Skip to main content

Het nog geen 24 uur geleden dat ik wederom een succesvol hemelvaart met mijn beste maatjes en aanhang afsloot. Lekker op de oude voet verder, roken, veel drinken, veel eten heerlijk zo’n korte vakantie. Helaas merk ik ook hier bij het stoten aan steen 415, dat ik dit niet meer aankan. Alsof mijn ziel, Niek, nog niet heeft geaccepteerd dat ik dat allemaal niet meer mag, en mijn lichaam me daar genadeloos  voor afstraft. De 4 buitensporig gezellige dagen vind vind ik nu alleen nog maar terug in buitensporige spasmes, veel pijn en een veel te zwaar lichaam. Ik wordt wakker weer met mijn benen buiten bed, moeizaam knal ik door mijn spasmes heen en kom ik overeind.Het is weer een lekkere ochtend zo, ik vervloek mezelf dat ik weer buiten mijn boekje ben gestapt. Hoe krijg ik mezelf daar boven nou zo ver dat ik gezelligheid los ga koppelen van roken, eten drinken? Dat ik gewoon kan genieten van gezelligheid en de volgende dag niet de kater moet verwerken van alle geneuegden.

Dus klagen mag ik niet van mezelf, want het is lekker mijn eigen schuld. Ik merk weer dat ik boos op mezelf wordt en dat wil ik niet. Hey had ik nou niet met mezelf, afgesproken dat ik dat niet meer wilde?  Dus het is tijd voor actie, maar hoe…?

Hoe dansen vrouwen toch zonder alcohol te nuttigen, hoe overleef ik al die stilte momentjes zonder te roken en hoe eet je simpelweg nou niet je hele bord met lekker eten leeg? Moeilijk vind ik dat maar 1 ding weet ik zeker, dat is wel de persoon die ik wil zijn. 20 kilo lichter, gezond vitaal, sterk! Iemand die trots en fier in zijn rolstoel zit, die rust, acceptatie en kracht uitstraalt. Daar wil ik heen, zo dat is duidelijk, nu alleen het pad nog….

Vandaag dus maar voor het eerst met Kim begonnen met een dieet, eet simpelweg minder van alles en let op wat ik eet. Ik wil het echt, maar vind het verschrikkelijk moeilijk. Help!, roep ik dus, praat met me en hou me bij mijn doel, neem me niet lekker uit eten maar kom met me wandelen. Geef me tips, kom met ideen en verras me met voorbeelden. 96,4 kilogram stond de teller voor het weekend, een mooie 20 kilo mogen er dus echt vanaf….96,4 kilogram!!! Ik schrik er nog van als ik het voor me zie. Bah…

Morgen naar de dokter en kijken wat voor een hulp ik kan krijgen voor stoppen met roken en eventueel het afvallen. Ook in dit kader maar morgen accupunctuur op dit onderwerp in gestoken.

Ik merk weer hoe moeilijk het is om van denken in doen te stappen, maar hoe lekker het voelt als ik het doe.Ik blijf weer vaker hangen in het denken, denken, denken en geen actie.Ik heb nog een hoop te leren… Nu ik dit opschrijf voel ik me alweer beter worden, omdat ik er vandaag voor kies om er een succesvolle,leuke dag van te maken ondanks de slechte start.

Zo, dat is er weer uit, nu aan de slag, een rondje rijden, even de armen in beweging krijgen.

Een dikke knuffel!

Niek

10 Comments

 • Kyr schreef:

  Ik dacht…waar houd Niek nu echt van dat gezond is….
  Ik zeg APPELS 🙂
  Vroeger haalde paps elke week bij de boer een heel kratje appels dat er in één week er doorheen ging, alleen gegeten door jou. In de JAN van afgelopen maand las ik een stukje over een ‘hip’ houten kratje waar ze weekelijks allemaal verse groeten, zuiven vis en vlees in stoppen. Zelf allemaal recepten worden erbij geleverd en het beste: het wordt ook nog eens thuis gebracht. (al neemt dit natuurlijk wel een beetje de sfeer weg van dat oude boertje in goesbeek waar dat kratje appels stond)
  Maar dus de tip:
  http://www.dekrat.nl
  Plus zwemmen in Sanadome!!!:)

  xxxxxxx
  Kyr

 • Rik schreef:

  Veel sla eten, minder vlees, meer vis, minder brood eten en uiteraard binnenkort mee gaan met hardlopen…;-)

 • Arjen Luijendijk schreef:

  Niek, mijn tip is blijf groeien! Natuurlijk niet in gewicht, maar persoonlijk :). Je bent op de goede weg, dus zet door. Misschien was dit nodig om de volgende stap in je ontwikkeling te zetten? Meer inspiratie nodig? Hierbij het aanbod om samen het bos in te gaan en op zoek te gaan naar…….. Dat zien we dan wel. Dikke hug, Arjen

 • Arno schreef:

  Accupunctuur, in gestoken geniaal 😉
  Alles start met inzicht, nu alleen nog maar vasthouden, het begin is er. Er is geen weg terug want wij weten het nu allemaal. Hou vol man!

 • Iemand die aan je denkt schreef:

  Lieve Niek,

  Ik denk aan je, hou je sterk.

  Liefs van iemand die aan je denkt.

 • pp schreef:

  een uurtje op het toilet haal ook al gauw een kilootje eraf :o)
  Keep up the spirit! Ik lees je posts met plezier,

  gr pepijn

 • Richard Booij schreef:

  hey Niek, wat zal ik zeggen. Om mooie en leuke momenten mee te maken, krijg je altijd de man met de hamer achteraf. Toch heb ik mijn motto van liever 5 dagen pijn en 1 dag lol, dan helemaal geen lol! En daar hou ik me ook aan, en lig ik dus ook al 4 nachten te stuiteren door mijn bed. Maar heb het toch ervoor over, hoe vaak ik me ook in slaap vloek. Anders is er nooit meer tijd voor eens een uitspatting van lol. Alcohol is bij mij uit den boze, samen met morfine, methadon, tramal, en gabapentine is dat dodelijk. Maar roken geeft rust en is warempel net als koffie pijnstillend. Dus hou je taai, maar blijf genieten! En de kilo’s die krijg jij er vanaf, zeker weten anders bel ik je wel even….grrr.
  En je weet het….gaat niet bestaat niet!

 • Yvette Berentsen schreef:

  Heej Niek,

  Ik schijf dan niet zo vaak, maar lees nog steeds je mooie verhalen! En ja, we worden allemaal ook een dagje ouder natuurlijk 🙂 Geniet van je leven en ook dat kan gedeeltelijk met mate..en dat roken..stop nou iedere keer als je een pakje wil gaan kopen die € in een potje en in het kader van werken aan je relatie, neem je aan het eind van het jaar je meisje heerlijk mee uit naar een fijn oord. Met dat mooie vooruitzicht is stoppen met roken niet zo moeilijk toch?! Succes gozer.
  Dikke knuf uit Gaanderen

 • Bram schreef:

  Hé Niek, ken je me nog?

  Wat een enorme levenswending omschrijf je op deze site.
  En goed om te lezen hoe je je hier keihard door heen slaat.

  Als je snel wilt afvallen is behalve meer bewegen, qua voeding aan te raden om eens een boek te lezen over “Voeding volgens de vijf elementen”. Gaat over de Chinese voedingsleer. Je gaat kwalitatief goed eten en terug naar de basis en het is een enorm goede investering 🙂

  Het is maar een tip,

  Het gaat je goed ouwe,

  groeten en wie weet tot in de toekomst,

  Bram Speelman, oud-collega Strandhotel Seeduyn

 • Mark schreef:

  Hey Niek,

  lees je verhalen altijd. Enorm veel respect voor je.

  mbt dieet. ik ben zelf een tijdje terug aan het cavemannen geslagen. niet echt een dieet meer een aanpassing van eten en momenten dat je eet: en het werkt!

  http://www.kettlebellassociation.nl/hormonalprofiling/img/Caveman.pdf