klink goed.
  Wie had dat gedacht Niek en huisje, boomje, beestje en Kim natuurlijk.
  Geniet er van.
  Een knuffel goser.

 • Hanneke Kampschreur schreef:

  Yo Niek!!!!

  Wat ongelooflijk fijn om deze positieve verhalen te lezen. Wat ben jij in ontzettende grote reuze stappen vooruit gegaan.
  Zo heerlijk! En dan ook nog eens verliefd. Hoop dat het leven je blijft toelachen!

  Heel veel liefs,
  Hanneke

 • van gestel schreef:

  Niek!,

  Ik ben 3 weken op vakantie en ben zo blij te lezen dat het zo goed met je gaat! Dat is dan mijn WOH moment!. Keep it up.

  Vele groeten

 • Mevr. Sos en dochters schreef:

  Lieve Niek,

  Beter laat dan nooit!!! Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag afgelopen 15 maart!!
  Mevr. Sos: vele jaren, voorzichtig met gezondheid en gelukkig met jullie tweetjes, natuurlijk bedoel ik jij met Kim.

  Veel liefs van Ida en hele familie

  p.s.: sorry Niek. Ik heb jullie adres niet gevonden