Skip to main content

Podcast serie: De dag dat alles anders werd van Erik Kuperes. Het leven gaat z’n gangetje of juist helemaal niet en dan ineens is daar die dag. De Dag Dat Alles Anders Werd. Een gebeurtenis waarvan je meteen wist dat het alles zou veranderen, of een gebeurtenis waarvan je nu, met alles wat je nu weet zegt:”Dat veranderde alles”. Het begin van een transformatie. Het startpunt van een ‘chain of events’

Wat gebeurde er? Wat veranderde er? En vooral hoe is het nu met je? Een podcast over verandering, en hoe mensen daar mee omgaan. Wij mensen zijn verhalende wezens, en de verhalen van anderen kunnen ons ‘helpen’ en inspireren en we kunnen er van genieten.

Deze aflevering spreek ik met Niek van den Adel. Hij behoort tot de meest gevraagde sprekers van Nederland, heeft meerdere succesvolle bedrijven en is dé expert op het gebied van veerkracht. Maar, ja… hij kwam daar door een dom eenzijdig motorongeval. En hoewel hij zijn pech heeft weten te transformeren en hij een inspirerend voorbeeld is voor heel veel mensen gaan bijna geen dagen voorbij zonder pijn. Hoe hou je dat vol, welke lessen kunnen wij daar eventueel uithalen? En hoe doe je dat? Iets accepteren. Trouwens, een diagnose ‘volledige hoge dwarslaesie’ is dat wel waar? Heel veel inzichten in dit prachtige gesprek met een iemand die je zou kunnen omschrijven als een optimist, toch geloof ik dat er nog een veel diepere omschrijving waar is. Niek weet namelijk heel goed het verschil tussen de dingen waar hij invloed op heeft en de dingen waar hij dat niet heeft. En over die laatste zaken, maakt hij zich niet zo druk. Dat eerste, daar gaat hij volle bak op aan. Deze aflevering nam ik op in de studio bij Mr. Featherforce himself.