Skip to main content

“Hij is één van de meest inspirerende sprekers van Nederland. Hij schreef boeken, richtte 3 bedrijven op en ondanks de dagelijkse pijn betrekt hij zijn toehoorders in ongekende inspiratie. Ik ben al jaren fan van hem, volg hem online en hij is gewoon een heel leuk mens. Dames en heren, de meest inspirerende spreker van de wereld: NIEK VAN DEN ADEL!!!”

Hier zit één stuk rollende inspiratie

Ik rol met blosjes op van achter de coulissen het podium op. “Nou, dames en heren, u hoort het, hier zit echt één brok rollende inspiratie!” gelukkig lacht de zaal. Ff ontladen…

Inspiratiebron

Het is heerlijk om opgehemeld te worden door dagvoorzitters, mijn ego gaat echt helemaal loco op mijn rechterschouder. Maar het is ook altijd een beetje alsof je naar je eigen begrafenis tekst zit te luisteren. Afgelopen week tikte er iemand op mijn schouder toen ik bij de Appie boodschappen aan het doen was met Puck. “Niek, ik volg je al jaren en ik geniet zo van je energie en verhalen, je bent echt een inspiratiebron!” Puck, 8 jaar jong, rolt met haar ogen, alsof ze wil zeggen: werkelijk papa? Doe dat thuis ook ff…

Wij Nederlanders, althans ik, vind ‘inspiratiebron’ genoemd te worden een beetje gegeneerd . En ik denk in mezelf: Nou dat heb ik nog maar waar te maken het aankomende uur op het podium. Ik ga verder. Anna, zei vanmorgen nog bij het ontbijt: “Papa, jij bent echt de stomste papa ooit! Ik ga echt nooit naar jou luisteren! Dus succes allemaal”, knipoog ik naar de zaal. Jezelf niet te serieus nemen is misschien wel de belangrijkste eigenschap die een spreker moet hebben. En als dat niet lukt, helpt Kim, mijn familie of vrienden mij wel herinneren.

En toch hè. Dat woordje inspiratie is ongekend belangrijk op evenementen. Het geeft energie, hoop en kan zalen in beweging zetten.

De betekenis van het woord ‘inspiratie’ komt van het Latijnse woord ‘in spirare’, dat letterlijk betekent ‘inademen’ of ‘inblazen’. Dat wil zeggen de ziel of de geest inblazen. 

2533

op het podium

32.000

volgers op LinkedIn

63.000

verkochte boeken

5/5

sterren op Google

Inspirerende spreker: waar moet je op letten

Maar waar moet je nou op letten bij inspiratie / een inspirerende spreker? Komt ‘ie!

  1. Passie, de vonk die alles aansteekt: Een inspirerende spreker moet een ontembare passie hebben voor het onderwerp dat ze presenteren. Of het nu gaat om leiderschap, veerkracht innovatie of teambuilding, hun passie moet voelbaar zijn. Ze moeten met vuur in hun ogen praten en hun enthousiasme moet aanstekelijk zijn.
  2. Verhalen die de verbeelding prikkelen: Een inspirerende spreker moet een meester zijn in het vertellen van verhalen. Ze moeten in staat zijn om hun boodschap te verpakken in pakkende anekdotes en voorbeelden die de verbeelding van het publiek prikkelen. Het bedrijfsleven wordt vaak overspoeld met droge cijfers en feiten, dus een spreker die in staat is om deze informatie te transformeren tot boeiende verhalen, zal de harten en geesten van het publiek veroveren.
  3. Humor als de kruiden van het succes: Laten we eerlijk zijn, niemand houdt van een saaie spreker. Inspirerende sprekers weten hoe ze humor kunnen gebruiken om hun boodschap lichter en plezieriger te maken. Ze kunnen een zaal laten schateren van het lachen terwijl ze belangrijke lessen overbrengen.
  4. Praktische tips die tot actie aanzetten: Inspiratie is geweldig, maar zonder actie is het slechts een vluchtige vonk. Een inspirerende spreker moet praktische tips en strategieën delen die het publiek kunnen helpen om daadwerkelijk stappen te zetten.
  5. Authenticiteit, de sleutel tot verbinding: Last but not least, een inspirerende spreker moet authentiek zijn. Ze moeten hun ware zelf laten zien, zonder maskers of façades. Het publiek waardeert echtheid en zal zich gemakkelijker kunnen verbinden met een spreker die oprecht en authentiek is.

Nu weet je het. Nooit meer vergeten jij!

Liever een portie inspiratie ontvangen in je mailbox?

Een samenvatting van alle nieuwe content door Niek himself gecreëerd, ontvang je elke maand in jouw mailbox. Handig toch?!

    Niet verplicht, wij vinden het wel leuk om te weten!