“Geluk zit niet in je benen”
-Niek van den Adel 2010-

LANG ZAL ZE LAESIE

Voor jou klinkt het misschien gek: elk jaar je dwarslaesie vieren. Voor mij niet. Als (keynote) spreker vertel ik op (inter)nationale podia ronduit over mijn bewogen leven. Het was zeker niet altijd leuk, maar zonder diepe dalen geen grote hoogten, toch? Ik ben een simpele horecajongen, die besloot dat hij consultant wilde worden. Groot huis, groot salaris, grote auto en een motor. Je raad het al. In 2010 ga ik onderuit en loop ik een hoge dwarslaesie op met een pijnlijk extraatje; een syringomyelie.  Toch bracht het niet alleen maar pijn.

Ik werd verliefd op mijn ergotherapeute. Zij ook op mij. Na drie maanden woonden we samen, een jaar later waren we getrouwd, vervolgens kwam er eerst een tweeling en daarna nog een derde dochter. Die dwarslaesie heeft me nogal wat opgeleverd. Dan realiseer ik mij dat ik een vak heb gekozen waarbij ik de hele dag met mensen werk, maar in al mijn opleiding nooit echt iets over de mens heb geleerd. Dit besluit ik in te halen. Ik verdiep mij in NLP, psychologie, bezoek elke goeroe en alles wat maar met persoonlijk ontwikkeling te maken heeft. Eindelijk snap ik wat ik hier kom doen.

Mensen mee terug nemen naar de essentie van een gelukkig leven.

Wat heeft dit nou allemaal met gastvrijheid of klantgerichtheid te maken? Alles. In mijn nieuwe ‘rol’ zie ik dingen anders en kom ik op allerlei plekken die ik eerder niet vaak bezocht. De zorg bijvoorbeeld. En dan blijkt dat de dienstbaarheid die zo gewoon is in de horeca n de grote boze mensenwereld helemaal niet zo gewoon te zijn. Vreemde parkeerwachters, boze dokters, niemand die elkaar meer groet en “bedankt voor uw bezoek” lijkt al helemaal niet meer aan de orde. Het maakt dat ook niet uit of we het hebben over de zakelijke dienstverlening, de gezondheidszorg of de overheid: aardig doen zou toch heel normaal moeten zijn?

Ik spreek graag over de volgende onderwerpen:

Nieuwsgierig? Neemt gerust contact met ons op!

Je bent mijn meest inspirerende spreker ooit. -Astrid Wakelkamp 2018-

NIEK VAN DEN ADEL

Keynote spreker /bestsellerauteur

1261 ZZ Blaricum
info@niekvandenadel.nl
www.niekvandenadel.nl
+31 (0)58 004 3074

Leuk! Ik spreek je snel.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us