Spreker Zorg Niek van den Adel - Keynote spreker leiderschap, klantgerichtheid, verandering, inspiratie, zorg

“Geluk zit niet in je benen.”
-Niek van den Adel 2010, spreker zorg

Spreker Zorg

Als er één concept is waar Niek zich compleet in thuis voelt, dan is het wel als Spreker Zorg – Positieve Gezondheid (Institute of Positive Health): Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.

Arts-onderzoeker Machteld Huber deed onderzoek om dit concept verder te ontwikkelen en zij vond dat mensen met ervaring met ziekte vinden dat gezondheid te maken heeft met alle levensgebieden. Die brede visie op gezondheid met zes dimensies noemde Huber ‘Positieve Gezondheid’. Niet gezondheid als ‘afwezigheid van ziekte’, maar ‘positieve gezondheid met zes dimensies’, namelijk lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, de spiritueel-existentiële dimensie, kwaliteit van leven, sociaal-maatschappelijk participeren en dagelijks functioneren.

Niek kan zich volkomen vinden in de kernwaarden van deze nieuwe kijk op gezondheid en neemt je hierin mee als spreker zorg:

  • In het nieuwe concept van gezondheid staat de mens centraal, niet de ziekte.
  • Mensen voelen zich in hun kracht aangesproken en niet in hun zwakte.
  • Misschien heeft iemand wel een diagnose van een ziekte, maar er is een heel groot gebied waar hij of zij wel gezond is.
  • Die gezondheid kan nog versterkt worden.

Niek combineert zijn persoonlijke ervaringen dan ook graag met positieve gezondheid. Kun je de uitwerking van deze definitie gebruiken om anders in gesprek te gaan? Wat vergt dat van de patiënt en de zorgverlener? Meer weten over Positieve Gezondheid, verteld door een man die alles weet van de combinatie gezondheid en positiviteit? Opzoek naar mij als Spreker Zorg? Neem dan vooral contact op!

Opzoek naar andere spreker onderwerpen?

Naast spreker zorg staat Niek ook graag op het podium als spreker leiderschap klantgerichtheid, inspiratie en verandering.

Benieuwd naar keynote spreker Niek van den Adel?

Op een dag realiseert Niek zich dat hij een vak heeft gekozen waarbij hij de hele dag met mensen werkt, maar tijdens al zijn opleidingen nooit echt iets over de mens heeft geleerd. Dit besluit hij in te halen. Hij verdiept zich in NLP, psychologie en bezoekt iedere goeroe en alles wat maar met persoonlijk ontwikkeling te maken heeft. Lees hier verder over Niek’s persoonlijke verhaal.

NIEK VAN DEN ADEL

Keynote spreker /bestsellerauteur

1261 ZZ Blaricum
info@niekvandenadel.nl
www.niekvandenadel.nl
+31 (0) 624 93 42 38

Leuk! Ik spreek je snel.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us