Skip to main content

“Winter is coming” zei John Snow in de legendarische serie: Game of Thrones. En daar had die gelijk in. Er zal altijd een winter en zomer in je leven zijn. Soms zit het mee en soms zit het tegen. En terwijl die zon hoog aan de hemel staat, de ijsjes smelten op je tong en de zee lonkt met haar verkoelende golven, moet je juist nu aan de bak met veerkracht.

Niet klagen maar dragen, zei mijn oma altijd en die veerkracht kan je ontwikkelen. Je kan je namelijk voorbereiden op tijden die minder voor je gaan zijn. Dus smeer jezelf in met zonnebrandcrème, zet je zonnebril op en lees de komende 2,5 minuut mee. Hier zijn een paar praktische tips om je veerkracht naar een hoger niveau te tillen terwijl je geniet van het zomerseizoen.

Praktische tips voor veerkracht

  1. Neem een verfrissende mentale duik: Net zoals je een duik neemt in het koele water van de oceaan, kun je ook een verfrissende mentale duik nemen. Gebruik de zomer als een kans om te ontspannen, je geest tot rust te brengen en je gedachten te ordenen. Wees niet bang voor de stilte, meditatie of mindfulness. Gewoon even een moment voor jezelf nemen onder een schaduwrijke boom kan wonderen doen voor je veerkracht.
  2. Zonnestralen van zelfzorg: Zelfzorg is het toverwoord, vooral in de zomer. Neem de tijd om voor jezelf te zorgen en je energie op te laden. Ga een extra uurtje slapen, trakteer jezelf op een heerlijke massage of maak een wandeling in de natuur. Geef jezelf die zonnestralen van zelfzorg die je veerkrachtig houden, zelfs op de drukste dagen.
  3. Lach jezelf door de hitte heen: Zomerse humor is de beste remedie tegen de hitte. Lach zoveel mogelijk, maak grapjes met je vrienden en collega’s, en neem jezelf niet te serieus. Een goede lach kan stress verminderen en je veerkracht versterken. Dus laat die zomerse glimlach zien en laat de stress smelten als een ijsje in de zon!
  4. Doe een digitale detox: De zomer is een uitstekende tijd om even afstand te nemen van je digitale apparaten. Geef jezelf de vrijheid om te genieten van de echte wereld om je heen, zonder constant afgeleid te worden door e-mails, meldingen en sociale media. Ga naar buiten, maak een wandeling op het strand en geniet van het moment zonder afleiding. Je veerkracht zal je dankbaar zijn.

Dus daar heb je het, mijn zomerse gids voor het versterken van je veerkracht. Gebruik deze praktische tips en voeg een vleugje humor toe aan je zomeravonturen. Onthoud dat veerkracht een vaardigheid is die je kunt cultiveren en dat de zomer de perfecte tijd is om eraan te werken. Dus laat de zon je verlichten, de zee je inspireren en je veerkrachtige ziel tot bloei komen en roep dan heel hard:

Tony Robbins inspirerende spreker

WINTER IS MY SEASON!

Althans dat ben ik nu aan het roepen met 12.000 andere gekkies in een heel groot stadion in Birmingham bij inspirerende spreker Tony Robbins.

Zo, nu weet je het. Zet hem op. Geniet van de zomer en wees veerkrachtig.