“Geluk zit niet in je benen.”
-Niek van den Adel 2010 –

Spreker over zorg

Niet alleen in de horeca is gastvrijheid van enorm belang. Als oud-hotelier adviseert Niek al meer dan 15 jaar het Nederlandse zorglandschap over de gastvrije omgang met collega’s, bezoekers en patiënten. Omdat gastvrijheid in de zorg bijdraagt aan de ervaring van patiënten en hun bezoekers, maar ook omdat het gewoon je eigen dag als zorgverlener leuker maakt.

Er verandert veel in de zorg momenteel. Niek weet daar uit ervaring alles van. In 2010 ging hij onderuit met zijn motor en belandde hij in een rolstoel. Hij lag acht maanden in een zorginstelling en was vaste klant bij vijf verschillende ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Hij heeft dan ook aan den lijve ondervonden dat de werkdruk in de zorg toeneemt, de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt en het werkplezier nog weleens naar de achtergrond dreigt te verdwijnen. Voor zijn trainingen en inspiratiesessies maakt hij vaak gebruik van zijn eigen ervaringen gedurende zijn revalidatieproces. Hij neemt jou en je medewerkers graag mee naar waar het eigenlijk allemaal om draait. Niemand is in de gezondheidszorg gaan werken voor de regels en de protocollen. In de gezondheidszorg werken mensen die iets willen betekenen voor anderen, juist daar ligt dan ook de mogelijke winst. Het klinkt eigenlijk heel logisch, toch?

Er wordt altijd gewerkt vanuit de driehoek patiënt-behandelaar-familie, waarin die drie in evenwicht moeten zijn. Maar hoe krijg je nu een driehoek in evenwicht? Hoe krijgen wij het nou samen voor elkaar dat ondanks alle veranderingen iedereen blijft genieten van de uitstekende gezondheidszorg die wij in Nederland hebben? Hoe krijgen we weer die leuke sfeer terug op de afdeling en zorgen wij ervoor dat patiënten blijven kiezen voor jouw zorginstelling? Hoe betrekken we de omgeving en de familie bij het zorgproces?

Een gezonde afdeling herken je altijd aan de zelf gebakken taart op de verjaardagen, voor de medewerker… én de patiënt.

Tijd om het ziekenhuis weer beter te maken en van een ziektezorg naar een gezondheidszorg te gaan. Daar publiceert Niek columns in diverse media (onder meer zorgkaart Nederland en Gastvrije Zorg) en hij schrijft columns over zijn eigen ervaringen. Een schepje inspiratie nodig voor jou zorgevent? Klik dan hier, Hij vindt weinig mooier dan zijn kennis en inzichten delen met zoveel mogelijk zorgorganisaties. Ook degene waarin jij werkzaam bent. Dus: neem gerust contact op!

Dit verhaal gun ik alle mensen die aan bed staan. -Jan van der Weide, klinisch Chemicus 2018-

NIEK VAN DEN ADEL

Keynote spreker /bestsellerauteur

1261 ZZ Blaricum
info@niekvandenadel.nl
www.niekvandenadel.nl
+31 (0) 624 93 42 38

Leuk! Ik spreek je snel.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us