Opeens weet je het, je wordt revalidant!

Ik schuifel schuchter door de donkere gangen van het AB-1 complex. Ik zit geheel naakt enkel bedekt met een handdoekje, een beetje verlegen in mijn douchestoel mijn ferme bilpartij ietswat uitstekend aan de achterzijde. Ik kijk links, rechts, niemand te zien.na enig overdenken waag ik dapper de poging om de oversteek te maken naar de toilet/douche ruimte onder de schemer van de pas wakker wordende gang. Ik begin vaart te maken en zie dat het einde van deze tocht in zicht is, totdat: “Hey Niek, goedemorgen!” Shit, ik ben ontdekt bedenk ik me, ik zoek naar uitvluchten maar de zuster heeft me al gezien… Hoe het met me gaat vraagt ze vriendelijk, ik moet toch naar het UMC vandaag? In mijn adam kostuum wisselen we de ochtend vriendelijkheden uit op deze koude gang. Of ik nu aub weg mag, ik moet namelijk poepen. Dat mag, aangekomen op plek van bestemming, knok ik even tegen mijn spasmes, breng met een ferme doch vriendelijk manier 2 zeepoplossingen in op een plek niet nader te beschrijven en ga er eens lekker voor zitten. Er wordt geklopt, de zuster vraagt of ik een kopje koffie wil? Das lang nie gek bedenk ik me, waar gebeurd dat nou? Ontspannen doe ik mijn ding, en bedenk dat het leven van de revalidant nog lang zo gek niet is.

Die superman pose is best wel raar in je ééntje…

Ik droom weg, en vraag de dag om me mooie dingen te brengen. Ik wil graag mooie zusters op de neurochirurgie afdeling van het UMC. Ik wil graag gebakken spek bij mijn ontbijt, een 1-persoons kamer en veel morfine voor de lol, kortom de belangrijke dingen des levens. Ik vraag of meer mensen zich mogen voelen zoals ik nu, krachtig, voorbereid op wat komen gaat, mijn angsten accepterend en gevuld met liefde… Ik kijk naar mezelf in de spiegel en zie mezelf zitten op de toilet, ben ik er nu klaar voor vraag ik mezelf? Ik voel naar binnen en de energie zit nog steeds opgeborgen op mijn middenrif klaar voor gebruik, klaar voor de strijd. De sluipmoordenaar zoals ik mijn syrinx heb genoemd kan ik wel aan. Ik kijk nogmaals zie dat mijn lichaam veranderd is. Ik zie een 28 jarige, stevige jongeman zitten, het buikje wat hangend, de benen dunner, stale kanonnen als armen. Ik kus ze gekscheren en doe de superman pose. Best wel raar zo in mijn eentje, bedenk ik me zo op het toilet, dus ik stop daar maar mee.

Zo lang je rozeblaadjes ruikt.

De zuster komt binnen: “En Niek, al gelukt” Ik haal mijn neus op en ruik rozenblaadjes, geen geluk dus nog. “ Tweede bakje koffie dan maar?” Ik lach voldaan en prijs mij gelukkig.”Dank u zuster”  Eenmaal gedouched en terug op bed begin ik aan mijn blog. Terwijl ik typ werkt een ijverige jongedame aan mijn nagels, of ik ook voetmassage wil? Waarom niet denk ik, ik ben intussen aan mijn derde kop koffie bezig. Het is hard werken hier op de Hoogstraat, nog 1 uurtje en ik moet naar het UMC. Ik droom nog even weg, ervaring vol met kusjes komen voorbij mijn lichaam vult zich weer met endorfine, helemaal gratis, lekker is dat.

Het komt goed voel ik, mijn overtuiging voor de operatie groeid met de dag, ik ben er klaar voor. Het glas is half vol, samen komen we hier goed doorheen. Duim, bid, mediteer en denk aan me aanstaande maandag. Zend me je energie via de kosmos, sms me, email me, reageer op me, ik tune wel in.  Ben er voor me de aankomende tijd.

I see you.

Dikke knuffel

Niek

images

48 Comments
 1. Hé Niek! Die zusters leggen je zo te lezen flink in de watten 😉 Dat heb je niet in een 5-sterren hotel bediend worden op de toilet!
  Zet ‘m wederom op aankomende maandag! Je kan het, geloof in jezelf! X

 2. Hey Niek,

  Ik zie al helemaal voor me hoe dat zo gaat op AB-1! Nice!! Veel succes de 17e, you can do it!

  Groetjes!

  Ps. Misschien komen we elkaar op de wandelgangen wel tegen 😉

 3. Juist Niek! Wat ben jij een ongelofelijke kanjer! Succes maandag en ik kom snel weer bij je langs!

  Een prima idee in mijn gedachten met mijn vorig bezoek: Broodjes, kaasjes en alles om te genieten!

  Je bent een topper!

  Grt. Niels Buijs!

 4. Niek,

  Hoe je superman gevoel (en pose) vast. Toch blijft het spannend, niet alleen voor jou, maar voor ons allen. Heel veel sterkte gewenst en we blijven aan je denken en voor je duimen.

  Liefs, Sisko

 5. Lieve schat,

  Mijn nog steeds lege Curacao aganda vult zich met jou naam. Zondag, maandag…en 5 uur eerder dan hier…Alsof ik met al deze tijd die ik hier te besteden heb aan niets doen jou zou vergeten. Ik heb het vaak genoeg gezegd, maar wat blijf je een bijzonder mens. Ik twijfel er niet aan dat je dit tot een goed einde gaat brengen maandag. En ik weet zeker dat er vele aan je denken.
  Hier op de porch in 28 graden en regen haal jij de zon ( en daarmee een smile) terug op Curacao!

  Ik denk aan je. Heel veel. Ik denk aan jullie!
  Liefs,
  Marlene

 6. Hoi Niek,

  Nou, van mij mag je de pose van superman aannemen.
  Je bent ook een superman.
  Ik wens je voor maandag alle sterkte, ik wil voor je bidden,
  ik wil voor je duimen, ik wil zelfs voor je mediteren en zal zeker een kaarsje voor je branden.
  Zoals eerder, gewoon een dikke knuffel, nu zelfs een knuffel met alle kracht en sterkte die je verdient.

 7. Lieve Nick,
  Heel veel succes maandag! Wij denken aan je!
  Vertrouw in jezelf en op je sterke lichaam, jij kunt dit!!
  Liefs, Joost en Wendy

  P.s. Het kussen van je spierballen, terwijl je alleen bent en naar jezelf in de spiegel kijkt…. Dat doe ik (wendy) ook! Hahaha Sssssst!

 8. Hee Niek,

  Toen ik je smakelijke poep verhaaltje las, dacht ik hee Niek heeft ook nog eens in ons afwasteiltje zitten poepen tijdens kamperen, maar klopt toch niet het was je broer Jeroen, zit zeker in de familie. Wij zijn er weer, maatje houw je haaks en de billen tegen elkaar wij denken aan je.
  Trouwens wij hebben vorige week ook een kaarsje voor je aangestoken hier in Moerdijk, beetje uit de klauw gelopen half NL onder de shit.

  Groeten Gijs

 9. Heij Niek,

  Zo nu en dan lees ik een verhaal van je, wat kun jij alles goed en mooi verwoorden zeg! Echt heel dapper om zo open te zijn, heel veel sterkte en succes maandag.

  Groetjes
  Jessica (vriendin van Marlene)

 10. Hoi Niek,

  Ga je langzamerhand richting rolstoel bodybuilding (ik heb het opgezocht, het bestaat)?

  Heel veel sterkte maandag, we zullen voor je duimen!!

  Knuffels,
  Gijs & Lee-Yan

 11. Altoch heeft hij gepoept en wel in een opbaasbare kinderzwembadje die ik na een uur zwoegen met emmers had gevuld en deed die kleine …. erin en jawel binnen 3 seconden dreef daar waarlijk een dikke….
  NIEKdrol

 12. Hee kanjer!

  Zet hem op daar in het UMC! Natuurlijk denken we hier aan je, zelfs mijn hele trainingsgroepje duimt met me mee, vooral op maandag! Ben blij te lezen dat je eigen overtuiging er weer is wat betreft de operatie, want lieverd, het kan niet anders dan dat het goed gaat en je beter uit de strijd komt dan ooit… Jij bent gemaakt om te leven in vreugde!!!!!!!!!

  Denk aan je en zet hem op aanstaande maandag 🙂

  Dikke kus en knuffel vanuit Mijdrecht

 13. lieve sterke niek!
  Ik zal zeker aan je denken, voor je mediteren, bidden en alle positieve energie naar je sturen as maandag!
  heel veel sterkte en kracht! dikke kus Tam

 14. Heej lieve Niek,

  Heel veel sterkte de komende dagen natuurlijk voor jou, maar ook de rest van de fam. zal aan je denken maandag!

  Hele dikke knuffel Yv@

 15. Hi Niek,

  Is jammer dat een spiegel niet je mentale spierballen laat zien want dan zou je helemaal ondersteboven van jezelf zijn.
  Ga ervoor en we zijn er ‘bij’ maandag.

 16. Hej Niek,

  Als ik het zo lees komt er maandag één grote positieve vibe uit alle windrichtingen (en ook uit Bennekom)samen bij jou in het UMC.

  Linda en Anneke

 17. Lieve Niek,

  Heel-heel-heel veel sterkte maandag!
  Denken, duimen, dromen… ik zal het allemaal voor je doen.

  xxx

  Het is niet moeilijk om te zien.
  Dat de voorraad langzaam opraakt.
  Maar misschien is dat wel goed.
  Omdat je dan op eigen kracht moet.
  En probeer maar te bewijzen.
  Dat het goed is wat je doet.
  Aan iedereen.

  Aan iedereen die wacht.
  Iedereen.
  Die wacht op een voorjaarszon.
  Aan iedereen.
  Die zachtjes op een wonder hoopt.
  Aan iedereen.
  Die alles weglacht en altijd wegloopt.
  Aan iedereen.
  Die dacht dat ‘ie niet dapper durft te zijn.

  Het is eenvoudig om te weten.
  Wat je doen moet als je omvalt.
  Maar het is beter als je voelt.
  Dat je veilig neer kunt komen.
  Omdat iemand je wel opvangt.
  En zo is het ook bedoeld.
  Voor iedereen.

  Voor iedereen.
  Die wacht.
  Iedereen.
  Die wacht op een voorjaarszon.
  Aan iedereen.
  Die zachtjes op een wonder hoopt.
  Voor iedereen.
  Die alles weglacht en altijd wegloopt.
  Voor iedereen.
  Die dacht dat ‘ie niet dapper durft te zijn.

  Aan iedereen.
  Die wacht op een voorjaarszon.
  Aan iedereen.
  Die zachtjes op een wonder hoopt.
  Aan iedereen.
  Die alles weglacht en altijd wegloopt.
  Aan iedereen.
  Die dacht dat ‘ie niet dapper durft te zijn.

 18. He Niek,
  Zet ‘m op jongen en blijf zo als je nu bent. Zo kan jij de hele wereld aan! Heel veel sterkte maandag enne….het kaarsje gaat aan.

  Lfs Miranda

 19. Beste Niek,

  Heel veel sterkte voor a.s. maandag.
  Wij zullen voor je bidden en al onze energie
  naar je toe sturen.
  Heel veel liefs van ons uit Zevenaar

 20. Hey kanjer, iedereen is er klaar voor, dus vrees niet. Er komt zo verschrikkelijk veel energie naar je toe dat je straks zelf nog licht gaat geven. Succes maandag. Theo

 21. Vind de rust om te accepteren wat niet te veranderen is,
  de kracht om te veranderen wat je niet kunt accepteren
  en de wijsheid om het verschil hierin te ontdekken.

  Lieve Niek, mijn kosmos connect ik met de jouwe a.s. maandag 🙂
  Go for it!! X Jess

 22. Hallo Niek,

  Gans de clan Raemaekers wenst je het allerbeste maandag.
  We dulmen, denken aan je en sturen je al onze energie.
  YES YOU CAN NIEK.
  Veel succes.
  Dikke knuffel.
  Marianne, Philippe, Martine, Jean-Pierre,Serge, Isabelle, Sandrine, Davina, en Ben.
  .

 23. He Niek,
  Volg als onbekende je weblog al een tijd. Gewoon shit waarin je zit (…). Maar na maandag gaat het de goede kant weer op. Het glas wordt vol. Denk aan je maandag.

  Een naamgenoot

 24. Lieve Niek,
  Net terug van een weekje wintersport waar wij heel veel energie hebben opgedaan zullen wij die maandag gebruiken om naar jou te sturen en veel aan je te denken.
  Blijf vooral in het vertrouwen en heel goed bij jezelf de rest moet dan goed komen.
  veel liefs en natuurlijk die dikke knuffel(s)

 25. Lieve Niek,
  Voor de eerste keer gebruiken we dit medium om jou sterkte en alle goeds te wensen bij de operatie morgen. We hopen zo snel mogelijk weer het vervolg van je “vaste rubriek” te mogen zien.
  Liefs, Truus en Sjaak.

 26. Lieve Niek,

  Ik wens je morgen heel veel sterkte toe.

  Lieve Niek,

  Ik zal morgen een kaarsje voor je branden.

  Lieve Niek,

  Ik zal morgen voor je duimen en aan je denken.

  Heel veel liefs en een dikke knuffel van iemand die aan je denkt.

 27. Ha die lieve Niek,

  Nog steeds de welbekende krachtpatser. Knap hoor. Hou je taai morgen, ook vanuit Ede komt alle kracht, liefde, energie en een dikke knuffel. Liefs Annemieke

 28. Lieve Niek, in gedachten heel dicht bij je. We bidden voor je, we steken al dagen kaarsjes voor je aan, zo ook maandag, we duimen voor je (alhoewel Peter dat niet echt kan), we sturen heel veel positieve energie jou kant op.
  Sterkte jongen. Lieve warme groet van ons.

 29. Hi lief snuitje!!
  Alles is underhand wel gezegd, maar ik heb het een maandje moeten missen door mijn reis. Je bent een kanjer en de hele wereld aanbidt jouw spierballen! Hoop dat het goed verlopen is en nu weer beetje cresciendo gaat. Dikke kus. Xxl iloon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code