Skip to main content

Nou daar gaan we dan, de langverwachte operatie komt er dan toch aan aankomende week. 10 januari, een rilling gaat nog over mijn lichaam als ik er aan denk, ik vind het maar een enge datum. Ik rij weer door de gangen van het UMC mijn operatieve pre-screening te regelen en het voelt koud en eenzaam. Alsof ik weer een tijdsframe instap waar ik eigenlijk niet in thuis hoor. Ik hoor toch vooruit te gaan? Niet achteruit zoals de afgelopen weken, geen rare neuro chirurgische operaties meer. Alleen het woord al? Wie bedenkt nou zoiets, daar wordt je toch vanzelf bang van? Ik wil eigenlijk niet dat er iemand weer aan mijn ruggenmerg gaat zitten, littekenweefsel we gaat halen of plastic plaatjes in mijn rug gaat plaatsen. Ik heb die tijd toch gehad blijf ik tegen mezelf zeggen…

Ik ben moe merk ik, stiekem moeer dan ik doe blijken aan mijn omgeving, ik verval weer in mijn oude gedrag en probeer stoer en onaantastelijke coole rolstoeler te lijken, te zorgen voor mijn omgeven. Bah, ik heb er eigenlijk helemaal geen zin meer in, zelfs de hoogstraat voelt anders dan anders. Na het verlies van mijn zelfstandigheid is het ineens minder leuk. Ik heb afgelopen weekend als een dolle genoten van de mensen om mij heen en heb bewust de operatie voor me uit geschoven. Het weekend was voor de liefde, liggen, slapen en keihard genieten van het moment, de operatie bestond even niet. Die grote lelijke boze operatie die ik recht al zal moeten kijken, ik had er gewoon nog geen puf voor.

Nu is het zover, deze week zal ik moeten accepteren dat er weer een narcose, rare mensen in blauwe pakken, en opnieuw een revalidatie zal zijn. Verstoppen, dat is het woord waarna ik op zoek was, ik wil me verstoppen en niet gevonden worden. Hoog in een boom, heel stilletjes achter de schuur waar niemand mij het hele spelletje vind. Ik kom pas naar buiten als het avondeten klaar staat. Nu hoef ik namelijk ook niet naar die operatie toe toch? Maar als ik mij verstop word ik ook niet beter ben ik bang. Het risico dat ik nu loop is immers groter dan na de operatie zegt mijn ratio verstandig.

Ik wil me voorbereiden zoals een voetballer zich voorbereid op een belangrijke wedstrijd. De kleedkamer in, rekken strekken, de peptalk en vol adrealine de wedstrijd in. Ik wil scoren, ik wil de euforie voelen van de strap in de kruising. Rennend naar de corner vlag besef ik dat we hebben gewonnen, zo wil ik dat het voelt. De visualisatie is er, nu ikke nog. Dus aanstaande maandag in jullie agenda’s, de tijd zal ik nader laten weten. Ik zal inloggen op die kosmos, dus het intunen en verzenden laat ik aan de verzender, jullie over. Ik heb kracht nodig om te vechten, ik heb gras nodig om te groeien, ik heb licht nodig om te helen. Denk aan me.

Dikke knuffel Niek

28 Comments

 • Nicole schreef:

  Ik denk aan je.. Ik stuur zoveel mogelijk positieve energie naar je toe!
  Liefs, Nic

 • Vincent schreef:

  Spannende momenten. Veel sterkte, ook voor de familie. Stick together!

 • Reinder schreef:

  Veel succes Niek, Ik denk aan je.

 • Arno schreef:

  Yo Niek,

  Al vaak je posts gelezen maar nog niet eerder gereageerd, en zo zijn er meer weet ik. Ik leef onwijs met je mee en zal zeker aan je denken komende maandag. Makkelijk lullen van achter mijn laptoppie maar heb vertrouwen in je kracht, want krachtig dat ben je!

  Arno

 • Marlene schreef:

  lieve, lieve Niek, ontzettend veel sterkte wensen we jou voor de komende operatie. Ook voor je ouders, familie en vrienden moet dit gelden. Wij blijven langs de zijlijn alles volgen, maar willen je alle kracht sturen die je nodig hebt.
  een hele dikke knuffel uit Zevenaar

 • jelmer schreef:

  Sterkte jongen. Heb er alle vertrouwen in dat je er goed door heen komt.

 • Roel schreef:

  Niek heel veel sterkte!

 • linda schreef:

  Heel veel sterkte en succes Niek!
  Liefs Linda

 • Rinath schreef:

  Hey Niek,

  Ik ben net achter je website gekomen, ik wist nergens van…ik vind je blog echt heel aangrijpend en ik zal zeker aan je denken op de 10de!!

  Liefs Rinath

 • Chris schreef:

  Hey maatje,

  Heel veel kracht, liefde en licht gewenst!

  Zal vanuit DH achter je staan.

 • Lotte en Hendrik Jan schreef:

  Lieve Niek,

  Heel veel sterkte maandag en we denken zeker aan je.

  Dikke knuffel van ons

 • Theo schreef:

  Hi Niek, allereerst nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. Een jaar vol nieuwe uitdagingen. Een jaar dat voor jou begint met een hele zware operatie en dus een hele bijzondere uitdaging. Heb vertrouwen in je eigen kracht zoals je dat het afgelopen jaar hebt laten zien. Samen met een hele boel andere mensen die waanzinnig veel om jou geven gaan wij je zo veel energie sturen voor 10 januari dat het wel goed moet gaan. So don’t worry. Liefs Theo

 • Floor Bollen schreef:

  De gelukskaarsjes gaan maandag zeker weer aan!!! Veel succes en ik ga zeker aan je denken!

  X Floor

 • Manon schreef:

  Niek,

  Heel veel succes 10 januari! Ik zal aan je denken en hopelijk zien we je snel weer bij OH. We missen namelijk die ontzettende gespierde zelfingenomen hunk wel hoor!

  X

  Manon

 • mieke schreef:

  beste Niek,
  ik heb mijn neuro-chirurgische assistentie-engel opdracht gegeven om iedereen bij te staan die zich op maandag 10 januari in jouw operatiekamer bevindt.
  liefs
  Mieke

 • Jerry schreef:

  Niek jongen!!! Alle succes voor jou gewenst! Die wedstrijd die ga je zeker winnen maandag!

 • Harmen schreef:

  Zal aan je denken neef!

 • jan en joke schreef:

  Lieve Niek,

  Voel je omarmd en wij denken aan je. Het is maar weinig maar als we dat met zo veel mensen om je heen doen dat moet het werken. Wij zijn wat verder weg maar grenzen bestaan niet en van hieruit alle liefde en knuffels en ga ervoor.

 • marion schreef:

  Lieve Niek,

  Ook bij ons gaan de kaarsjes aan, en onze gedachten zijn zeker bij jou , sterkte, en veel dikke knuffels .

 • Kim schreef:

  Lieve Niek,

  Ook ik heb nog niet eerder gereageerd, maar net als vele anderen wel alles gelezen en heb daardoor veel aan je gedacht! A.s. maandag ga ik ook weer aan je denken en ga je alle kracht en sterkte die ik heb toesturen vanuit Utrecht.. Zet m op Niek, ik weet dat het je gaat lukken!!!

  Dikke knuffel

  Kim (YC, teampie 5)

 • Anoek schreef:

  Hallo Niek,
  Ik ken je niet persoonlijk maar via Leo ken ik jouw verhaal.
  Wat een krachtige en sterke man ben jij!
  Ik heb enorm veel bewondering voor je kracht èn je kwetsbaarheid.
  Ik wens je heel veel power, liefde, en vooruitgang…….ook voor je familie en alle mensen die van je houden…..(en volgens mij zijn dat er enorm veel…..)
  Liefs Anoek uit Zevenaar

 • Kristie schreef:

  Lieve Niek,
  denk al aan je, zal nog meer aan je denken maandag. Dat de operatie mag slagen. Heel veel kracht, sterkte,geluk en liefde!
  Dikke Kus

 • ruth schreef:

  Hier staat weer een kaarsje voor je te branden en jij verdwijnt zoiezo niet uit onze gedachtes. Je kant het! xxx

 • sisko schreef:

  Lieve Niek,

  Hopelijk lukt je visualisatie. Je was nog even alle “publiek”, waaronder ik, vergeten, die met jou meejuicht na die supertrap in de kruising.
  Zoals gebruikelijk bij voetbal, zullen we jou tot grote prestaties “toezingen”, voor/tijdens en na de wedstrijd. We zijn bij jou in gedachten. Liefs, Sisko

 • een fan schreef:

  Hoi Niek,

  Ontzettend veel sterkte gewenst voor de operatie op 10 januari. Jij bezit de kracht om dit te doorstaan. Ik zal zeker een kaarsje voor je branden. Ook veel sterkte voor je familie
  en je vrienden.
  En gewoon, ook nu weer, een dikke knuffel.

 • Harrie Heerkens schreef:

  Heej Niek, ik was je link even kwijt na een succesvolle aanval van een onvervalste Trojan Horse. Alles moeten resetten. Intussen is de boel weer hersteld en ben ik nog goed op tijd om je eerst nog even een heel sterk goed jaar 2011 toe te wensen en je alle kracht toe te sturen om je veilig en behouden door die ellendige operatie heen te loodsen.
  groet Harrie

 • Serge Raemaekers schreef:

  Niek, best man! We staan achter je man, 24/7!

 • Ingrid schreef:

  We zullen aan je denken. Heel veel sterkte maandag.
  X Ingrid